Со Brainster⁺ до
кариера за новата ера

Нова револуционерна понуда со сите 9 фактори за вработување во најбараните професии!

Во супериорната програма ти нудиме вештини за вработување, напредни технички вештини и вештини за AI. Со нив ќе добиеш поголема предност на берзата на трудот и повеќе кариерни опции.

Апликации во последните 7 дена

Одбери Академија

Отсега достапни и со Brainster⁺ понуда

ТЕКОВНО НАЈПОПУЛАРНА АКАДЕМИЈА

Software
Testing⁺

2250€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Дигитален
Маркетинг⁺

2070€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Full-Stack
Програмирање⁺

2520€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Front-End
Програмирање⁺

2520€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Графички
Дизајн⁺

2250€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Data
Science⁺

2610€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

UX/UI
Design⁺

2250€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Human
Resources⁺

1800€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Project & Product
Management⁺

1890€ + 500€

Понудата е со ограничен капацитет

Programim
Front-End

Cmim promocional

Leadership
and Management

2450€

Сѐ уште не знаеш која кариера е за тебе?

Реши го нашиот тест за кариерно насочување, јави ни со резултатите и добиј детали за што понатаму.

9 во 1!
Сите 9 фактори во една супериорна понуда!

Посакај повеќе, избери повеќе! Со Brainster+ добиј ги сите вештини за побрзо вработување и повеќе кариерни можности.

Другите
Brainster
Brainster⁺

Другите

Сеопфатна програма вклучува:

 • Програма акредитирана од МОН
 • Инструкторски тим
 • Сертификат

Brainster Академија

Сеопфатна програма вклучува:

 • Учење преку реални проекти
 • 4 реални проекти
 • 1 хакатон
 • 24 проектни вежби
 • Грижа и поддршка за студентите при учењето
 • Пристап до дигитална платформа за учење
 • Програма изградена во партнерство со компаниите
 • Програма акредитирана од високообразовна институција BrainsterNextCollege и МОН
 • Вклучена подготвителна програма
 • Професори експерти од индустријата
 • Програма за вработување / 90%
 • Двоен сертификат

Brainster⁺ Академија

Сеопфатна програма вклучува:

 • Учење преку реални проекти
 • 4 реални проекти
 • 1 хакатон
 • 24 проектни вежби
 • Грижа и поддршка за студентите при учењето
 • Пристап до дигитална платформа за учење
 • Програма изградена во партнерство со компаниите
 • Програма акредитирана од високообразовна институција BrainsterNextCollege и МОН
 • Вклучена подготвителна програма
 • Професори експерти од индустријата
 • Програма за вработување / 90%
 • Двоен сертификат

ДОПОЛНИТЕЛНО ВО Б⁺ ПАКЕТ:

Напредни технички вештини

за поголем избор при вработување
+ 4 courses

Вештини за вработување

за побрз пат до идната кариера
+ 7 courses

AI Вештини

за работни позиции во ерата на
вештачката интелигенција
+ 3 courses

* Местата се ограничени

Brainster Highlights за 2022

Oбразовен центар
во Македонија

за 2021 и 2022 според студентите

По брoј на
запишани студенти

1350 запишани студенти во 2022

Основан првиот акредитиран
практичен ИТ-факултет во државата

по најдобрите практики на Brainster и програма одобрена од индустријата

Програма дизајнирана
од tech експерти

Академии дизајнирани од професионалци и сениори кои активно работат во релевантната индустрија, создавајќи искуствo на учење примарно и ексклузивно наменето да им служи на студентите, а потоа и на нашата заедница и генерално индустријата.

Искуства и исполнети очекувања

За нашите студенти Бреинстер е повеќе од

академија и совладување вештини.

Prep-програма за успешен
старт

Подготвителната програма ќе ти помогне да се запознаеш со основната тематика и терминологии, а воедно и да си ги зголемиш шансите за успех понатаму за 20%.

Дигитална платформа
за учење

Сите предавања, материјали за учење, практични задачи, твојот прогрес и успех на едно место – пристап во секое време, лесна за користење и добро организирана.

Тим кој се грижи за
твоето искуство

Со Student Experience тимот заедно ќе создавате искуства и ќе остварувате milestones: планови за учење, задоволство, прогрес, успех. Friendly, aproachable & easy-going.

Програма за практична работа
и вработување

150+ value-based партнерства

Преку реалните проекти ќе градиш апликативни решенија и продукти за нашите компании-партнери и одблизу ќе се запознаеш со бизнис-предизвиците и проблематики денес.

Реални Проекти

Работа со клиенти, организации, ментори и колеги
во различни практични формати.

кросакадемски | хакатонски | завршен

Прочитај повеќе
Прочитај повеќеРеален проект на Академијата за Data Science: Power BI визуелизација
Read More
Студенти:

Методи Ковачевски, Ивана Томовска, Моника Адноновска

Клиент: RYCO
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеИнтернационален UX/UI дизајн Хакатон
Read More
Студенти:

Анита М, Теа П, Сергиу К, Лила К, Јасмина К, Дарко Ѓ, Олгица Б, Софија Ш, Теа М, Небојша А.

Клиент: Traders Alloy
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеContent Marketing стратегија за Yes for less
Read More
Студенти:

Кристина Ставреска

Клиент: Yes for Less
Прочитај повеќе
Прочитај повеќе48 часовен предизвик за студентите софтвер тестери
Read More
Студенти:

Надица Мирческа Шајновска, Билјана Ѓоргоска

Клиент: BrainsterLabs
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеФункционално веб решение за модниот бренд ZANOV
Read More
Студенти:

Даниела Д, Анета Д, Верица М, Стефанија

Клиент: Zanov
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеВеб апликација за Jägermeister
Read More
Студенти:

Андреј Билјаноски

Клиент: Jegermeister
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеИзработка на веб платформа за Универзитетско Студентско Собрание – УКИМ
Read More
Студенти:

Гоце, Димитар, Владимир, Даниела, Александар, Александра, Гоце, Јордан, Никола.

Клиент: Uni Student Council - UKIM
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеСтудентите од Академијата за графички дизајн изработија лого и дизајн на пакување за WICE
Read More
Студенти:

Султана Стефановска, Марија Попчева, Ристе Ристов и Маја Симоновска

Клиент: Matryoshka LLC
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеВеб решение и UX/UI дизајн за Специјална Олимпијада на Македонија
Read More
Студенти:

Даниела, Гоце, Анета, Владимир, Елена, Јасминка, Тодор, Александра

Клиент: Special Olympics Macedonia
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеПобедничко решение од Хакатонот за фестивалот When in Krusevo
Read More
Студенти:

Сара Кочовска, Марија Донева, Елисавета Соколова, Сара Хот и Рената Петковска.

Клиент: When in Krushevo
Прочитај повеќе
Прочитај повеќеНајголемиот Хакатон досега организиран од Brainster
Read More
Студенти:

Петар Н, Теа П, Анита М, Александар Т, Филип К, Филип М, Стефан Р, Кристијан С и Филип А.

Клиент: VA Engineering
Read More

Бреинстер им помага на своите студенти да дојдат до нови кариерни можности преку препораки и соработки со компании кои активно вработуваат и го олеснува процесот на кариерно пронаоѓање.

Успешни приказни

Вложениот труд и успехот на академијата дава
резултати со кои можеш да се гордееш.

1 2 3
370+

Вработени студенти
во изминатата година

Исконтактирај не’ за
дополнителни насоки
за Brainster⁺

Зборувај со нашите Student Admission професионалци и преку заедничка проценка и советување дознај која од академиите е соодветна за твоите едукативни и/или кариерни цели.

Give us a call

Send us a message

Има два формати на учење кои Бреинстер ги нуди:

Онлајн формат на учење поддржан од комуникациски платформи и алатки за квалитетно спроведување на програмата и практичните активности спроведувани преку предавања и работилници со инструктор (поголем дел од нашите академии)

Флексибилен формат на учење кој на студентите им нуди спектар од претходно снимени видео-лекции, инструкции, ресурси и неделни онлајн сесии со инструктор (мал дел од нашите академии)

Селекцијата се врши на индивидуално ниво по online средбата со некој од тимот на Student Admission. Главни фактори кои ќе ги разговараме ќе бидат:

Позадина и претходни искуства. Не е потребно искуство од релевантното професионално поле или образование за да се запишете на академија, но одредено ниво на професионална дисциплина ќе ви помогне подобро да ја совладате академијата. Од аспект на претходно познавање на технологија, ќе биде плус доколку сте снаодливи во користење на технологија генерално и основни познавања од користење на компјутер бидејќи целата академија се темели на дигитални алатки и методологии.

Мотивираност. Имаме висок стандард кога станува збор за колку кандидатот е мотивиран, одлучен и обврзан. Учењето на некоја од нашите академии бара да се инвестира одредено време, енергија и фокус. Иако имаме тим кој ќе ве поддржува низ академијата, успехот ќе биде плод на колку труд вложувате.

Познавање на алатки и англиски јазик. Не е задолжително претходно да се имате сретнато со алатките кои ќе се учат, но пожелно е да имате познавање од англиски јазик. Ќе се сретнете со терминологии на англиски јазик, ќе работите со интернационални клиенти при работа на реални проекти, технологија на англиски јазик, и сл.

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати: еден од Brainster со прикажаниот успех и еден од Brainster Next College. Во Македонија, единствено нашите академии се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

Целта на Бреинстер е да понуди флексибилност на нашите студенти во однос на плаќањето:
– Плаќање одеднаш
– Плаќање до 20 месечни рати (со можност за порана исплата)
– Без камати и скриени трошоци
*Следете нѐ и дознајте први за активни понуди или попусти.

Бреинстер отвара по неколку уписи во текот на една година. Доколку сакате да дознаете повеќе, слободно разговарајте со некој од нашите Student Admission советници.

Избери ја соодветната академија