Курс за Adobe Photoshop CC

со: Филип Антониев

Научи да работиш во Adobe Photoshop CC преку работа на реални проекти и креативни решенија! Овој курс е наменет за секој што сака да се запознае со креативната индустрија и да оформи стабилна подлога за понатамшна самостојна работа во Adobe Photoshop.

Иако е наменет за почетници, на овој курс може да присуствуваат и оние кои веќе работат во овој софтвер, бидејќи има многу самоуки креативци кои при процесот на напредок и развој можеби пропуштиле одредени техники и опции.

Photoshop е водечки производ на Adobe веќе долги години. Неговата популарност произлегува од неговите неверојатни техники за манипулација со слики и ефекти како и разновидноста што ја нуди. Со тоа Photoshop претставува стандардна алатка во креативната индустрија.

Се користи за подобрување на изгледот на сликите, преку процес на отстранување предмети и детали кои не сакате да ги има, подобрување на боите, контраст, острина на фотографијата и целокупниот изглед. Но, тука не застануваат опциите на овој повеќенаменски софтвер. Доколку ги знаеш сите тајни опции, ќе можеш да комбинираш слики создавајќи беспрекорни композиции, да едитираш анимации, видеа па дури и да вметнуваш 3D објекти во твоите дизајни.

Ова се само дел од областите каде што секојдневно се користи Photoshop: фотографија, фото-ретуширање, фото-манипулација, дигитална уметност, концептуална уметност, дизајн на дигитални игри, принт дизајн, графички дизајн, user interface дизајн, веб дизајн како и дизајн на 3D текстури.

Што ќе научиш?

ДЕН 1

Инсталација на Photoshop CC

За што се може да го користиш овој софтвер?

User Interface

Алатки

Претставување на работа со layers

ДЕН 2

Работа со фотографии

Навигација

Промена на димензии и резолуција на фотографиите

Сечење на слики/објекти во сликите

ДЕН 3

Модели на бои

Стилови на layers

Работа со текст

Цртање

Алатки за цртање

ДЕН 4

Разгледување и дискусија за сработените вежби

Работа со вектори

Трансформации

Селекции и техники за селекции

ДЕН 5

Non-destructive workflow

Работа со маски

Vector Smart Objects

ДЕН 6

Прилагодувања (боја, контраст)

Ретуширање и алатки за ретуширање

3D Layers и техники

Camera Raw

ДЕН 7

Дискусија за сработените вежби

Користење на Bridge

Зачувување и експортирање

Билдање на вашето портфолио

Пријави се и започни започни #НоваКариера во дигиталната индустрија!

Научи да работиш во Adobe Photoshop CC преку работа на реални проекти и креативни решенија! Овој курс е наменет за секој што сака да се запознае со креативната индустрија и да оформи стабилна подлога за понатамшна самостојна работа во Adobe Photoshop.

Иако е наменет за почетници, на овој курс може да присуствуваат и оние кои веќе работат во овој софтвер, бидејќи има многу самоуки креативци кои при процесот на напредок и развој можеби пропуштиле одредени техники и опции.

Photoshop е водечки производ на Adobe веќе долги години. Неговата популарност произлегува од неговите неверојатни техники за манипулација со слики и ефекти како и разновидноста што ја нуди. Со тоа Photoshop претставува стандардна алатка во креативната индустрија.

Се користи за подобрување на изгледот на сликите, преку процес на отстранување предмети и детали кои не сакате да ги има, подобрување на боите, контраст, острина на фотографијата и целокупниот изглед. Но, тука не застануваат опциите на овој повеќенаменски софтвер. Доколку ги знаеш сите тајни опции, ќе можеш да комбинираш слики создавајќи беспрекорни композиции, да едитираш анимации, видеа па дури и да вметнуваш 3D објекти во твоите дизајни.

Ова се само дел од областите каде што секојдневно се користи Photoshop: фотографија, фото-ретуширање, фото-манипулација, дигитална уметност, концептуална уметност, дизајн на дигитални игри, принт дизајн, графички дизајн, user interface дизајн, веб дизајн како и дизајн на 3D текстури.

Што ќе научиш?

ДЕН 1

Инсталација на Photoshop CC

За што се може да го користиш овој софтвер?

User Interface

Алатки

Претставување на работа со layers

ДЕН 2

Работа со фотографии

Навигација

Промена на димензии и резолуција на фотографиите

Сечење на слики/објекти во сликите

ДЕН 3

Модели на бои

Стилови на layers

Работа со текст

Цртање

Алатки за цртање

ДЕН 4

Разгледување и дискусија за сработените вежби

Работа со вектори

Трансформации

Селекции и техники за селекции

ДЕН 5

Non-destructive workflow

Работа со маски

Vector Smart Objects

ДЕН 6

Прилагодувања (боја, контраст)

Ретуширање и алатки за ретуширање

3D Layers и техники

Camera Raw

ДЕН 7

Дискусија за сработените вежби

Користење на Bridge

Зачувување и експортирање

Билдање на вашето портфолио

Пријави се и започни започни #НоваКариера во дигиталната индустрија!

Започнува на:

11.09.2017

18:00-20:00

13.09.2017

18:00-20:00

15.09.2017

18:00-20:00

20.09.2017

18:00-20:00

22.09.2017

18:00-20:00

25.09.2017

18:00-20:00

27.09.2017

18:00-20:00

12.12.2017

20:00-22:00

14.12.2017

20:00-22:00

18.12.2017

17:30-19:30

20.12.2017

17:30-19:30

22.12.2017

17:30-19:30

25.12.2017

17:30-19:30

26.12.2017

17:30-19:30

14 часа

3400 ден.

2 слободни места

6 слободни места

Лап топ, инсталирана пробна верзија на Adobe Photoshop CC ( https://creative.adobe.com/products/download/photoshop?promoid=KLYUZ )

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Филип Антониев

Филип Антониев

Графички и Веб дизајнер

За авторот

Сертифициран графички и веб дизајнер со повеќе од 10 годишно работно искуство. Експерт за Adobe Photoshop CC, Adobe Illustrator CC и Adobe InDesign. Вработен во маркетинг агенцијата McCann во Скопје како графички дизајнер. 

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Филип Антониев
Филип Антониев

Инструктор

Започнува на:

11.09.2017

18:00-20:00

13.09.2017

18:00-20:00

15.09.2017

18:00-20:00

20.09.2017

18:00-20:00

22.09.2017

18:00-20:00

25.09.2017

18:00-20:00

27.09.2017

18:00-20:00

12.12.2017

20:00-22:00

14.12.2017

20:00-22:00

18.12.2017

17:30-19:30

20.12.2017

17:30-19:30

22.12.2017

17:30-19:30

25.12.2017

17:30-19:30

26.12.2017

17:30-19:30

14 часа

3400 ден.

2 слободни места

6 слободни места

Лап топ, инсталирана пробна верзија на Adobe Photoshop CC ( https://creative.adobe.com/products/download/photoshop?promoid=KLYUZ )

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: