Курс за Facebook и Instagram рекламирање

со: Дино Хоџиќ

Откако голем дел од компаниите се дел од Facebook и Instagram платформата, секојдневно пласирајќи реклами, прашањето е: како ти ќе се издвоиш од толпата?

Секојдневно сме преплавени со реклами, кои во онлајн просторот брзо го губат своето значење кога не се создадени за правилната публика.

Без разлика дали си сопственик на бизнис, блогер, маркетер, студент или едноставно сакаш да го совладаш предизвикот наречен онлајн рекламирање.. Идејата на овој курс е да научиш како да креираш добра реклама и како да ја лансираш пред вистинската публика.

Ќе откриеш како ефективно да ги постигнеш посакуваните продажни резултати. Ќе учиш преку практични вежби и реални кампањи, дознавајќи зошто Facebook и Instagram рекламирањето се сметаат за едни од најмоќните алатки за растот на еден бизнис, употребувајќи ги прецизно за твои потреби.

Ќе ги добиеш сите потребни ресурси за да станеш потенцијален експерт за Facebook и Instagram ракламирање, ќе бидеш подготвен самостојно да го ескалираш твоето присуство на Facebook и Instagram зголемувајќи ја продажбата, или да работиш за сопствени клиенти.

Преку практична работа, ќе научиш:

- Основи за Facebook Business Pages и Instagram Business Accounts (креирање, подесување, водење)

- Разлика помеѓу корисниците на двете платформи

- Како да одредиш публика која ќе конвертира најдобро

- Како да создадеш visuals за твоите реклами

- Како самостојно да креираш рекламни кампањи на Facebook и Instagram

Креирање на ефикасен Ad Creative (содржина, фотографија и copy за рекламата) 

Буџетирање во зависност од целите и публиката 

- Мерење на резултати


Програма

Ден 1

Правење Page на Facebook, подесувања 

Можности и ограничувања за Facebook и Instagram рекламирање 


Ден 2

Visuals во Canva 

- Creative & AD Copy – анализа на добри примери 

Добри и лоши практики за креирање Post/Ad 

Формат на Post on Page vs. Facebook Ad 

- Boost posts 


Ден 3

- Ads Manager

Facebook Ads и одбирање на вистинската Campaign Objective 

Audience Insights 

- Таргетирање на публика

Placements (Feed, Sponsored, Audience Network..) 

Ad Publishing 

Буџетирање и Automatic/Manual bids  

- Метрики


Ден 4

- А/В тестирање

Репортирање и мерење резултати 

Scaling ads / Killing ads  

- Ретаргетирање

Lookalike & Custom audience 

- Scheduling Ads/Posts 

- Facebook Pixel 


Ден 5

Instagram ADS 

Business vs. personal account 

- Инфлуенсери

- Лансирање реклама за Instagram vs. Facebook

Call to Action опции 

Story Ad vs Newsfeed Ad 

- Репортирање, Мерење


Сите учесници на крајот од курсот ќе се здобијат со сертификат во печатена и дигитална форма.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме. 


Откако голем дел од компаниите се дел од Facebook и Instagram платформата, секојдневно пласирајќи реклами, прашањето е: како ти ќе се издвоиш од толпата?

Секојдневно сме преплавени со реклами, кои во онлајн просторот брзо го губат своето значење кога не се создадени за правилната публика.

Без разлика дали си сопственик на бизнис, блогер, маркетер, студент или едноставно сакаш да го совладаш предизвикот наречен онлајн рекламирање.. Идејата на овој курс е да научиш како да креираш добра реклама и како да ја лансираш пред вистинската публика.

Ќе откриеш како ефективно да ги постигнеш посакуваните продажни резултати. Ќе учиш преку практични вежби и реални кампањи, дознавајќи зошто Facebook и Instagram рекламирањето се сметаат за едни од најмоќните алатки за растот на еден бизнис, употребувајќи ги прецизно за твои потреби.

Ќе ги добиеш сите потребни ресурси за да станеш потенцијален експерт за Facebook и Instagram ракламирање, ќе бидеш подготвен самостојно да го ескалираш твоето присуство на Facebook и Instagram зголемувајќи ја продажбата, или да работиш за сопствени клиенти.

Преку практична работа, ќе научиш:

- Основи за Facebook Business Pages и Instagram Business Accounts (креирање, подесување, водење)

- Разлика помеѓу корисниците на двете платформи

- Како да одредиш публика која ќе конвертира најдобро

- Како да создадеш visuals за твоите реклами

- Како самостојно да креираш рекламни кампањи на Facebook и Instagram

Креирање на ефикасен Ad Creative (содржина, фотографија и copy за рекламата) 

Буџетирање во зависност од целите и публиката 

- Мерење на резултати


Програма

Ден 1

Правење Page на Facebook, подесувања 

Можности и ограничувања за Facebook и Instagram рекламирање 


Ден 2

Visuals во Canva 

- Creative & AD Copy – анализа на добри примери 

Добри и лоши практики за креирање Post/Ad 

Формат на Post on Page vs. Facebook Ad 

- Boost posts 


Ден 3

- Ads Manager

Facebook Ads и одбирање на вистинската Campaign Objective 

Audience Insights 

- Таргетирање на публика

Placements (Feed, Sponsored, Audience Network..) 

Ad Publishing 

Буџетирање и Automatic/Manual bids  

- Метрики


Ден 4

- А/В тестирање

Репортирање и мерење резултати 

Scaling ads / Killing ads  

- Ретаргетирање

Lookalike & Custom audience 

- Scheduling Ads/Posts 

- Facebook Pixel 


Ден 5

Instagram ADS 

Business vs. personal account 

- Инфлуенсери

- Лансирање реклама за Instagram vs. Facebook

Call to Action опции 

Story Ad vs Newsfeed Ad 

- Репортирање, Мерење


Сите учесници на крајот од курсот ќе се здобијат со сертификат во печатена и дигитална форма.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме. 


Започнува на:

09.05.2018

17:30-19:30

09.04.2019

19:30-21:30

11.04.2019

19:30-21:30

16.04.2019

19:30-21:30

18.04.2019

19:30-21:30

22.08.2019

19:30-21:30

23.08.2019

19:30-21:30

27.08.2019

19:30-21:30

29.08.2019

19:30-21:30

30.08.2019

19:30-21:30

2 часа

4800 ден.

4 слободни места

2 слободни места

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Дино Хоџиќ

Дино Хоџиќ

Internet Marketing and e-commerce Specialist

За авторот

Експерт за дигитален маркетинг со преку 6 години искуство и преку $500.000 инвестирани во рекламирање на Фејсбук, менаџирање бизнис акаунти и креирање кампањи за клиенти, и преку 4 години искуство во менаџирање Инстаграм акаунти, персонални, и за компании.

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Дино Хоџиќ
Дино Хоџиќ

Инструктор

Започнува на:

09.05.2018

17:30-19:30

09.04.2019

19:30-21:30

11.04.2019

19:30-21:30

16.04.2019

19:30-21:30

18.04.2019

19:30-21:30

22.08.2019

19:30-21:30

23.08.2019

19:30-21:30

27.08.2019

19:30-21:30

29.08.2019

19:30-21:30

30.08.2019

19:30-21:30

2 часа

4800 ден.

4 слободни места

2 слободни места

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: