Курс за Adobe Illustrator

со: Венчо Милошевски

Претвори ги твоите идеи во реалност со најкористената алатка од дизајнерите и љубителите на графички решенија!

Со помош на Illustrator ќе научиш да креираш логоа, илустрации, постери и оригинална типографија. 

Целта на курсот е да совладаш една од водечките алатки на дизајн индустријата. Преку реални примери, алатки и техники, курсот ќе ти овозможи да се обучиш за да го користиш овој програм на ефективен, визуелно примамлив, продуктивен и лесен начин. 


Програма:

ДЕН 1

Introduction of the software

Installation

Opening, creating and saving documents


ДЕН 2

Workspace setup

Working with artboards

CMYK / RGB color modes

Keyboard shortcuts


ДЕН 3

Selection and direct selection tool

Drawing shapes with different tools / pen tool, line tools, paint brush tool, geometric tool

Adjusting stroke and line weight

Fill and stroke

Color swatches

Gradients

Transform objects / reflect, rotate, move, scale


ДЕН 4

Typography

Type tool / area type tool, vertical type tool, type on a path

Working with type

Fonts

Paragraph

Glyphs

Character palette / font size, kerning, tracking

Expanding type


ДЕН 5

Understanding layers

Pattern drawing

Aligning objects

Clipping masks

Compound shapes

Pathfinder

Distort & transform


ДЕН 6

Brushes

Grids

Illustrator effects and filters

Graphic styles

Transparency

Blending options


ДЕН 7

Exporting graphics for print / web

Using the image trace tool

Recap of the course

A final exercise


Сите учесници на крајот од курсот ќе добијат сертификат во печатена и дигитална форма. 

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме. 

Претвори ги твоите идеи во реалност со најкористената алатка од дизајнерите и љубителите на графички решенија!

Со помош на Illustrator ќе научиш да креираш логоа, илустрации, постери и оригинална типографија. 

Целта на курсот е да совладаш една од водечките алатки на дизајн индустријата. Преку реални примери, алатки и техники, курсот ќе ти овозможи да се обучиш за да го користиш овој програм на ефективен, визуелно примамлив, продуктивен и лесен начин. 


Програма:

ДЕН 1

Introduction of the software

Installation

Opening, creating and saving documents


ДЕН 2

Workspace setup

Working with artboards

CMYK / RGB color modes

Keyboard shortcuts


ДЕН 3

Selection and direct selection tool

Drawing shapes with different tools / pen tool, line tools, paint brush tool, geometric tool

Adjusting stroke and line weight

Fill and stroke

Color swatches

Gradients

Transform objects / reflect, rotate, move, scale


ДЕН 4

Typography

Type tool / area type tool, vertical type tool, type on a path

Working with type

Fonts

Paragraph

Glyphs

Character palette / font size, kerning, tracking

Expanding type


ДЕН 5

Understanding layers

Pattern drawing

Aligning objects

Clipping masks

Compound shapes

Pathfinder

Distort & transform


ДЕН 6

Brushes

Grids

Illustrator effects and filters

Graphic styles

Transparency

Blending options


ДЕН 7

Exporting graphics for print / web

Using the image trace tool

Recap of the course

A final exercise


Сите учесници на крајот од курсот ќе добијат сертификат во печатена и дигитална форма. 

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме. 

Започнува на:

27.05.2019

19:30-21:30

28.05.2019

19:30-21:30

30.05.2019

19:30-21:30

03.06.2019

19:30-21:30

05.06.2019

19:30-21:30

06.06.2019

19:30-21:30

01.10.2019

19:30-21:30

03.10.2019

19:30-21:30

04.10.2019

19:30-21:30

08.10.2019

19:30-21:30

10.10.2019

19:30-21:30

15.10.2019

19:30-21:30

17.10.2019

19:30-21:30

12 часа

4700 ден.

Нема слободни места

7 слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Венчо Милошевски

Венчо Милошевски

Graphic Designer / Art Director

За авторот

Графички дизајнер и арт директор кој работи со поединци и организации со крајна цел да создаде функционални и елегантни дизајн решенија. Агенциското искуство вклучува: Savvy, Mexico City и Publicis, Skopje.

Моментално води свое дизајн студио со фокус на бренд дизајн и арт дирекција. Најмногу заинтересиран да работи на проекти кои се во сферата на модната и козметичката индустрија.

Портфолио: https://venchomiloshevski.com/


Информации за курсот

Оцена:

Венчо Милошевски
Венчо Милошевски

Инструктор

Започнува на:

27.05.2019

19:30-21:30

28.05.2019

19:30-21:30

30.05.2019

19:30-21:30

03.06.2019

19:30-21:30

05.06.2019

19:30-21:30

06.06.2019

19:30-21:30

01.10.2019

19:30-21:30

03.10.2019

19:30-21:30

04.10.2019

19:30-21:30

08.10.2019

19:30-21:30

10.10.2019

19:30-21:30

15.10.2019

19:30-21:30

17.10.2019

19:30-21:30

12 часа

4700 ден.

Нема слободни места

7 слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: