Курс за Adobe Photoshop CC

со: Кирил Ѓоргов

Стекни практични вештини за 7 дена! Без разлика дали си економист, архитект, фотограф, работиш маркетинг или едноставно сакаш да станеш покреативен во сè што правиш, овој курс е за тебе.

Што добиваш од овој курс?

- Ќе изработиш реален проект

- Преку 60 алатки и кратенки кои ќе ти ја олеснат работата во Photoshop

- Напредно едитирање на фотографии

- Самостојно креирај постери, флаери, визит картички, од почеток до крај

- Бесплатна Adobe Photoshop книга на која секогаш ќе можеш да се навратиш за нови идеи и инспирации

- Изработка на сопствено портфолио за идната кариера како дизајнер

На крајот од курсот ќе можеш професионално да едитираш фотографии, да креираш дизајн за маркетинг цели, да работиш freelance и визуелно да ја претставиш својата идеја.  

Овој курс е за секој што сака да се запознае со креативната индустрија и да оформи стабилна подлога за понатамошна самостојна работа во Adobe Photoshop. Иако е наменет за почетници, на овој курс може да присуствуваат и оние кои веќе работат во овој софтвер и можеби пропуштиле одредени техники и опции.

За што сѐ може да го користиш овој софтвер?

Подобрување на изгледот на сликите, преку процес на отстранување предмети и детали кои не сакаш да ги има, подобрување на боите, контраст, острина на фотографијата и целокупниот изглед. Доколку ги знаеш сите тајни опции, ќе можеш да комбинираш слики создавајќи уникатни композиции. 

Дел од областите каде што секојдневно се користи Photoshop: фотографија, фото-ретуширање, фото-манипулација, дигитална уметност, концептуална уметност, дизајн на дигитални игри, принт дизајн, графички дизајн, user interface дизајн, веб дизајн. 


 Програма:

Секој учесник пред започнување на курсот добива инструкции и насоки за инсталација на овој програм.

Ден 1

Proper Workflow 

Работниот тек ќе ти помогне да бидеш фокусиран и да се движиш напред со доверба.

- Layers Mask and Group 

Запознај се со најдобрите начини правилно да работиш со слоеви за да заштедиш време и главоболка. Слоевите се еден од основните градежни блокови на Photoshop. Целиот дел ќе го посветиме на работа со слоеви, маскирање и групи. 

Shortcuts 

Кратенките на тастатурата во голема мера ќе ти ја зголемат ефикасноста во Photoshop. Додека повеќето се дефинирани, можеш да креираш и своја сопствена кратенка за речиси сè. Научи како да ja прочиташ секоја кратенка на тастатурата и како да креираш своја. 

Ден 2

Работа со Фотографии 

- Трансформација, искривување и скала 

Контрола на усогласување на слојот. Слоевите често треба да се поместуваат, да се ротираат, да се намалуваат, а понекогаш и да се наведнуваат. Научете како правилно да ги користиш алатките за трансформирање во Photoshop, а да не ги уништуваш податоците за сликата во процесот. 

- Напредни селекции

Како да креираш и комбинираш избори користејќи различни алатки? Ќе знаеш како да ги уредуваш и зачуваш селекциите за да работиш попрецизно, за подобри резултати.  

- Healing vs Clone

Овие алатки можат да се користат за ретуширање на помали флеки во Photoshop. Сепак, секоја алатка најдобро функционира во различни сценарија. Ќе научиш како да ги користиш двете алатки за да добиеш најмногу од Photoshop и твоите слики. 

Ден 3  

- Бришач Vs. Маски

Соодветни техники за отстранување на објекти во Photoshop. Бришачот може да биде корисен, но трајно ќе ги отстрани пикселите. Додека слојните маски овозможуваат недеструктивно уредување. Овој прирачник ги објаснува инстутите и испитите на двете алатки што даваат поголема флексибилност при уредување на сликите. 

- Вовед во филтри

Photoshop вклучува многу филтри. Некои се користат за креативни ефекти, а други се користат за подобрување на одреден сегмент од една слика. Запознај се темелно со основите за најчесто користените филтри и нивните опции. 

Ден 4

Работа со фотографија - Дел 2 

- Dodge и Burn 

Подобри го осветлувањето и сенките со помош на алатките Dodge и Burn. Photoshop ги прави овие алатки многу пристапни, но има и помалку деструктивни начини за постигнување на истото. Научи како да ретушираш на начин што можеш да го промениш во секое време. 

- Брзи маски

Брзите маски овозможуваат да креираш сопствени селекции проширувајќи ги опциите за креирање и уредување на селекции. Исто така, ти дозволуваат да користиш филтри како замаглување на селекциите. 

- Додај, одземи и создади селекции

Запознај се со секоја алатка за избор и со нивните опции за креирање покомплексни селекции. Кратенките на тастатурата можат да го забрзаат начинот на додавање, одземање и пресекување на селекциите што прават да биде од витално значење користењето повеќекратни алатки за селекција. 

- Основни прилагодувања на сликата

Прилагодувања на бојата и експозицијата за да ги подобриш твоите слики. Научи како да креираш и да ги користиш кривите, нивоата и слоевите за прилагодување на боја/сатурација. Комбинирањето на овие слоеви за прилагодување ќе ти даде поголема контрола. 

Ден 5

Основи на типографија 

Постојат многу опции кога станува збор за работа со Тип и алатката Вид. Водечки, кернинг и следење на различното растојание помеѓу различните букви. Ќе опфатиме како точно функционираат секое од овие полиња и како тие работат заедно. 

- Контроли на четката и кратенки

Алатката четка е една од најчесто користените алатки во Photoshop. Подесувањата како големината, непроѕирноста, протокот и цврстината имаат улога во обликувањето на твоите слики. Научи како брзо да ги промениш овие поставувања за да работиш побрзо и прецизно. 

- Направи прилагодени четки

Фотошоп четките се многу моќни и често се занемаруваат. Научи како да добиеш најмногу од оваа алатка со создавање на сопствени четки. Замисли си цртање со форма каква што сакаш?  

Ден 6

Зачувување на фајл 

Правилно зачувување на сликите за веб бара разбирање за боите и поставките. Боите може да се појават поинаку во Photoshop отколку кога се ставени онлајн. Дознај ги сите подесувања кои ќе ги користиш за да се обезбеди правилно прикажување на сликите на интернет. 

- Кропирање

Постојат неколку начини за отсекување слика во Photoshop. Како да ги исечеш и промениш големините на сликите додека ги задржуваш сите оригинални информации? Користењето на методите што ќе ги учиме ќе ти дозволат да ја промениш културата подоцна, без да изгубиш некоја од сликите. 

Ден 7

Секој од изминатите денови учесниците работат на реален дизајн од почеток до крај.

Дискусија и фидбек на сработените вежби;

- Создавање на портфолио;

- Креирање на сопствени визиткарти;

- Како да се продадеш на првиот клиент?

По завршувањето на курсот секој од учесниците ќе се стекне со сертификат во печатена и дигитална форма.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.


Стекни практични вештини за 7 дена! Без разлика дали си економист, архитект, фотограф, работиш маркетинг или едноставно сакаш да станеш покреативен во сè што правиш, овој курс е за тебе.

Што добиваш од овој курс?

- Ќе изработиш реален проект

- Преку 60 алатки и кратенки кои ќе ти ја олеснат работата во Photoshop

- Напредно едитирање на фотографии

- Самостојно креирај постери, флаери, визит картички, од почеток до крај

- Бесплатна Adobe Photoshop книга на која секогаш ќе можеш да се навратиш за нови идеи и инспирации

- Изработка на сопствено портфолио за идната кариера како дизајнер

На крајот од курсот ќе можеш професионално да едитираш фотографии, да креираш дизајн за маркетинг цели, да работиш freelance и визуелно да ја претставиш својата идеја.  

Овој курс е за секој што сака да се запознае со креативната индустрија и да оформи стабилна подлога за понатамошна самостојна работа во Adobe Photoshop. Иако е наменет за почетници, на овој курс може да присуствуваат и оние кои веќе работат во овој софтвер и можеби пропуштиле одредени техники и опции.

За што сѐ може да го користиш овој софтвер?

Подобрување на изгледот на сликите, преку процес на отстранување предмети и детали кои не сакаш да ги има, подобрување на боите, контраст, острина на фотографијата и целокупниот изглед. Доколку ги знаеш сите тајни опции, ќе можеш да комбинираш слики создавајќи уникатни композиции. 

Дел од областите каде што секојдневно се користи Photoshop: фотографија, фото-ретуширање, фото-манипулација, дигитална уметност, концептуална уметност, дизајн на дигитални игри, принт дизајн, графички дизајн, user interface дизајн, веб дизајн. 


 Програма:

Секој учесник пред започнување на курсот добива инструкции и насоки за инсталација на овој програм.

Ден 1

Proper Workflow 

Работниот тек ќе ти помогне да бидеш фокусиран и да се движиш напред со доверба.

- Layers Mask and Group 

Запознај се со најдобрите начини правилно да работиш со слоеви за да заштедиш време и главоболка. Слоевите се еден од основните градежни блокови на Photoshop. Целиот дел ќе го посветиме на работа со слоеви, маскирање и групи. 

Shortcuts 

Кратенките на тастатурата во голема мера ќе ти ја зголемат ефикасноста во Photoshop. Додека повеќето се дефинирани, можеш да креираш и своја сопствена кратенка за речиси сè. Научи како да ja прочиташ секоја кратенка на тастатурата и како да креираш своја. 

Ден 2

Работа со Фотографии 

- Трансформација, искривување и скала 

Контрола на усогласување на слојот. Слоевите често треба да се поместуваат, да се ротираат, да се намалуваат, а понекогаш и да се наведнуваат. Научете како правилно да ги користиш алатките за трансформирање во Photoshop, а да не ги уништуваш податоците за сликата во процесот. 

- Напредни селекции

Како да креираш и комбинираш избори користејќи различни алатки? Ќе знаеш како да ги уредуваш и зачуваш селекциите за да работиш попрецизно, за подобри резултати.  

- Healing vs Clone

Овие алатки можат да се користат за ретуширање на помали флеки во Photoshop. Сепак, секоја алатка најдобро функционира во различни сценарија. Ќе научиш како да ги користиш двете алатки за да добиеш најмногу од Photoshop и твоите слики. 

Ден 3  

- Бришач Vs. Маски

Соодветни техники за отстранување на објекти во Photoshop. Бришачот може да биде корисен, но трајно ќе ги отстрани пикселите. Додека слојните маски овозможуваат недеструктивно уредување. Овој прирачник ги објаснува инстутите и испитите на двете алатки што даваат поголема флексибилност при уредување на сликите. 

- Вовед во филтри

Photoshop вклучува многу филтри. Некои се користат за креативни ефекти, а други се користат за подобрување на одреден сегмент од една слика. Запознај се темелно со основите за најчесто користените филтри и нивните опции. 

Ден 4

Работа со фотографија - Дел 2 

- Dodge и Burn 

Подобри го осветлувањето и сенките со помош на алатките Dodge и Burn. Photoshop ги прави овие алатки многу пристапни, но има и помалку деструктивни начини за постигнување на истото. Научи како да ретушираш на начин што можеш да го промениш во секое време. 

- Брзи маски

Брзите маски овозможуваат да креираш сопствени селекции проширувајќи ги опциите за креирање и уредување на селекции. Исто така, ти дозволуваат да користиш филтри како замаглување на селекциите. 

- Додај, одземи и создади селекции

Запознај се со секоја алатка за избор и со нивните опции за креирање покомплексни селекции. Кратенките на тастатурата можат да го забрзаат начинот на додавање, одземање и пресекување на селекциите што прават да биде од витално значење користењето повеќекратни алатки за селекција. 

- Основни прилагодувања на сликата

Прилагодувања на бојата и експозицијата за да ги подобриш твоите слики. Научи како да креираш и да ги користиш кривите, нивоата и слоевите за прилагодување на боја/сатурација. Комбинирањето на овие слоеви за прилагодување ќе ти даде поголема контрола. 

Ден 5

Основи на типографија 

Постојат многу опции кога станува збор за работа со Тип и алатката Вид. Водечки, кернинг и следење на различното растојание помеѓу различните букви. Ќе опфатиме како точно функционираат секое од овие полиња и како тие работат заедно. 

- Контроли на четката и кратенки

Алатката четка е една од најчесто користените алатки во Photoshop. Подесувањата како големината, непроѕирноста, протокот и цврстината имаат улога во обликувањето на твоите слики. Научи како брзо да ги промениш овие поставувања за да работиш побрзо и прецизно. 

- Направи прилагодени четки

Фотошоп четките се многу моќни и често се занемаруваат. Научи како да добиеш најмногу од оваа алатка со создавање на сопствени четки. Замисли си цртање со форма каква што сакаш?  

Ден 6

Зачувување на фајл 

Правилно зачувување на сликите за веб бара разбирање за боите и поставките. Боите може да се појават поинаку во Photoshop отколку кога се ставени онлајн. Дознај ги сите подесувања кои ќе ги користиш за да се обезбеди правилно прикажување на сликите на интернет. 

- Кропирање

Постојат неколку начини за отсекување слика во Photoshop. Како да ги исечеш и промениш големините на сликите додека ги задржуваш сите оригинални информации? Користењето на методите што ќе ги учиме ќе ти дозволат да ја промениш културата подоцна, без да изгубиш некоја од сликите. 

Ден 7

Секој од изминатите денови учесниците работат на реален дизајн од почеток до крај.

Дискусија и фидбек на сработените вежби;

- Создавање на портфолио;

- Креирање на сопствени визиткарти;

- Како да се продадеш на првиот клиент?

По завршувањето на курсот секој од учесниците ќе се стекне со сертификат во печатена и дигитална форма.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.


Започнува на:

19.06.2018

20:00-22:00

21.06.2018

20:00-22:00

22.06.2018

20:00-22:00

25.06.2018

20:00-22:00

27.06.2018

20:00-22:00

30.06.2018

11:00-13:00

03.07.2018

20:00-22:00

20.09.2018

17:30-19:30

24.09.2018

17:30-19:30

26.09.2018

17:30-19:30

28.09.2018

17:30-19:30

01.10.2018

17:30-19:30

03.10.2018

17:30-19:30

05.10.2018

17:30-19:30

08.10.2018

17:30-19:30

03.12.2018

17:30-19:30

05.12.2018

17:30-19:30

10.12.2018

17:30-19:30

11.12.2018

17:30-19:30

12.12.2018

17:30-19:30

14.12.2018

17:30-19:30

17.12.2018

17:30-19:30

12.03.2019

17:30-19:30

14.03.2019

17:30-19:30

19.03.2019

17:30-19:30

21.03.2019

17:30-19:30

26.03.2019

17:30-19:30

28.03.2019

17:30-19:30

02.04.2019

17:30-19:30

06.05.2019

19:30-21:30

07.05.2019

19:30-21:30

09.05.2019

19:30-21:30

13.05.2019

19:30-21:30

16.05.2019

19:30-21:30

20.05.2019

19:30-21:30

21.05.2019

19:30-21:30

10.09.2019

17:00-19:00

12.09.2019

17:00-19:00

16.09.2019

17:00-19:00

18.09.2019

17:00-19:00

19.09.2019

17:00-19:00

24.09.2019

17:00-19:00

26.09.2019

17:00-19:00

14 часа

4600 ден.

7 слободни места

5 слободни места

6 слободни места

Нема слободни места

2 слободни места

10 слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Кирил  Ѓоргов

Кирил Ѓоргов

Creative Director

За авторот

Графички дизајнер со неколкугодишно искуство во повеќе маркетинг агенции и freelance експерт за наши и странски брендови. Колекционер на патики и DJ. Основоположник на SneakerHead културата во Македонија и создавач на првиот информативен веб магазин на Балканот за оваа култура. Специјалност му е секогаш да ја пренесе информацијата на нов, свеж и необичен начин. Сака ведар и чист дизајн кој го привлекува вниманието на секого.

Веб страна

https://www.facebook.com/Kgjorgov

Информации за курсот

Оцена:

Кирил  Ѓоргов
Кирил Ѓоргов

Инструктор

Започнува на:

19.06.2018

20:00-22:00

21.06.2018

20:00-22:00

22.06.2018

20:00-22:00

25.06.2018

20:00-22:00

27.06.2018

20:00-22:00

30.06.2018

11:00-13:00

03.07.2018

20:00-22:00

20.09.2018

17:30-19:30

24.09.2018

17:30-19:30

26.09.2018

17:30-19:30

28.09.2018

17:30-19:30

01.10.2018

17:30-19:30

03.10.2018

17:30-19:30

05.10.2018

17:30-19:30

08.10.2018

17:30-19:30

03.12.2018

17:30-19:30

05.12.2018

17:30-19:30

10.12.2018

17:30-19:30

11.12.2018

17:30-19:30

12.12.2018

17:30-19:30

14.12.2018

17:30-19:30

17.12.2018

17:30-19:30

12.03.2019

17:30-19:30

14.03.2019

17:30-19:30

19.03.2019

17:30-19:30

21.03.2019

17:30-19:30

26.03.2019

17:30-19:30

28.03.2019

17:30-19:30

02.04.2019

17:30-19:30

06.05.2019

19:30-21:30

07.05.2019

19:30-21:30

09.05.2019

19:30-21:30

13.05.2019

19:30-21:30

16.05.2019

19:30-21:30

20.05.2019

19:30-21:30

21.05.2019

19:30-21:30

10.09.2019

17:00-19:00

12.09.2019

17:00-19:00

16.09.2019

17:00-19:00

18.09.2019

17:00-19:00

19.09.2019

17:00-19:00

24.09.2019

17:00-19:00

26.09.2019

17:00-19:00

14 часа

4600 ден.

7 слободни места

5 слободни места

6 слободни места

Нема слободни места

2 слободни места

10 слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: