Курс за лого дизајн во Adobe Illustrator

со: Дани Јанев

Сакаш да бидеш врвен дизајнер, да работиш за големи клиенти и да креираш логоа за светски познати брендови? Научи самостојно да дизајнираш вистинско лого во Adobe Illustrator преку работа на реален клиент со Дани Јанев. 

Како што се дигитализира светот, така и професиите. Побарувачката за дизајнери на пазарот на труд е поголема од било кога. Овој курс е наменет за оние кои сакаат да ги зајакнат своите дизајнерски способности преку креација на лого за еден бренд или пак сакаат својата кариера да ја насочат кон дизајнирање на логоа.

Која е целта на овој курс?

Целта е да ги зајакнеш твоите дизајнерски вештини во Adobe Illustrator и да научиш самостојно да изработуваш професионално лого. Ќе се фокусираме на секој аспект од создавањето на едно лого: анализа на брифот од клиентот, доаѓањето до идеја, концепт и скица, избор на типографија, изработка на лого во Adobe Illustrator, однос со клиенти, презентација и одбрана на лого.

Кој може да учествува?

Сите кои сакаат да научат да дизајнираат лого за еден бренд од почеток до крај. Можат да учествуваат сите амбициозни поединци со ентузијазам за учење нови вештини, без разлика дали потоа ќе дизајнираат лого за својот бизнис, или ќе започнат #НоваКариера како дизајнери.

Што ќе научиш?

Дизајн на лого според бриф на клиент

Најефикасно да се припрeмаш за дизајнирање на логото: brainstorming, скечирање, одлучување, концепт.

Како да го испрезентираш твоето лого

Избор на бои според психологија на потрошувачите

Изработка на бренд бук и пакет на лого подготовка за печатење

Ќе добиеш материјали како лого биф, 2 темплејти за брендбук, 2 книги за лого дизајн и селекција од 50 фонта погодни за типографски логоа. Ќе работиш на реален проект за клиент. Целиот процес од бриф, до креирање на крајното лого ќе биде целосно практичен, без многу задржување на теорискиот дел. Идејата е да симулираме реална работа, вклучувајќи го истражувањето, идеите и изработката на дизајнот, за потоа да можеш самостојно да продолжиш да дизајнираш логоа.

Што ти е потребно?

Основно познавање на работа во Adobe Illustrator.

Full верзија на програмот Adobe Illustrator (trial верзијата не би била погодна поради подолгото времетраење на курсот).

Голема желба за унапредување на твоите дизајнерски вештини и познавање на работата во Adobe Illustrator.

Амбиција да станеш одличен лого - дизајнер.

ДЕН 1

- Што е лого

- Карактеристики на добро дизајнирано лого

- Процес на лого дизајн

ДЕН 2

- Што е дизајн бриф

- Видови на прашања

ДЕН 3

- Истражување на клиент

- Развивање лого концепти

- Барање инспирација

ДЕН 4

- Скечирање идеи

- Селекција

- Скенирање

ДЕН 5

- Векторизирање

- Црно бела техника

ДЕН 6

- Избор на типографија

- Избор на бои

- Презентација на лого драфтови

ДЕН 7

- Експортирање на фајлови

- Припрема на лого пакет

- Понуда на брендбук

* Можност за плаќање на рати 070 346 949

Сакаш да бидеш врвен дизајнер, да работиш за големи клиенти и да креираш логоа за светски познати брендови? Научи самостојно да дизајнираш вистинско лого во Adobe Illustrator преку работа на реален клиент со Дани Јанев. 

Како што се дигитализира светот, така и професиите. Побарувачката за дизајнери на пазарот на труд е поголема од било кога. Овој курс е наменет за оние кои сакаат да ги зајакнат своите дизајнерски способности преку креација на лого за еден бренд или пак сакаат својата кариера да ја насочат кон дизајнирање на логоа.

Која е целта на овој курс?

Целта е да ги зајакнеш твоите дизајнерски вештини во Adobe Illustrator и да научиш самостојно да изработуваш професионално лого. Ќе се фокусираме на секој аспект од создавањето на едно лого: анализа на брифот од клиентот, доаѓањето до идеја, концепт и скица, избор на типографија, изработка на лого во Adobe Illustrator, однос со клиенти, презентација и одбрана на лого.

Кој може да учествува?

Сите кои сакаат да научат да дизајнираат лого за еден бренд од почеток до крај. Можат да учествуваат сите амбициозни поединци со ентузијазам за учење нови вештини, без разлика дали потоа ќе дизајнираат лого за својот бизнис, или ќе започнат #НоваКариера како дизајнери.

Што ќе научиш?

Дизајн на лого според бриф на клиент

Најефикасно да се припрeмаш за дизајнирање на логото: brainstorming, скечирање, одлучување, концепт.

Како да го испрезентираш твоето лого

Избор на бои според психологија на потрошувачите

Изработка на бренд бук и пакет на лого подготовка за печатење

Ќе добиеш материјали како лого биф, 2 темплејти за брендбук, 2 книги за лого дизајн и селекција од 50 фонта погодни за типографски логоа. Ќе работиш на реален проект за клиент. Целиот процес од бриф, до креирање на крајното лого ќе биде целосно практичен, без многу задржување на теорискиот дел. Идејата е да симулираме реална работа, вклучувајќи го истражувањето, идеите и изработката на дизајнот, за потоа да можеш самостојно да продолжиш да дизајнираш логоа.

Што ти е потребно?

Основно познавање на работа во Adobe Illustrator.

Full верзија на програмот Adobe Illustrator (trial верзијата не би била погодна поради подолгото времетраење на курсот).

Голема желба за унапредување на твоите дизајнерски вештини и познавање на работата во Adobe Illustrator.

Амбиција да станеш одличен лого - дизајнер.

ДЕН 1

- Што е лого

- Карактеристики на добро дизајнирано лого

- Процес на лого дизајн

ДЕН 2

- Што е дизајн бриф

- Видови на прашања

ДЕН 3

- Истражување на клиент

- Развивање лого концепти

- Барање инспирација

ДЕН 4

- Скечирање идеи

- Селекција

- Скенирање

ДЕН 5

- Векторизирање

- Црно бела техника

ДЕН 6

- Избор на типографија

- Избор на бои

- Презентација на лого драфтови

ДЕН 7

- Експортирање на фајлови

- Припрема на лого пакет

- Понуда на брендбук

* Можност за плаќање на рати 070 346 949

Започнува на:

04.11.2017

11:00-14:00

07.11.2017

20:00-22:00

09.11.2017

20:00-22:00

11.11.2017

11:00-14:00

14.11.2017

20:00-22:00

16.11.2017

20:00-22:00

18.11.2017

11:00-14:00

03.03.2018

11:00-14:00

06.03.2018

20:00-22:00

08.03.2018

20:00-22:00

10.03.2018

11:00-14:00

13.03.2018

20:00-22:00

15.03.2018

20:00-22:00

17.03.2018

11:00-14:00

17 часа

5900 ден.

3 слободни места

1 слободно место

Лап-топ, инсталирана full верзија на Adobe Illustrator и основно познавање на работата во програмот.

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Дани Јанев

Дани Јанев

Професионален Дизајнер

За авторот

Повеќе од 10 години искуство како графички дизајнер во маркетинг агенции и freelance за наши и странски брендови.  Специјалност - лого дизајн, особено минималистички и типографски стил, заедно со комплетно брендирање.

“Dani Janev is a professional freelance designer and a semi-professional concert-hopper. As a believer in minimalism and innovation, he practices what he preaches when working on logos and brands.”

“One could compare him to a net-bot when it comes to frequency and speed in sharing design news and ideas.”

“I don’t believe Daniel ever sleeps. It looks like he manages to be online and creative in working hours acceptable in all time zones, simultaneously.”

“When it comes to his personality, he can be found engaging in tasteful (and moderate) beer-tasting and driving around in a smart car. He can also be recognized by wearing T-shirts designed by him, but since many others do too that’s not the safest bet.

Веб страна

http://danijanev.com

Информации за курсот

Оцена:

Дани Јанев
Дани Јанев

Инструктор

Започнува на:

04.11.2017

11:00-14:00

07.11.2017

20:00-22:00

09.11.2017

20:00-22:00

11.11.2017

11:00-14:00

14.11.2017

20:00-22:00

16.11.2017

20:00-22:00

18.11.2017

11:00-14:00

03.03.2018

11:00-14:00

06.03.2018

20:00-22:00

08.03.2018

20:00-22:00

10.03.2018

11:00-14:00

13.03.2018

20:00-22:00

15.03.2018

20:00-22:00

17.03.2018

11:00-14:00

17 часа

5900 ден.

3 слободни места

1 слободно место

Лап-топ, инсталирана full верзија на Adobe Illustrator и основно познавање на работата во програмот.

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: