Фото Старт: Почетен курс по професионална фотографија

со: Ѕвонко Петровски

Фото Старт му овозможува на секого да искуси фото-сесија со врвни спортски личности, фотографирање во природа, како и ад-хок фотографија, предводено од искусниот и долгогодишен професионален фотограф – Ѕвонко Петровски од CleanCut Production.

Ова е курс за вовед во професионална фотографија. Тоа не значи дека на оние кои се само љубители на добрата фотографија не им е местото тука. И те како им е.

Ѕвонко во Фото Старт ве учи како да создавате фотографии вредни за печатење и гордеење, со што ќе ги совладате основните супербитни правила во фотографијата. Тука ќе го добиете целото потребно знаење за суштината, теоријата како и за создавање на квалитетна фотографија во различни области и услови.

Ќе излезете самоуверени и подготвени да го искористите ова знаење, и да преминете на понапредно ниво на курсеви.

Значи Фото Старт ќе ми овозможи сè што треба да знам за да започнам да се бавам со професионална фотографија?

Токму така.

Ѕвонко ќе ве води низ целиот процес, во кој ќе стекнете комплетно теоретско и практично знаење за процесот на фотографија, од правилно ракување со фотоапаратот, правила на композиција и осветлување, до финална обработка на фотографиите. Пред покривање на секоја од овие области ќе има подготовка преку интерактивен теоретски дел.

Тој ќе помогне во практичните примери во кои ќе имате целосна контрола на сцената и субјектот. Во нив ќе се сретнете со реални предизвици кои ќе ви дадат искуство, еднакво на повеќегодишно работење. За крај, успехот кој ќе биде постигнат на овој курс ќе го споделиме на заедничка изложба на која ќе биде претставена вашата способност и знаење во фотографијата.

Целиот процес на учење е создаден и инспириран од секојдневното учење, работа и напредување на еден фотограф, и наменет за оние што сакаат своите идеи да ги пренесат преку апаратот.

(ИЗВЕСТУВАЊЕ: Заинтересираноста е навистина голема. Резервирајте навремено за да се осигурате дека ќе можете да присуствувате на курсот.)

========


[Програма]


Недела 1:


Ден 1:


- Представување и запознавање


- Иницијално фотографирање на модел


- Кратка историја на фотографијата


- Типови на фотоапарати (компактни наспроти професионални, и типови на професионални апарати)


- Од светлина до фотографија (процесот на создавање на една фотографија)


- RAW формат и споредба со .JPEG


- Што е експозиција и триаголник на експозиција.


- Температура на светлина


Ден 2:


- Фокална должина


- Компресија од зумирање (промена на перспектива со фокална должина)


- Композиција (правила на кадрирање, преден план, позадина...)


Недела 2


Ден 3:


- Основи на светлоо


- Теорија на светло (извори, позиции, температура, мерење)


- Природно и достапно светло


- Студиско светло (со Мартин Михајлов, Директор на видео во CleanCut Production)


Ден 4:


- Фокус и маневрирање со него


- Фотографирање на модел во надворешни услови (практична примена на достапно светло)


Недела 3:


Ден 5:


- Тек на работа како фотограф


- Потребна опрема и планирање на истата зависно од различни ситуации


- Одржување и чистење на опремата


- Авторско право (вовед со Андреј Дамески, Главен извршен офицер во CleanCut Production)


Ден 6:


- Фотосесија на модел во реални и контролирани услови (затворен простор)


- Работа со клиенти и извршување на барања од истите


- Тимска работа


Недела 4:


Ден 7:


- Фотографирање модел


- Постпродукција на фотографии


- Маркетинг во фотографијата (вовед со Петар Керамтичиев, Директор на маркетинг во CleanCut Production)


Ден 8:


- Фото прошетка и практична примена на сите искуства и знаења во неконтролирани услови


- Завршна дружба со цел да се разменат искуства и одговорат сите прашања


Недела 5:


- Завршна изложба, доделување сертификати

Фото Старт му овозможува на секого да искуси фото-сесија со врвни спортски личности, фотографирање во природа, како и ад-хок фотографија, предводено од искусниот и долгогодишен професионален фотограф – Ѕвонко Петровски од CleanCut Production.

Ова е курс за вовед во професионална фотографија. Тоа не значи дека на оние кои се само љубители на добрата фотографија не им е местото тука. И те како им е.

Ѕвонко во Фото Старт ве учи како да создавате фотографии вредни за печатење и гордеење, со што ќе ги совладате основните супербитни правила во фотографијата. Тука ќе го добиете целото потребно знаење за суштината, теоријата како и за создавање на квалитетна фотографија во различни области и услови.

Ќе излезете самоуверени и подготвени да го искористите ова знаење, и да преминете на понапредно ниво на курсеви.

Значи Фото Старт ќе ми овозможи сè што треба да знам за да започнам да се бавам со професионална фотографија?

Токму така.

Ѕвонко ќе ве води низ целиот процес, во кој ќе стекнете комплетно теоретско и практично знаење за процесот на фотографија, од правилно ракување со фотоапаратот, правила на композиција и осветлување, до финална обработка на фотографиите. Пред покривање на секоја од овие области ќе има подготовка преку интерактивен теоретски дел.

Тој ќе помогне во практичните примери во кои ќе имате целосна контрола на сцената и субјектот. Во нив ќе се сретнете со реални предизвици кои ќе ви дадат искуство, еднакво на повеќегодишно работење. За крај, успехот кој ќе биде постигнат на овој курс ќе го споделиме на заедничка изложба на која ќе биде претставена вашата способност и знаење во фотографијата.

Целиот процес на учење е создаден и инспириран од секојдневното учење, работа и напредување на еден фотограф, и наменет за оние што сакаат своите идеи да ги пренесат преку апаратот.

(ИЗВЕСТУВАЊЕ: Заинтересираноста е навистина голема. Резервирајте навремено за да се осигурате дека ќе можете да присуствувате на курсот.)

========


[Програма]


Недела 1:


Ден 1:


- Представување и запознавање


- Иницијално фотографирање на модел


- Кратка историја на фотографијата


- Типови на фотоапарати (компактни наспроти професионални, и типови на професионални апарати)


- Од светлина до фотографија (процесот на создавање на една фотографија)


- RAW формат и споредба со .JPEG


- Што е експозиција и триаголник на експозиција.


- Температура на светлина


Ден 2:


- Фокална должина


- Компресија од зумирање (промена на перспектива со фокална должина)


- Композиција (правила на кадрирање, преден план, позадина...)


Недела 2


Ден 3:


- Основи на светлоо


- Теорија на светло (извори, позиции, температура, мерење)


- Природно и достапно светло


- Студиско светло (со Мартин Михајлов, Директор на видео во CleanCut Production)


Ден 4:


- Фокус и маневрирање со него


- Фотографирање на модел во надворешни услови (практична примена на достапно светло)


Недела 3:


Ден 5:


- Тек на работа како фотограф


- Потребна опрема и планирање на истата зависно од различни ситуации


- Одржување и чистење на опремата


- Авторско право (вовед со Андреј Дамески, Главен извршен офицер во CleanCut Production)


Ден 6:


- Фотосесија на модел во реални и контролирани услови (затворен простор)


- Работа со клиенти и извршување на барања од истите


- Тимска работа


Недела 4:


Ден 7:


- Фотографирање модел


- Постпродукција на фотографии


- Маркетинг во фотографијата (вовед со Петар Керамтичиев, Директор на маркетинг во CleanCut Production)


Ден 8:


- Фото прошетка и практична примена на сите искуства и знаења во неконтролирани услови


- Завршна дружба со цел да се разменат искуства и одговорат сите прашања


Недела 5:


- Завршна изложба, доделување сертификати

Започнува на:
12.11.2015

12.11.2015

17:00-21:00

14.11.2015

17:00-21:00

19.11.2015

17:00-21:00

21.11.2015

17:00-21:00

26.11.2015

17:00-21:00

28.11.2015

17:00-21:00

03.12.2015

17:00-21:00

05.12.2015

17:00-21:00

32 часа

8500 ден.

15 слободни места

Фотоапарат со мануелни подесувања

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Ѕвонко Петровски

Ѕвонко Петровски

Професионален фотограф

За авторот

Ѕвонко Петровски е долгогодишен професионален фотограф кој секогаш ја бутка маргината околу тоа што е можно во уметноста на фотографијата. Токму заради неговите квалитети и професионализам тој е Директор на фотографија во CleanCut Production.

Кратко портфолио: petrovskyz.500px.com========

CleanCut Production е основана од четворица професионалци кои создаваат нешто исклучително во аудиовизуелните и маркетинг уметности.

Информации за курсот

Оцена:

Ѕвонко Петровски
Ѕвонко Петровски

Инструктор

Започнува на:
12.11.2015

12.11.2015

17:00-21:00

14.11.2015

17:00-21:00

19.11.2015

17:00-21:00

21.11.2015

17:00-21:00

26.11.2015

17:00-21:00

28.11.2015

17:00-21:00

03.12.2015

17:00-21:00

05.12.2015

17:00-21:00

32 часа

8500 ден.

15 слободни места

Фотоапарат со мануелни подесувања

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели: