Курс за Facebook и Instagram рекламирање

со: Ива Трембелиева

Имаш бизнис, сакаш да го маркетираш но не знаеш од каде да почнеш? Научи како да ги создаваш и пласираш рекламите пред вистинската публика! 

Откако голем дел од компаниите се дел од Facebook и Instagram платформата, секојдневно пласирајќи реклами, прашањето е: како ти ќе се издвоиш од толпата?

 Ќе навлезеш детално во алатките на Facebook и Instagram и ќе постигнеш мерливи резултати преку работа на реални проекти. Ќе разгледаш добри и лоши практики и ќе развиеш способност за креирање на успешни кампањи. 

За кого е наменет овој курс? 

Без разлика дали си сопственик на бизнис, блогер, маркетер, студент или едноставно сакаш да го совладаш предизвикот наречен онлајн рекламирање.. Идејата на овој курс е да научиш како да креираш добра реклама и како да ја лансираш пред вистинската публика.


Анализирај кејсови на Grouper.mk, лидерот за онлајн продажба во Македонија кој поголемиот дел од онлајн маркетингот го води на Facebook. Стекни практично искуство за најмоќната маркетинг алатка во 2019 и научи како да ја користиш за твои потреби. Добиј ресурси кои ти се потребни за да го изодиш патот до станување маркетинг експерт.

Што ќе научиш?

- Принципот на работа и правилата на игра на Facebook и Instagram

- Како самостојно да креираш кампањи на Facebook и Instagram приспособени за конкретен бизнис.

- Кои се придобивките од различните типови на реклами.

- Како да ја одбереш правилната публика која ќе има најголема стапка на конверзија.

- Како да ја креираш идеалната реклама за да ги постигнеш зацртаните цели.

- Како да ја одбереш правилната содржина, фотографија и порака за твојата реклама.

- Како да го одредиш буџетот во зависност од твоите цели и публика.

- Да ги мериш и споредуваш твоите резултати.


ДЕН 1

 - Можностите на Facebook за рекламирање;

 - Ограничувања на Facebook;

 - Добри и лоши практики;

 - ADs Manager vs Power Editor;

 - Типови на Facebook реклами и зошто се користат (Objectives, Formats)

 - Explore power editor

ДЕН 2

 - Creative (лоши и добри практики), насоки од каде можeш да се инспирираш

 - Copy(лоши и добри практики), насоки од каде можeш да се инспирираш

 - A/B тестирање

 - Ads placement (разлика помеѓу placement на Facebook, Instagram, Sponsored messages и Audience Network)

 - Таргетирање на публика, buyer persona

 - Scheduling tips

ДЕН 3

- Business Ads Manager

 - Lookalike audience vs. Custom audience, Remarketing

-  Како да подесиш Facebook Pixel 

 - Неколку Grouper добри практики

 - Метрики

 - Репортирање

 - Facebook Insights 

ДЕН 4

- Instagram рекламирање

- Business vs. Personal account

- Инфлуенсери

- Лансирање реклама за Instagram vs. Facebook

- Call to Action опции

- Story Ad vs Newsfeed Ad

- Репортирање, Мерење

Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за завршен курс.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.Имаш бизнис, сакаш да го маркетираш но не знаеш од каде да почнеш? Научи како да ги создаваш и пласираш рекламите пред вистинската публика! 

Откако голем дел од компаниите се дел од Facebook и Instagram платформата, секојдневно пласирајќи реклами, прашањето е: како ти ќе се издвоиш од толпата?

 Ќе навлезеш детално во алатките на Facebook и Instagram и ќе постигнеш мерливи резултати преку работа на реални проекти. Ќе разгледаш добри и лоши практики и ќе развиеш способност за креирање на успешни кампањи. 

За кого е наменет овој курс? 

Без разлика дали си сопственик на бизнис, блогер, маркетер, студент или едноставно сакаш да го совладаш предизвикот наречен онлајн рекламирање.. Идејата на овој курс е да научиш како да креираш добра реклама и како да ја лансираш пред вистинската публика.


Анализирај кејсови на Grouper.mk, лидерот за онлајн продажба во Македонија кој поголемиот дел од онлајн маркетингот го води на Facebook. Стекни практично искуство за најмоќната маркетинг алатка во 2019 и научи како да ја користиш за твои потреби. Добиј ресурси кои ти се потребни за да го изодиш патот до станување маркетинг експерт.

Што ќе научиш?

- Принципот на работа и правилата на игра на Facebook и Instagram

- Како самостојно да креираш кампањи на Facebook и Instagram приспособени за конкретен бизнис.

- Кои се придобивките од различните типови на реклами.

- Како да ја одбереш правилната публика која ќе има најголема стапка на конверзија.

- Како да ја креираш идеалната реклама за да ги постигнеш зацртаните цели.

- Како да ја одбереш правилната содржина, фотографија и порака за твојата реклама.

- Како да го одредиш буџетот во зависност од твоите цели и публика.

- Да ги мериш и споредуваш твоите резултати.


ДЕН 1

 - Можностите на Facebook за рекламирање;

 - Ограничувања на Facebook;

 - Добри и лоши практики;

 - ADs Manager vs Power Editor;

 - Типови на Facebook реклами и зошто се користат (Objectives, Formats)

 - Explore power editor

ДЕН 2

 - Creative (лоши и добри практики), насоки од каде можeш да се инспирираш

 - Copy(лоши и добри практики), насоки од каде можeш да се инспирираш

 - A/B тестирање

 - Ads placement (разлика помеѓу placement на Facebook, Instagram, Sponsored messages и Audience Network)

 - Таргетирање на публика, buyer persona

 - Scheduling tips

ДЕН 3

- Business Ads Manager

 - Lookalike audience vs. Custom audience, Remarketing

-  Како да подесиш Facebook Pixel 

 - Неколку Grouper добри практики

 - Метрики

 - Репортирање

 - Facebook Insights 

ДЕН 4

- Instagram рекламирање

- Business vs. Personal account

- Инфлуенсери

- Лансирање реклама за Instagram vs. Facebook

- Call to Action опции

- Story Ad vs Newsfeed Ad

- Репортирање, Мерење

Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за завршен курс.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.Започнува на:

05.07.2017

18:00-20:00

10.07.2017

18:00-20:00

12.07.2017

18:00-20:00

04.09.2017

18:00-20:00

06.09.2017

18:00-20:00

11.09.2017

18:00-20:00

03.10.2017

18:00-20:00

04.10.2017

18:00-20:00

06.10.2017

18:00-20:00

14.12.2017

17:45-19:45

19.12.2017

17:45-19:45

21.12.2017

17:45-19:45

13.02.2018

17:30-19:30

14.02.2018

17:30-19:30

15.02.2018

17:30-19:30

16.10.2018

17:30-19:30

18.10.2018

17:30-19:30

19.10.2018

17:30-19:30

19.02.2019

17:30-19:30

21.02.2019

17:30-19:30

26.02.2019

17:30-19:30

28.02.2019

17:30-19:30

6 часа

4100 ден.

6 слободни места

Нема слободни места

7 слободни места

5 слободни места

8 слободни места

5 слободни места

Нема слободни места

Лап топ

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Ива Трембелиева

Ива Трембелиева

COO - Оперативен директор во Grouper.mk

За авторот

Инженер по индустриски дизајн и маркетинг, работи во областа на дигиталниот маркетинг, а моментално е COO [Oперативен директор] во Grouper.mk. 

Нејзината работа, покрај примарната функција, највеќе се фокусира на креатива и водење на маркетинг кампањи, платено рекламирање на социјалните мрежи особено Facebook и Instagram, како и реализација и креирање на визуелен идентитет за потребите на кампањите и социјалните медиуми. 

Веб страна

https://grouper.mk/

Информации за курсот

Оцена:

Ива Трембелиева
Ива Трембелиева

Инструктор

Започнува на:

05.07.2017

18:00-20:00

10.07.2017

18:00-20:00

12.07.2017

18:00-20:00

04.09.2017

18:00-20:00

06.09.2017

18:00-20:00

11.09.2017

18:00-20:00

03.10.2017

18:00-20:00

04.10.2017

18:00-20:00

06.10.2017

18:00-20:00

14.12.2017

17:45-19:45

19.12.2017

17:45-19:45

21.12.2017

17:45-19:45

13.02.2018

17:30-19:30

14.02.2018

17:30-19:30

15.02.2018

17:30-19:30

16.10.2018

17:30-19:30

18.10.2018

17:30-19:30

19.10.2018

17:30-19:30

19.02.2019

17:30-19:30

21.02.2019

17:30-19:30

26.02.2019

17:30-19:30

28.02.2019

17:30-19:30

6 часа

4100 ден.

6 слободни места

Нема слободни места

7 слободни места

5 слободни места

8 слободни места

5 слободни места

Нема слободни места

Лап топ

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели: