Академии


Подготви се за нова, блескава кариера! Избери меѓу најбараните, најкреативните и најдобро платени вештини на денешницата. Учи со луѓе слични на тебе, преку практична работа, под водство на ментори кои се професионалци во својата област и започни нова кариера.

Академија за дигитален маркетинг

Слободни места: 4

Уписи до: септември 2020

Стани Дигитален маркетер за 6 месеци

Партнери за вработување: 15

Академија за графички дизајн

Слободни места: 5

Уписи до: октомври 2020

Стани Графички дизајнер за 7 месеци

Партнери за вработување: 11

Remote Академија за Front-end програмирање

Слободни места: 5

Уписи до: октомври 2020

Стани Front-end програмер за 9 месеци

Партнери за вработување: 12

Remote Академија за Full-stack програмирање

Слободни места: 7

Уписи до: октомври 2020

Стани Full-stack програмер за 10 месеци

Партнери за вработување: 12

Online Академија за Data Science

Слободни места: 8

Уписи до: октомври 2020

Стани Junior Data Scientist за 12 месеци

Партнери за вработување: 6

Академија за Software Testing

Слободни места: 6

Уписи до: октомври 2020

Стани Software Tester за 6 месеци

Партнери за вработување: 10

UX/UI Remote Academy

Слободни места: 8

Уписи до: октомври 2020

Стани UX/UI Designer за 8 месеци

Партнери за вработување: 7

Обуки и курсеви


Научи практична вештина која ќе ти помогне да бидеш поуспешен во својата работа или да навлезеш во одредена област во која можеби ќе почнеш да градиш нова кариера.

Обуки од областа на Data Science

Data Science

30.09.2020

Обуки од областа на Програмирање

Програмирање

30.09.2020

Обуки од областа на Графички Дизајн

Графички Дизајн

30.09.2020

Обуки од областа на Дигитален маркетинг

Дигитален Маркетинг

30.09.2020

Обуки од областа на UX/UI дизајн

UX/UI Дизајн

30.09.2020

Обуки од областа на IT Проектен менаџмент

Олгица Стрезоска

30.09.2020

Обуки од областа на Основни компјутерски вештини

Александар Ѓурчиноски

30.09.2020

Успешни приказни


Сите наши активности имаат единствена крајна цел, која ја делиме со студентите, инструкторите и партнерските компании - да креираме нови почетоци, возбудливи можности и оддржливи вредности. Со еден збор - да креираме успешни приказни.

Матеа
Фросина
Мартин
Анѓела

"Академијата за дизајн ми беше отскочна даска. По нејзиното завршување се отворија многу шанси и одлуката беше лесна. Секогаш имаме страв од промени, меѓутоа сега чувствувам дека како графички дизајнер престанувам да работам и почнувам да уживам изразувајќи се низ понапредни ликовни изрази од оние кога бев дете, потпомогнати со современи технолошки алатки. Верувам дека човек не може да избега од тоа што го носи во себе како најсилен порив па така, тоа што е во нас ќе си го најде патот."

"Долгогодишното искуството кое го стекнав во полето на маркет research едноставно ме поттикна да вложам во себе си односно да станам дел од Академијата на Brainster со цел да го проширам своето знаење во областа на дигитален маркетинг. Низ постојана комуникација со нашите предавачи и работа на реални проекти преку примена на многу корисни алатки, ја собрав сета сила за започнување на сопствен бизнис. Пријатната работна атмосфера и пријателствата кои се склопија во работните групи придонесоа комуникацијата да продолжи и понатаму."

"Решив да се преквалификувам и затоа избрав да започнам на Академијата за програмирање. Посветено ја следев целата програма, учев, ги завршував задачите и ја исполнив својата цел од економист да станам Front-end Developer во Emit Knowledge."

"Ние во „Лице в лице“ и во Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ (издавач на списанието) многу ја почитуваме работата на „Бреинстер“ и големиот придонес кој го дава ова училиште на иднината во нашето општество во делот на образованието. Чест ни е што сме дел од програмата Learning partners, во чии рамки работиме со студентка од Академијата за дигитален маркетинг. Ангела успеа да ни даде нов поглед на аспектите кои ги работиме, а со нејзините идеи во оваа област, значително ќе се подобри доближувањето на „Лице в лице“ до уште поголема публика."

Најди работа што ја сакаш

Блог


Нашиот блог е простор за сите кои имаат да споделат знаење и искуство и со својот пример да ги мотивираат другите да станат подобра верзија од себе си.

Ива Јаковчевска

Just go for it, бидејќи само надвор од комфорт зоната се случуваат ‘чуда’

Иван Ефремов

Women In Data Science со Мартина Несторовска и Габриела Бонкова

Иван Ефремов

datascience

machinelearning

deepdive

Deep Dive Into Data Science со др. Христијан Ѓорески

Иван Ефремов

Machine Learning 101 со Кирил Цветков

Дарјан Раденковиќ

From Zero to Hero – Тицијан Бојковски се вработи како програмер

Дарјан Раденковиќ

Интервју со Дарко Булдиоски, digital marketing AllStar

Дарјан Раденковиќ

маркетинг

никола спасов

knowhow

Во маркетингот нема место ако не си спремен постојано да учиш

Дарјан Раденковиќ

wordpress

development

career change

Зошто е време сега да научиш WordPress

Иван Ефремов

data science

студент на месецот

career

Петар Јолакоски – Студент на месецот од Академијата за Data Science

Фросина Полазаревска

дизајн

career

Бане Кома

Од Академија за дизајн на пракса кај Бане

Партнери и клиенти


01234567