Курс за Дигитален Маркетинг со Петар Ниновски

со: Петар Ниновски

Практични дигитални вештини со работа на реални примери. Ќе ги добиеш најсвежите ресурси од областа на дигиталниот маркетинг. Ќе научиш да креираш успешни кампањи кои носат резултати.

Сега кога 90% oд бизнисите се онлајн, прашањето е: како да се издвоиш од останатите? 


Ќе анализираме повеќе маркетинг стратегии, мeѓу кои и стратегијата на Brainster која донесе продажба од +30 000€ во првата година без да вложиме ниту 1€ за маркетинг. Ќе ја разгледаме PR стратегијата која ни донесе повеќе oд 110 објави во медиуми меѓу кои и Forbes и Huffington Post.

Предвиди ги идните трендови во дигиталниот маркетинг. Со оваа програма директно ја пополнуваме празнината меѓу она што е маркетинг во теорија, и она што им е потребно на компаниите: ефикасни резултати со минимален буџет.

Со комбинација од алатки, трикови, обработка на податоци и многу (МНОГУ) практични примери, ќе стекнеш вештини кои ќе ти овозможат да користиш иновативни маркетинг техники применливи во секој бизнис.

Најди се меѓу најуспешните 3% маркетери на пазарот на труд и поттикни иновации во сопствената или компанијата за која работиш.

За кого е наменет овој курс:

✓ Дигитални и традиционални маркетери, економисти, студенти, сопственици на мали и средни бизниси, проектни менаџери, консултанти, е-commerce ентузијасти, сопственици на сајтови ;

✓ Сите кои се занимаваат со онлајн продажба;

✓ Сите кои сакаат да стигнат до нова кариера во дигиталната индустрија ;

✓ За сите кои сакаат да започнат сопствен бизнис.

Што ќе научиш на овој курс? 

Ќе направиме сеопфатен преглед на дигиталниот маркетинг, новите трендови, корисни алатки, но повеќе ќе се фокусираме на квантитативни аспекти, изнаоѓање на нови маркетинг канали и ефективни современи маркетинг кампањи.

Програма:

ДЕН 1 

Основи на Дигитален Маркетинг 

✓ Како овој начин на маркетирање ми помогна да го развијам својот бизнис и да остварам продажба од $30 000 без да вложам ниту 1$ во маркетинг

✓ Различни типови на бизнис модели и маркетинг импликации на секој бизнис модел

✓ Разлика помеѓу традиционален и онлајн маркетинг. Зошто мора да си онлајн?

✓ Онлајн Маркетинг Терминологија

✓ Маркетинг трендови, и на што треба да се фокусираме во 2019 година.


Ден 2

 ✓ Content Marketing

✓ Развивање на контент стратегија

✓ Примери за создавање на Content Marketing Календар

✓ Практични вежби + примери како нашата компанија оствари повеќе од 110 објави на други медиуми само во Македонија преку дигитален PR

✓ Како да пристапиш на новинари и како постигнавме „Forbes“, „Huffington post“, „it.mk“, „fakulteti.mk“ и многу други да пишуваат за нашата компанија.  

✓ Алатки и трикови за мерливи резултати кои треба да ги користиш


Ден 3

 ✓ Social Media Маркетинг

✓ Која е улогата на социјалните медиуми во маркетингот?

✓ Која е разликата помеѓу различните Social Media канали и идентификација на најдобрата за твојот бизнис.

✓ Изработка на Social Media Маркетинг стратегија и календар.

✓ Корисни алатки за социјалните медиуми.  

✓ Како да ја зголемиш интеракцијата на Social Media – практични примери + вежби.

 Growth Hacking

✓ Што е Growth Hacking и зошто Growth маркетерите ги заменуваат традиционалните маркетери.

✓ Како да ги добиеш твоите први корисници уште пред лансирање на новата понуда или производ?

✓ Како нашата компанија генерираше повеќе од 5000 e-mail адреси со една growth hacking кампања.

✓ Side-project маркетинг и зошто е толку битен во дигиталниот маркетинг

Ден 4

✓ Email Marketing

✓ Одредување на параметри за следење и анализа на ефикасноста на кампањата.

✓ Креирање на "Newsletter“.

✓ Објаснување на различните типови на e-mail кампањи (таргетиран, сегментиран, промотивен).

✓ Search Engine Optimization

✓ Што претставува SEO?

✓ Што да направиш за да се издвoиш од конкуренцијата?

✓ Начини како да ги користиш профилите на социјалните медиуми за SEO

Ден 5 - со Александра Јанакиевска, CEO на Laika 

✓ Unpaid маркетинг; 

✓ Digital marketing framework за следење, со цел успешно склопување на приказната;

✓ Ќе добиеш темплејт за Social Media Calendar;

✓ Автоматизација на водење на социјални мрежи 

✓ Многу, многу корисни примери!


Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за завршен курс.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.


Практични дигитални вештини со работа на реални примери. Ќе ги добиеш најсвежите ресурси од областа на дигиталниот маркетинг. Ќе научиш да креираш успешни кампањи кои носат резултати.

Сега кога 90% oд бизнисите се онлајн, прашањето е: како да се издвоиш од останатите? 


Ќе анализираме повеќе маркетинг стратегии, мeѓу кои и стратегијата на Brainster која донесе продажба од +30 000€ во првата година без да вложиме ниту 1€ за маркетинг. Ќе ја разгледаме PR стратегијата која ни донесе повеќе oд 110 објави во медиуми меѓу кои и Forbes и Huffington Post.

Предвиди ги идните трендови во дигиталниот маркетинг. Со оваа програма директно ја пополнуваме празнината меѓу она што е маркетинг во теорија, и она што им е потребно на компаниите: ефикасни резултати со минимален буџет.

Со комбинација од алатки, трикови, обработка на податоци и многу (МНОГУ) практични примери, ќе стекнеш вештини кои ќе ти овозможат да користиш иновативни маркетинг техники применливи во секој бизнис.

Најди се меѓу најуспешните 3% маркетери на пазарот на труд и поттикни иновации во сопствената или компанијата за која работиш.

За кого е наменет овој курс:

✓ Дигитални и традиционални маркетери, економисти, студенти, сопственици на мали и средни бизниси, проектни менаџери, консултанти, е-commerce ентузијасти, сопственици на сајтови ;

✓ Сите кои се занимаваат со онлајн продажба;

✓ Сите кои сакаат да стигнат до нова кариера во дигиталната индустрија ;

✓ За сите кои сакаат да започнат сопствен бизнис.

Што ќе научиш на овој курс? 

Ќе направиме сеопфатен преглед на дигиталниот маркетинг, новите трендови, корисни алатки, но повеќе ќе се фокусираме на квантитативни аспекти, изнаоѓање на нови маркетинг канали и ефективни современи маркетинг кампањи.

Програма:

ДЕН 1 

Основи на Дигитален Маркетинг 

✓ Како овој начин на маркетирање ми помогна да го развијам својот бизнис и да остварам продажба од $30 000 без да вложам ниту 1$ во маркетинг

✓ Различни типови на бизнис модели и маркетинг импликации на секој бизнис модел

✓ Разлика помеѓу традиционален и онлајн маркетинг. Зошто мора да си онлајн?

✓ Онлајн Маркетинг Терминологија

✓ Маркетинг трендови, и на што треба да се фокусираме во 2019 година.


Ден 2

 ✓ Content Marketing

✓ Развивање на контент стратегија

✓ Примери за создавање на Content Marketing Календар

✓ Практични вежби + примери како нашата компанија оствари повеќе од 110 објави на други медиуми само во Македонија преку дигитален PR

✓ Како да пристапиш на новинари и како постигнавме „Forbes“, „Huffington post“, „it.mk“, „fakulteti.mk“ и многу други да пишуваат за нашата компанија.  

✓ Алатки и трикови за мерливи резултати кои треба да ги користиш


Ден 3

 ✓ Social Media Маркетинг

✓ Која е улогата на социјалните медиуми во маркетингот?

✓ Која е разликата помеѓу различните Social Media канали и идентификација на најдобрата за твојот бизнис.

✓ Изработка на Social Media Маркетинг стратегија и календар.

✓ Корисни алатки за социјалните медиуми.  

✓ Како да ја зголемиш интеракцијата на Social Media – практични примери + вежби.

 Growth Hacking

✓ Што е Growth Hacking и зошто Growth маркетерите ги заменуваат традиционалните маркетери.

✓ Како да ги добиеш твоите први корисници уште пред лансирање на новата понуда или производ?

✓ Како нашата компанија генерираше повеќе од 5000 e-mail адреси со една growth hacking кампања.

✓ Side-project маркетинг и зошто е толку битен во дигиталниот маркетинг

Ден 4

✓ Email Marketing

✓ Одредување на параметри за следење и анализа на ефикасноста на кампањата.

✓ Креирање на "Newsletter“.

✓ Објаснување на различните типови на e-mail кампањи (таргетиран, сегментиран, промотивен).

✓ Search Engine Optimization

✓ Што претставува SEO?

✓ Што да направиш за да се издвoиш од конкуренцијата?

✓ Начини како да ги користиш профилите на социјалните медиуми за SEO

Ден 5 - со Александра Јанакиевска, CEO на Laika 

✓ Unpaid маркетинг; 

✓ Digital marketing framework за следење, со цел успешно склопување на приказната;

✓ Ќе добиеш темплејт за Social Media Calendar;

✓ Автоматизација на водење на социјални мрежи 

✓ Многу, многу корисни примери!


Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за завршен курс.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.


Започнува на:

18.12.2018

17:30-19:30

21.12.2018

17:30-19:30

24.12.2018

17:30-19:30

26.12.2018

17:30-19:30

22.01.2019

17:30-19:30

24.01.2019

17:30-19:30

29.01.2019

17:30-19:30

31.01.2019

17:30-19:30

20.03.2019

19:30-21:30

22.03.2019

19:30-21:30

26.03.2019

19:30-21:30

27.03.2019

19:30-21:30

18.06.2019

19:30-21:30

20.06.2019

19:30-21:30

25.06.2019

19:30-21:30

28.06.2019

19:30-21:30

12.11.2019

18:00-20:00

14.11.2019

18:00-20:00

19.11.2019

18:00-20:00

20.11.2019

18:00-20:00

22.11.2019

18:00-20:00

10.12.2019

18:00-20:00

13.12.2019

18:00-20:00

16.12.2019

18:00-20:00

18.12.2019

18:00-20:00

20.12.2019

18:00-20:00

8 часа

6900 ден.

Нема слободни места

3 слободни места

2 слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

6 слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Петар Ниновски

Петар Ниновски

CEO & Founder of Brainster

За авторот

Претприемач, Маркетинг консултант, Growth hacker, Инженер, Problem Solver, пилот. 

Founder & CEO of Brainster.co. Co-founder на Funky Coworking Friday.

Искуство во креирање нови категории и брендови, лансирање продукти на пазарот, achieving customer acquisition goals. Loves the Hustle. 

Facebook: https://www.facebook.com/petar.ninovski 

Twitter: https://twitter.com/ninovsklInstagram: 

Instagram: https://www.instagram.com/petar_ninovski/ 


Информации за курсот

Оцена:

Петар Ниновски
Петар Ниновски

Инструктор

Започнува на:

18.12.2018

17:30-19:30

21.12.2018

17:30-19:30

24.12.2018

17:30-19:30

26.12.2018

17:30-19:30

22.01.2019

17:30-19:30

24.01.2019

17:30-19:30

29.01.2019

17:30-19:30

31.01.2019

17:30-19:30

20.03.2019

19:30-21:30

22.03.2019

19:30-21:30

26.03.2019

19:30-21:30

27.03.2019

19:30-21:30

18.06.2019

19:30-21:30

20.06.2019

19:30-21:30

25.06.2019

19:30-21:30

28.06.2019

19:30-21:30

12.11.2019

18:00-20:00

14.11.2019

18:00-20:00

19.11.2019

18:00-20:00

20.11.2019

18:00-20:00

22.11.2019

18:00-20:00

10.12.2019

18:00-20:00

13.12.2019

18:00-20:00

16.12.2019

18:00-20:00

18.12.2019

18:00-20:00

20.12.2019

18:00-20:00

8 часа

6900 ден.

Нема слободни места

3 слободни места

2 слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

6 слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: