Bitcoin и Криптовалути

со: проф. д-р Мартин Михајлов

Ова не е курс за тоа како да купиш, продадеш и постигнеш брза заработка со Bitcoin, Ethereum или некоја друга криптовалута. Ова е курс за нешто многу повеќе од тоа.  

Овој курс ќе ти помогне од почеток до крај да разбереш една нова технологија. Технологија која го менува светот и начинот на кој работиме со парите, финансиите, меѓусебните договори... Со сѐ што е вредно. 


За кого е наменет овој курс:

• За оние кои се љубопитни да научат нешто повеќе за оваа технологија.

• За оние кои сакаат да научат вештина апликабилна на секојдневното раководење со бизнис.

• За оние кои работат со криптовалутите и сакаат да добијат подлабоко разбирање.

• Ако сѐ што е ново во tech светот те влече како магнетизам, овој курс е за тебе.


За да дознаеш зошто криптовалутите се толку посебни мора да разбереш како функционираат и од технички и од економски аспект.


Мора да се запознаеш со суштинските прашања:

• Што се криптовалути?

• Какви различни типови на криптовалути постојат?

• Како функционираат криптовалутите?

• Зошто Bitcoin е толку посебен?

• Како се определува вредноста на криптовалутите?

• Што лежи во иднината?


По завршувањето на овој курс ќе знаеш сѐ што е потребно за да можеш да правиш разлика помеѓу фактите и илузијата кога слушаш или читаш за криптовалутите.

А можеби ќе добиеш и генијална идеја за сопствен крипто-проект.


Програма по денови

Ден 1 - Криптична економија

Ден 2 - Блокчеин

Ден 3 - Криптографија

Ден 4 - Рударење

Ден 5 - Вредност на криптовалути

Ден 6 - Од криптовалути до криптосредства

Ден 7 - Инвестирање


Ова не е курс за тоа како да купиш, продадеш и постигнеш брза заработка со Bitcoin, Ethereum или некоја друга криптовалута. Ова е курс за нешто многу повеќе од тоа.  

Овој курс ќе ти помогне од почеток до крај да разбереш една нова технологија. Технологија која го менува светот и начинот на кој работиме со парите, финансиите, меѓусебните договори... Со сѐ што е вредно. 


За кого е наменет овој курс:

• За оние кои се љубопитни да научат нешто повеќе за оваа технологија.

• За оние кои сакаат да научат вештина апликабилна на секојдневното раководење со бизнис.

• За оние кои работат со криптовалутите и сакаат да добијат подлабоко разбирање.

• Ако сѐ што е ново во tech светот те влече како магнетизам, овој курс е за тебе.


За да дознаеш зошто криптовалутите се толку посебни мора да разбереш како функционираат и од технички и од економски аспект.


Мора да се запознаеш со суштинските прашања:

• Што се криптовалути?

• Какви различни типови на криптовалути постојат?

• Како функционираат криптовалутите?

• Зошто Bitcoin е толку посебен?

• Како се определува вредноста на криптовалутите?

• Што лежи во иднината?


По завршувањето на овој курс ќе знаеш сѐ што е потребно за да можеш да правиш разлика помеѓу фактите и илузијата кога слушаш или читаш за криптовалутите.

А можеби ќе добиеш и генијална идеја за сопствен крипто-проект.


Програма по денови

Ден 1 - Криптична економија

Ден 2 - Блокчеин

Ден 3 - Криптографија

Ден 4 - Рударење

Ден 5 - Вредност на криптовалути

Ден 6 - Од криптовалути до криптосредства

Ден 7 - Инвестирање


Започнува на:

06.02.2018

17:30-19:30

08.02.2018

17:30-19:30

12.02.2018

17:30-19:30

16.02.2018

17:30-19:30

20.02.2018

17:30-19:30

22.02.2018

17:30-19:30

27.02.2018

17:30-19:30

13.03.2018

17:30-19:30

15.03.2018

17:30-19:30

19.03.2018

17:30-19:30

21.03.2018

17:30-19:30

23.03.2018

17:30-19:30

27.03.2018

17:30-19:30

29.03.2018

17:30-19:30

10.05.2018

17:30-19:30

15.05.2018

17:30-19:30

17.05.2018

17:30-19:30

21.05.2018

17:30-19:30

28.05.2018

17:30-19:30

30.05.2018

17:30-19:30

14 часа

4900 ден.

Нема слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

проф. д-р Мартин Михајлов

проф. д-р Мартин Михајлов

Професор по информациски технологии на Економски факултет

За авторот

Мартин Михајлов е опседнат со истражување на модерните технологии и нивното влијание врз луѓето. Инаку е доктор по информатички науки и работи како вонреден професор на Економскиот факултет во Скопје. Повеќе од 12 години држи настава по IT предмети, учествува во бројни научно-истражувачки проекти и објавува научни трудови во престижни списанија. Кога не се занимава со академска работа или талка некаде низ светот или е на тренинг по бразилско џиу џицу.

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

проф. д-р Мартин Михајлов
проф. д-р Мартин Михајлов

Инструктор

Започнува на:

06.02.2018

17:30-19:30

08.02.2018

17:30-19:30

12.02.2018

17:30-19:30

16.02.2018

17:30-19:30

20.02.2018

17:30-19:30

22.02.2018

17:30-19:30

27.02.2018

17:30-19:30

13.03.2018

17:30-19:30

15.03.2018

17:30-19:30

19.03.2018

17:30-19:30

21.03.2018

17:30-19:30

23.03.2018

17:30-19:30

27.03.2018

17:30-19:30

29.03.2018

17:30-19:30

10.05.2018

17:30-19:30

15.05.2018

17:30-19:30

17.05.2018

17:30-19:30

21.05.2018

17:30-19:30

28.05.2018

17:30-19:30

30.05.2018

17:30-19:30

14 часа

4900 ден.

Нема слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: