Стартап Викенд Академија: Од идеја до успешен бизнис

со: Стартап Викенд Академија

Сигурни сме дека се соочувате со милион прашања во врска со започнување на вашиот бизнис. Со вашата идеја и одличен тим можеби сте на добар пат за креирање на следната успешна старт-ап приказна, но по тој пат ќе се сретнете со многу препреки!


Што ти е навистина потребно за да започнеш старт-ап?

Ниту една книга, блог, ниту туторијал не може да те научи. Најбрзиот и најлесен начин да научиш како да изградиш успешен стартап е да црпиш информации и да ги дознаеш триковите од успешните претприемачи кои веќе го направиле тоа.

На оваа ‘Од Идеја До Успешен Бизнис’ – СтартАп Академија ќе имате можност да учите од следниве локални експерти:

1. Ева Пиперевска – Што се треба да знаете за Стартап Викенд Скопје!

2. Теди Пејовски – How to pitch – perfect?

3. 3P Dev – Како да победите на Стартап Викенд Скопје

4. Петар Ниновски – Како да дојдете до вашата прва инвестиција

5. SWTAlumni - Crowdfunding, алтернативен начин на финансирање

6. Нина Николиќ – Вмрежување и партнерства: Зошто се клучен дел од успехот на секој бизнис?

7. Ирена Ефремовска – Како најдобро да ги таргетирате вашите крајни потрошувачи?

8. Михајло Николовски – Финансии и менаџирање на компанискиот буџет


За кого е наменет овој курс?

Стартап Викенд Академијата е наменета за сите кои имаат идеја и желба за започнување свој бизнис. Исто така за сите кои се дел од стартап тим кој се наоѓа во развојна фаза. Оваа академија секако е наменета и за сите стартап ентузијасти и поедници кои сакаат креативност и флексибилност во работата.

По заршувањето на Стартап Викенд Академијата вие:

- Ќе дознаете како функционира Стартап Викенд и што се е потребно за да победите на истиот;

- Ќе ги дознаете сите потребни информации за полесен старт на вашата стартап приказна;

- Ќе имате можност да работите на конкретни проблеми со кои се соочувате во целиот процес;

- Можност да се вмрежите со истомисленици;

- Ќе ги дознаете тајните на успешните млади претприемачи од нашата земја;

- Можност да го споделите наученото со вашиот тим, со цел побрзо да напредувате.


Стартап Викенд Академијата ќе трае пет дена по два часа дневно = 10 часа 


Сигурни сме дека се соочувате со милион прашања во врска со започнување на вашиот бизнис. Со вашата идеја и одличен тим можеби сте на добар пат за креирање на следната успешна старт-ап приказна, но по тој пат ќе се сретнете со многу препреки!


Што ти е навистина потребно за да започнеш старт-ап?

Ниту една книга, блог, ниту туторијал не може да те научи. Најбрзиот и најлесен начин да научиш како да изградиш успешен стартап е да црпиш информации и да ги дознаеш триковите од успешните претприемачи кои веќе го направиле тоа.

На оваа ‘Од Идеја До Успешен Бизнис’ – СтартАп Академија ќе имате можност да учите од следниве локални експерти:

1. Ева Пиперевска – Што се треба да знаете за Стартап Викенд Скопје!

2. Теди Пејовски – How to pitch – perfect?

3. 3P Dev – Како да победите на Стартап Викенд Скопје

4. Петар Ниновски – Како да дојдете до вашата прва инвестиција

5. SWTAlumni - Crowdfunding, алтернативен начин на финансирање

6. Нина Николиќ – Вмрежување и партнерства: Зошто се клучен дел од успехот на секој бизнис?

7. Ирена Ефремовска – Како најдобро да ги таргетирате вашите крајни потрошувачи?

8. Михајло Николовски – Финансии и менаџирање на компанискиот буџет


За кого е наменет овој курс?

Стартап Викенд Академијата е наменета за сите кои имаат идеја и желба за започнување свој бизнис. Исто така за сите кои се дел од стартап тим кој се наоѓа во развојна фаза. Оваа академија секако е наменета и за сите стартап ентузијасти и поедници кои сакаат креативност и флексибилност во работата.

По заршувањето на Стартап Викенд Академијата вие:

- Ќе дознаете како функционира Стартап Викенд и што се е потребно за да победите на истиот;

- Ќе ги дознаете сите потребни информации за полесен старт на вашата стартап приказна;

- Ќе имате можност да работите на конкретни проблеми со кои се соочувате во целиот процес;

- Можност да се вмрежите со истомисленици;

- Ќе ги дознаете тајните на успешните млади претприемачи од нашата земја;

- Можност да го споделите наученото со вашиот тим, со цел побрзо да напредувате.


Стартап Викенд Академијата ќе трае пет дена по два часа дневно = 10 часа 


Започнува на:
09.11.2015

09.11.2015

19:00-21:00

10.11.2015

19:00-21:00

11.11.2015

19:00-21:00

12.11.2015

19:00-21:00

13.11.2015

19:00-21:00

10 часа

Бесплатен

30 слободни места

Учесниците треба со себе да понесат тефтер, пенкало и добро расположение.

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Стартап Викенд Академија

Стартап Викенд Академија

За авторот

Стартап Викенд е 54-часовен настан, каде програмери, дизајнери, маркетинг експерти, продукт менаџери и стартап ентузијасти се собираат да ги споделат своите идеи, да создадат производи и да ги лансираат своите стартап компании! Учесниците ќе имаат можност да работат со ментори кои се искусни експерти во своите области, а на крајот ќе ги презентираат своите идеи пред жирито, а за најдобрите ќе има специјални награди и изненадувања.


Стартап Викенд Скопје по петти пат се оджува кај нас, од 20ти до 22ри Ноември во бизнис комплексот Coseed.

Картите можете да ги резервирате на www.sw.mk или http://www.eventbrite.com/e/startup-weekend-skopje-20-22-november-tickets-17212387715.

Веб страна

http://www.sw.mk/

Информации за курсот

Оцена:

Стартап Викенд Академија
Стартап Викенд Академија

Инструктор

Започнува на:
09.11.2015

09.11.2015

19:00-21:00

10.11.2015

19:00-21:00

11.11.2015

19:00-21:00

12.11.2015

19:00-21:00

13.11.2015

19:00-21:00

10 часа

Бесплатен

30 слободни места

Учесниците треба со себе да понесат тефтер, пенкало и добро расположение.

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели: