Курс за Дигитален PR со Љупка Наумовска

со: Љупка Наумовска

Kaко да направиш успешна приказна од еден бизнис? Кои се чекорите? Научи да создаваш и препознаваш вести со вредност преку интензивна и практична програма, со голем број на кејсови и примери од реални компании!

Ќе научиш како да се справиш со исклучително краткиот временски ранг на внимание на публиката, опсесијата со fake news и вртоглавиот технолошки развој.

За кого е наменет овој курс?   

- Дигитални маркетери, претприемачи, новинари ;

- Вработени во оддел за комуникации, односи со јавност и маркетинг сектор; 

- Сопственици на мали и средни бизниси;

Сите индивидуалци кои сакаат да ја имплементираат оваа дисциплина во своeто работење или компанија.

Твојот професионален и приватен живот има силна поврзаност со информациите, едукацијата и технологијата па оттука, независно на твојата возраст, професија и статус, имаш должност кон себе и кон светот да развиеш подлабоко разбирање за дигиталниот PR денес. 

Што ќе научиш од овој курс?  

Секој од учесниците ќе има можност да создаде самостојно дигитална PR стратегија која е применлива во секој бизнис модел. 

- Преку темелен преглед на интегрираниот маркетинг микс, традиционалните и онлајн медиуми, технолошките влијанија, психографските карактеристики на современата публика и релациите со медиумите, ќе се доближиме до развивање на модел за прецизни дигитални PR комуникации и тактики за создавање на вести со вредност од значење за нас и нашата публика.

- Ќе научиш сѐ за миксот помеѓу односите со јавност и социјалните мрежи. 

- Низ индивидуални и групни вежби, симулации и игри ќе научиме за дигиталниот PR и неговата важност за современиот професионалец.

Ќе разгледаме случаи на национални и глобални брендови, кризен PR и моќта на социјалните мрежи, како и политички PR тактики. 

Програма:

ДЕН 1

Интегрирани маркетинг комуникации со фокус на Односи со јавност

- Разбирање на рекламирањето, односите со јавност и нивните суштински разлики, и останатите елементи на IMC моделот (директен маркетинг, лична продажба, промоции)

- Односите со јавност денес

- Како до правилен PR за еден бизнис?

- Алатки и тактики на односите со јавност

- Содржина (Content)

- Визуелни приказни и Storytelling

- Релации со медиуми

- Начини на брифирање, пренесување на веста и timing

- Пишување Press release, editorials и интервјуа

- Развој на PR стратегија

ДЕН 2

- Разбирање на публиката

- Психографски карактеристики на активните генерации (Baby Boomers, X, Y, Z)

- Традицонален и дигитален PR

- Како социјалните мрежи го сменија PR-от?

- Разлики помеѓу традиционален и дигитален PR во 2019та

- Што значи кризен PR денес?

- Како да изградиш релација со медиумите?

- Целосна стратегија за Дигитален PR

ДЕН 3

- Креирање на маркетинг план и тајмлајн, со вклучено буџетирање

- Ресурси за буџетирање и маркетинг план

- Имплементација на стратегија за Дигитален PR и креирање на вести со вредност

- Работа во групи и презентација на проектите

- Примена на анализа на реални случаи и peer to peer евалуација

- Прогласување на победник

Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за завршен курс. 

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме. Kaко да направиш успешна приказна од еден бизнис? Кои се чекорите? Научи да создаваш и препознаваш вести со вредност преку интензивна и практична програма, со голем број на кејсови и примери од реални компании!

Ќе научиш како да се справиш со исклучително краткиот временски ранг на внимание на публиката, опсесијата со fake news и вртоглавиот технолошки развој.

За кого е наменет овој курс?   

- Дигитални маркетери, претприемачи, новинари ;

- Вработени во оддел за комуникации, односи со јавност и маркетинг сектор; 

- Сопственици на мали и средни бизниси;

Сите индивидуалци кои сакаат да ја имплементираат оваа дисциплина во своeто работење или компанија.

Твојот професионален и приватен живот има силна поврзаност со информациите, едукацијата и технологијата па оттука, независно на твојата возраст, професија и статус, имаш должност кон себе и кон светот да развиеш подлабоко разбирање за дигиталниот PR денес. 

Што ќе научиш од овој курс?  

Секој од учесниците ќе има можност да создаде самостојно дигитална PR стратегија која е применлива во секој бизнис модел. 

- Преку темелен преглед на интегрираниот маркетинг микс, традиционалните и онлајн медиуми, технолошките влијанија, психографските карактеристики на современата публика и релациите со медиумите, ќе се доближиме до развивање на модел за прецизни дигитални PR комуникации и тактики за создавање на вести со вредност од значење за нас и нашата публика.

- Ќе научиш сѐ за миксот помеѓу односите со јавност и социјалните мрежи. 

- Низ индивидуални и групни вежби, симулации и игри ќе научиме за дигиталниот PR и неговата важност за современиот професионалец.

Ќе разгледаме случаи на национални и глобални брендови, кризен PR и моќта на социјалните мрежи, како и политички PR тактики. 

Програма:

ДЕН 1

Интегрирани маркетинг комуникации со фокус на Односи со јавност

- Разбирање на рекламирањето, односите со јавност и нивните суштински разлики, и останатите елементи на IMC моделот (директен маркетинг, лична продажба, промоции)

- Односите со јавност денес

- Како до правилен PR за еден бизнис?

- Алатки и тактики на односите со јавност

- Содржина (Content)

- Визуелни приказни и Storytelling

- Релации со медиуми

- Начини на брифирање, пренесување на веста и timing

- Пишување Press release, editorials и интервјуа

- Развој на PR стратегија

ДЕН 2

- Разбирање на публиката

- Психографски карактеристики на активните генерации (Baby Boomers, X, Y, Z)

- Традицонален и дигитален PR

- Како социјалните мрежи го сменија PR-от?

- Разлики помеѓу традиционален и дигитален PR во 2019та

- Што значи кризен PR денес?

- Како да изградиш релација со медиумите?

- Целосна стратегија за Дигитален PR

ДЕН 3

- Креирање на маркетинг план и тајмлајн, со вклучено буџетирање

- Ресурси за буџетирање и маркетинг план

- Имплементација на стратегија за Дигитален PR и креирање на вести со вредност

- Работа во групи и презентација на проектите

- Примена на анализа на реални случаи и peer to peer евалуација

- Прогласување на победник

Сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма за завршен курс. 

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме. Започнува на:

17.04.2018

17:30-19:30

18.04.2018

17:30-19:30

19.04.2018

17:30-19:30

05.06.2018

17:30-19:30

07.06.2018

17:30-19:30

09.06.2018

12:00-14:00

27.11.2018

17:30-19:30

29.11.2018

17:30-19:30

30.11.2018

17:30-19:30

6 часа

3600 ден.

2 слободни места

6 слободни места

1 слободно место

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Љупка  Наумовска

Љупка Наумовска

Основач на маркетинг агенција - Honeybiz и доцент на Универзитет за Tуризам и Mенаџмент - Скопје

За авторот

Љупка Наумовска е експерт, професор и претприемач. Нејзиниот експертски и бизнис фокус преку 11 години е ориентиран кон маркетинг комуникациите, попрецизно кон Односи со Јавност, Бренд менаџмент, Интегрирани Маркетинг Комуникации и интерен маркетинг. 

Таа е основач и директор на Honeybiz – агенција за Маркетинг и ПР комуникации каде активно води проекти и кампањи за домашни и странски организации од повеќе индустриски области: технологија, храна, медицина, трговски центри, едукација, мода и автомобилизам. 

Истовремено е консултант на ЕУ проекти во делот на комуникации, бренд менаџмент и односи со јавност.

На академско ниво, Наумовска е доктор на науки во областа на маркетинг комуникациите и доцент по група на предмети од областа на комуникации на Универзитетот за Туризам и Менаџмент во Скопје.

Во невладиниот сектор е присутна преку постојан активизам во организации за подобрување на родовиот баланс, како и развој на стартапи и микростопанството. Паралелно е активна во бројни проекти од општествено – одговорна природа насочени кон категорија загрозени деца од социјален и здравствен аспект. 

Најголема професионална амбиција и е интеграцијата на социјалната одговорност со маркетинг комуникациите, додека на академско ниво е насочена кон мултидицсиплинарни истражувања кои обединуваат маркетинг кон деца и дигитални медиуми.


Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Љупка  Наумовска
Љупка Наумовска

Инструктор

Започнува на:

17.04.2018

17:30-19:30

18.04.2018

17:30-19:30

19.04.2018

17:30-19:30

05.06.2018

17:30-19:30

07.06.2018

17:30-19:30

09.06.2018

12:00-14:00

27.11.2018

17:30-19:30

29.11.2018

17:30-19:30

30.11.2018

17:30-19:30

6 часа

3600 ден.

2 слободни места

6 слободни места

1 слободно место

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: