Курс за Email Marketing & Lead Generation

со: Александра Јанакиевска

Со падот на ричот на Facebook и Instagram, e-mail маркетингот е една од најефикасните маркетинг алатки B2B и за B2C клиенти.

Стекни практични вештини за најкористените алатки на светско ниво со работа на реален проект.

Без разлика дали си маркетер, дизајнер, продавач, акаунт менаџер, сопственик на компанија или ентузијаст кој сака да подобро да комуницира во деловниот свет, овој курс е за тебе.

На овој курс ќе научиш како да планираш, креираш и тестираш кампањи, а потоа да ги мериш резултатите.


Публиката ги сфаќа посериозно пораките кои ги пренесуваме преку e-mail затоа што е нивен персонален простор и самите го контролираат. Мапирај го патувањето на купувачот за customized пораки. Започни да носиш одлуки врз база на податоци.  Со e-mail маркетинг можеш да донесеш бизнис резултати за било која компанија.  

Во моментов просечниот органски досег(open rate на сите испратени мејлови) на e-mail пораките е поголем од 20%, додека на социјалните мрежи е 2%. Тоа значи дека со 0 буџет, нашата порака ќе стигне до повеќе луѓе преку e-mail.

Собирање адреси на потенцијални корисници без да се одржува комуникцијата со нив е нешто што сè уште се прави. Е-mail маркетингот сам по себе е моќна алатка, доколку ги знаеш правилата на игра. Го користат најуспешните компании, а комуникацијата со потрошувачите носи зголемена продажба, без разлика за каков тип на продукт, бизнис или организација станува збор.


Доколку сè уште се мислиш дали треба да биде дел од твоите маркетинг канали, треба. Само во САД, Е-mail маркетингот генерира $44 ROI (поврат на инвестиција) за секој потрошен долар, според платформата за Online рекламирање WordStream.

Да креираш е-mail содржина за одреден продукт или бренд која луѓето ќе сакаат да ја читаат одново и одново, е процес кој низ неколку практични примери и вежби на крајот од овој курс ќе го имаш целосно совладано.


За кого е наменет овој курс?

Дигитални и интернет маркетери, луѓе кои работат во маркетинг сектор или сектор за продажба, CMO’s и маркетинг менаџери, маркетинг консултанти, сопственици на мали и средни бизниси, како и индивидуалци што сакаат да научат нови практични вештини.

Дел од работите кои ќе ги научиш:

✓ Да ја пораснеш твојата e-mail листа на корисници

✓ Е-mail маркетинг практики и техники кои функционираат

✓ Како да дизајнираш мејл кој ќе те натера да преземеш некаква акција

✓ Да ги мериш, анализираш и оптимизираш резултатите од твоите e-mail кампањи

✓ А/B тестирање

✓ Реален кејс: Како Brainster собра 5.000 unique leads за само еден ден?

На крајот од овој курс ќе бидеш подготвен/а самостојно да креираш e-mail кампањи и Side проекти за генерирање нови потенцијални корисници. Секој од учесниците од почеток до крај ќе изработи е-mail маркетинг кампања како и еден проект за генерирање нови лидови.


Програма по денови:  

Ден 1   

- Lead Generation  

- Side Projects

- Алатки

- Интеграции


Ден 2 

- Е-mail Marketing  

- MailerLite

- MailChimp

- Изработка на e-mails


Ден 3

- Автоматизација

- Работа на Side Project 

- Landing Pages


Секој од учесниците ќе добие сертификат за завршен курс во дигитална и печатена форма.

Со падот на ричот на Facebook и Instagram, e-mail маркетингот е една од најефикасните маркетинг алатки B2B и за B2C клиенти.

Стекни практични вештини за најкористените алатки на светско ниво со работа на реален проект.

Без разлика дали си маркетер, дизајнер, продавач, акаунт менаџер, сопственик на компанија или ентузијаст кој сака да подобро да комуницира во деловниот свет, овој курс е за тебе.

На овој курс ќе научиш како да планираш, креираш и тестираш кампањи, а потоа да ги мериш резултатите.


Публиката ги сфаќа посериозно пораките кои ги пренесуваме преку e-mail затоа што е нивен персонален простор и самите го контролираат. Мапирај го патувањето на купувачот за customized пораки. Започни да носиш одлуки врз база на податоци.  Со e-mail маркетинг можеш да донесеш бизнис резултати за било која компанија.  

Во моментов просечниот органски досег(open rate на сите испратени мејлови) на e-mail пораките е поголем од 20%, додека на социјалните мрежи е 2%. Тоа значи дека со 0 буџет, нашата порака ќе стигне до повеќе луѓе преку e-mail.

Собирање адреси на потенцијални корисници без да се одржува комуникцијата со нив е нешто што сè уште се прави. Е-mail маркетингот сам по себе е моќна алатка, доколку ги знаеш правилата на игра. Го користат најуспешните компании, а комуникацијата со потрошувачите носи зголемена продажба, без разлика за каков тип на продукт, бизнис или организација станува збор.


Доколку сè уште се мислиш дали треба да биде дел од твоите маркетинг канали, треба. Само во САД, Е-mail маркетингот генерира $44 ROI (поврат на инвестиција) за секој потрошен долар, според платформата за Online рекламирање WordStream.

Да креираш е-mail содржина за одреден продукт или бренд која луѓето ќе сакаат да ја читаат одново и одново, е процес кој низ неколку практични примери и вежби на крајот од овој курс ќе го имаш целосно совладано.


За кого е наменет овој курс?

Дигитални и интернет маркетери, луѓе кои работат во маркетинг сектор или сектор за продажба, CMO’s и маркетинг менаџери, маркетинг консултанти, сопственици на мали и средни бизниси, како и индивидуалци што сакаат да научат нови практични вештини.

Дел од работите кои ќе ги научиш:

✓ Да ја пораснеш твојата e-mail листа на корисници

✓ Е-mail маркетинг практики и техники кои функционираат

✓ Како да дизајнираш мејл кој ќе те натера да преземеш некаква акција

✓ Да ги мериш, анализираш и оптимизираш резултатите од твоите e-mail кампањи

✓ А/B тестирање

✓ Реален кејс: Како Brainster собра 5.000 unique leads за само еден ден?

На крајот од овој курс ќе бидеш подготвен/а самостојно да креираш e-mail кампањи и Side проекти за генерирање нови потенцијални корисници. Секој од учесниците од почеток до крај ќе изработи е-mail маркетинг кампања како и еден проект за генерирање нови лидови.


Програма по денови:  

Ден 1   

- Lead Generation  

- Side Projects

- Алатки

- Интеграции


Ден 2 

- Е-mail Marketing  

- MailerLite

- MailChimp

- Изработка на e-mails


Ден 3

- Автоматизација

- Работа на Side Project 

- Landing Pages


Секој од учесниците ќе добие сертификат за завршен курс во дигитална и печатена форма.

Започнува на:
26.09.2018

26.09.2018

17:30-19:30

27.09.2018

17:30-19:30

28.09.2018

17:30-19:30

6 часа

3900 ден.

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Александра Јанакиевска

Александра Јанакиевска

Chief Marketing Officer во Brainster

За авторот

Chief Marketing Officer at Brainster. Growth Marketer. Instructor at Marketpreneurs Digital Marketing Academy by Brainster. Purpose-driven Curriculum Developer. Aspiring Learning Architect. Bridging the gap between talents and innovative companies, one hire at a time.

Looking forward to shape the future of Tech.

Информации за курсот

Оцена:

Александра Јанакиевска
Александра Јанакиевска

Инструктор

Започнува на:
26.09.2018

26.09.2018

17:30-19:30

27.09.2018

17:30-19:30

28.09.2018

17:30-19:30

6 часа

3900 ден.

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: