Курс за Adobe Illustrator

со: Филип Антониев

Adobe Illustrator CC е еден од најкористените софтвери за графички дизајн и е неспоредлива алатка за дигиталните уметници.

Oвој курс е наменет за секој што сака да научи да работи во Adobe Illustrator CC, секој што сака да научи векторски дизајн и што е заинтересиран за графички дизајн.

Мојата улога тука е да ти ги откријам сите опции и тајни техники кои ги нуди овој софтвер, да те водам низ процесот од инсталирање сѐ до експортирање на финалниот дизајн.

Ќе научиш како да работиш со layers и art boards, што е недеструктивен начин на работа, да црташ и трансформираш објекти, да интегрираш ефекти и типографија во твоите дизајни. На крајот од курсот ќе знаеш како да правиш припреми и експорт за печатење и за објавување на Web на твоите креации.  

Регистрирај се и научи како да дизајнираш, црташ и илустрираш во Adobe Illustrator!

Програмата опфаќа:

- Менување на големината и обликот на артбордите

- Креирање на векторска графика / дизајн

- Креирање и едитирање на layers

- Цртање на основни форми

- Трансформација и ротација на објекти

- Додавање на боја и аутлајн

- Креирање на сложени патеки и објекти

- Користење на четки

- Цртање со Pen tool

- Вметнување и вградување на фотографии

- Експортирање и припрема за печатење и веб

ДЕН 1

- Инсталација на Illustrator CC

- User Interface

- Алатки

- Цртање на основни форми

ДЕН 2

- Навигација

- Модели на бои

- Трансформација и ротација на објекти

- Работа со текс (вовед)

ДЕН 3

- Типографија

- Креирање на сложени патеки и објекти

- Цртање со Pen tool

- Вежба/домашна број 1

ДЕН 4

- Разгледување и дискусија за сработените вежби(45мин.)

- Креирање на сложени патеки и објекти

- Работа со маски

ДЕН 5

- Вметнување и вградување на фотографии

- Работа со маски

- Линкување на фотографии и едитирање во фотошоп

ДЕН 6

- Користење на четки

- Користење на симболи и нивна намена

- Креирање и едитирање на layers

- Вежба/домашна број 2

ДЕН 7

- Разгледување и дискусија за сработените вежби

- Експортирање и припрема за печатење и веб

На курсот ќе користиме различни техники, вклучувајќи теоретски предавања, демонстрации, успешни примери на принт и веб реклами, флаери, постери и банери, практични вежби, групна и индивидуална помош.

Што ќе добиеш од овој курс?

Секој учесник на курсот ќе си замине со комплетно графичко решение во зависност од неговите/нејзините потреби, без разлика дали се работи за веб или принт материјали.  Истовремено ќе го надополниш своето портфолио кое е потребно при аплицирање на саканото работно место и ќе стекнеш нови вештини кои ќе ти помогнат да напредуваш во својата кариера.  

Регистрирај се и научи ги основите на графичкиот дизајн со работа на реални проекти!

Adobe Illustrator CC е еден од најкористените софтвери за графички дизајн и е неспоредлива алатка за дигиталните уметници.

Oвој курс е наменет за секој што сака да научи да работи во Adobe Illustrator CC, секој што сака да научи векторски дизајн и што е заинтересиран за графички дизајн.

Мојата улога тука е да ти ги откријам сите опции и тајни техники кои ги нуди овој софтвер, да те водам низ процесот од инсталирање сѐ до експортирање на финалниот дизајн.

Ќе научиш како да работиш со layers и art boards, што е недеструктивен начин на работа, да црташ и трансформираш објекти, да интегрираш ефекти и типографија во твоите дизајни. На крајот од курсот ќе знаеш како да правиш припреми и експорт за печатење и за објавување на Web на твоите креации.  

Регистрирај се и научи како да дизајнираш, црташ и илустрираш во Adobe Illustrator!

Програмата опфаќа:

- Менување на големината и обликот на артбордите

- Креирање на векторска графика / дизајн

- Креирање и едитирање на layers

- Цртање на основни форми

- Трансформација и ротација на објекти

- Додавање на боја и аутлајн

- Креирање на сложени патеки и објекти

- Користење на четки

- Цртање со Pen tool

- Вметнување и вградување на фотографии

- Експортирање и припрема за печатење и веб

ДЕН 1

- Инсталација на Illustrator CC

- User Interface

- Алатки

- Цртање на основни форми

ДЕН 2

- Навигација

- Модели на бои

- Трансформација и ротација на објекти

- Работа со текс (вовед)

ДЕН 3

- Типографија

- Креирање на сложени патеки и објекти

- Цртање со Pen tool

- Вежба/домашна број 1

ДЕН 4

- Разгледување и дискусија за сработените вежби(45мин.)

- Креирање на сложени патеки и објекти

- Работа со маски

ДЕН 5

- Вметнување и вградување на фотографии

- Работа со маски

- Линкување на фотографии и едитирање во фотошоп

ДЕН 6

- Користење на четки

- Користење на симболи и нивна намена

- Креирање и едитирање на layers

- Вежба/домашна број 2

ДЕН 7

- Разгледување и дискусија за сработените вежби

- Експортирање и припрема за печатење и веб

На курсот ќе користиме различни техники, вклучувајќи теоретски предавања, демонстрации, успешни примери на принт и веб реклами, флаери, постери и банери, практични вежби, групна и индивидуална помош.

Што ќе добиеш од овој курс?

Секој учесник на курсот ќе си замине со комплетно графичко решение во зависност од неговите/нејзините потреби, без разлика дали се работи за веб или принт материјали.  Истовремено ќе го надополниш своето портфолио кое е потребно при аплицирање на саканото работно место и ќе стекнеш нови вештини кои ќе ти помогнат да напредуваш во својата кариера.  

Регистрирај се и научи ги основите на графичкиот дизајн со работа на реални проекти!

Започнува на:

22.08.2017

18:00-20:00

24.08.2017

18:00-20:00

29.08.2017

18:00-20:00

31.08.2017

18:00-20:00

05.09.2017

18:00-20:00

07.09.2017

18:00-20:00

12.09.2017

18:00-20:00

17.10.2017

18:00-20:00

19.10.2017

18:00-20:00

24.10.2017

18:00-20:00

26.10.2017

18:00-20:00

31.10.2017

18:00-20:00

02.11.2017

18:00-20:00

03.11.2017

18:00-20:00

06.02.2018

20:00-22:00

08.02.2018

20:00-22:00

13.02.2018

20:00-22:00

15.02.2018

20:00-22:00

20.02.2018

20:00-22:00

22.02.2018

20:00-22:00

27.02.2018

20:00-22:00

14 часа

3900 ден.

3 слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

лап топ, инсталирана програма Adobe Illustrator CC ( бесплатна trial верзија - http://www.adobe.com/ca/products/illustrator.html )

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Филип Антониев

Филип Антониев

Графички и Веб дизајнер

За авторот

Сертифициран графички и веб дизајнер со повеќе од 10 годишно работно искуство. Експерт за Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC и Adobe InDesign. Вработен во маркетинг агенцијата McCann во Скопје како графички дизајнер. 

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Филип Антониев
Филип Антониев

Инструктор

Започнува на:

22.08.2017

18:00-20:00

24.08.2017

18:00-20:00

29.08.2017

18:00-20:00

31.08.2017

18:00-20:00

05.09.2017

18:00-20:00

07.09.2017

18:00-20:00

12.09.2017

18:00-20:00

17.10.2017

18:00-20:00

19.10.2017

18:00-20:00

24.10.2017

18:00-20:00

26.10.2017

18:00-20:00

31.10.2017

18:00-20:00

02.11.2017

18:00-20:00

03.11.2017

18:00-20:00

06.02.2018

20:00-22:00

08.02.2018

20:00-22:00

13.02.2018

20:00-22:00

15.02.2018

20:00-22:00

20.02.2018

20:00-22:00

22.02.2018

20:00-22:00

27.02.2018

20:00-22:00

14 часа

3900 ден.

3 слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

лап топ, инсталирана програма Adobe Illustrator CC ( бесплатна trial верзија - http://www.adobe.com/ca/products/illustrator.html )

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: