Курс за PR

со: Елена Ристовска

Без разлика дали си студент, маркетер, сопственик на бизнис или амбициозен ентузијаст кој сака да ја промени својата кариера: научи ги најдобрите и најновите практики за односите со јавноста за постигнување на најдобри резултати.

Порастот на влијанието на социјалните медиуми (блоговите, социјалните мрежи, микромедиa и сл.) го направи комуницирањето на твојата приказна и порака навистина комплицирано. Модерните односи со јавноста бараат интегриран пристап од повеќе различни канали за зголемување на свесноста, анганжираноста и поврзувањето со брендот.

Научи како социјалните медиуми направија револуција во односите со јавноста и постигни најдобри резултати преку 8 ефикасни чекори, споделувајќи ја вистинската порака со вистинската публика.

Научи како се прави PR план, креирај и оптимизирај ги пораките, вклучи ги сите медиуми и канали, од новинари до блогери и инфлуенсери.

Направи стратегија за менаџирање на твоите конекции и репутацијата на организацијата.

Зголеми ја свесноста со помош на внатрешни и надворешни “шампиони”, подготви се и успешно навигирај во кризните ситуации.

Истражи ги разликите помеѓу објава како вест и објава во социјалните медиуми.

Стекни се со вештини за визуелен storytelling во новите медиуми и научи како се мерат и споделуваат PR резултатите.

По завршување на курсот сите учесници ќе добијат сертификат во печатена и онлајн верзија.


Програмата вклучува:

- Разбирање на односите со јавноста

- PR-от денес: онлајн/офлајн

- Како се прави комуникациска стратегија?

- Односи со медиуми

- Примери за тоа како се пишува уникатен Press Release

- Корпоративни комуникации

- Интерни комуникации

- Настани

- Лобирање

- CSR

- Односи со онлајн медиуми

- Социјални медиуми

- Кризен менаџмент

- Буџетирање

- PR структура

- Работилница: направи PR kit за нов производ на пазарот

- Работилница: направи PR кампања за нов производ на пазарот

- Работилница: фатален напад во Zoo - Скопје

- Задача: дефинирај таргет публика (внатрешна и надворешна) на зададен пример

- Case study: пример за успешна коминикациска стратегија за клиент, кампања за општествена одговорност


Без разлика дали си студент, маркетер, сопственик на бизнис или амбициозен ентузијаст кој сака да ја промени својата кариера: научи ги најдобрите и најновите практики за односите со јавноста за постигнување на најдобри резултати.

Порастот на влијанието на социјалните медиуми (блоговите, социјалните мрежи, микромедиa и сл.) го направи комуницирањето на твојата приказна и порака навистина комплицирано. Модерните односи со јавноста бараат интегриран пристап од повеќе различни канали за зголемување на свесноста, анганжираноста и поврзувањето со брендот.

Научи како социјалните медиуми направија револуција во односите со јавноста и постигни најдобри резултати преку 8 ефикасни чекори, споделувајќи ја вистинската порака со вистинската публика.

Научи како се прави PR план, креирај и оптимизирај ги пораките, вклучи ги сите медиуми и канали, од новинари до блогери и инфлуенсери.

Направи стратегија за менаџирање на твоите конекции и репутацијата на организацијата.

Зголеми ја свесноста со помош на внатрешни и надворешни “шампиони”, подготви се и успешно навигирај во кризните ситуации.

Истражи ги разликите помеѓу објава како вест и објава во социјалните медиуми.

Стекни се со вештини за визуелен storytelling во новите медиуми и научи како се мерат и споделуваат PR резултатите.

По завршување на курсот сите учесници ќе добијат сертификат во печатена и онлајн верзија.


Програмата вклучува:

- Разбирање на односите со јавноста

- PR-от денес: онлајн/офлајн

- Како се прави комуникациска стратегија?

- Односи со медиуми

- Примери за тоа како се пишува уникатен Press Release

- Корпоративни комуникации

- Интерни комуникации

- Настани

- Лобирање

- CSR

- Односи со онлајн медиуми

- Социјални медиуми

- Кризен менаџмент

- Буџетирање

- PR структура

- Работилница: направи PR kit за нов производ на пазарот

- Работилница: направи PR кампања за нов производ на пазарот

- Работилница: фатален напад во Zoo - Скопје

- Задача: дефинирај таргет публика (внатрешна и надворешна) на зададен пример

- Case study: пример за успешна коминикациска стратегија за клиент, кампања за општествена одговорност


Започнува на:

16.05.2017

17:30-19:30

18.05.2017

17:30-19:30

23.05.2017

17:30-19:30

01.06.2017

17:30-19:30

07.06.2017

17:30-19:30

10.06.2017

17:30-19:30

06.07.2017

17:30-19:30

11.07.2017

17:30-19:30

13.07.2017

17:30-19:30

21.09.2017

17:30-19:30

26.09.2017

17:30-19:30

28.09.2017

17:30-19:30

22.11.2017

17:30-19:30

23.11.2017

17:30-19:30

27.11.2017

17:30-19:30

28.02.2018

17:30-19:30

01.03.2018

17:30-19:30

02.03.2018

17:30-19:30

6 часа

2600 ден.

Нема слободни места

2 слободни места

Нема слободни места

4 слободни места

2 слободни места

6 слободни места

Лап топ

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Елена  Ристовска

Елена Ристовска

Creative Director at Element PR

За авторот

Дел од тимот на една од најуспешните PR агенции во Македонија Element PR, 8 годишно работно искуство во PR и Маркетинг. 

Предавач на Marketpreneurs, Академијата за Маркетинг на Brainster.

Веб страна

http://elementpr.mk/

Информации за курсот

Оцена:

Елена  Ристовска
Елена Ристовска

Инструктор

Започнува на:

16.05.2017

17:30-19:30

18.05.2017

17:30-19:30

23.05.2017

17:30-19:30

01.06.2017

17:30-19:30

07.06.2017

17:30-19:30

10.06.2017

17:30-19:30

06.07.2017

17:30-19:30

11.07.2017

17:30-19:30

13.07.2017

17:30-19:30

21.09.2017

17:30-19:30

26.09.2017

17:30-19:30

28.09.2017

17:30-19:30

22.11.2017

17:30-19:30

23.11.2017

17:30-19:30

27.11.2017

17:30-19:30

28.02.2018

17:30-19:30

01.03.2018

17:30-19:30

02.03.2018

17:30-19:30

6 часа

2600 ден.

Нема слободни места

2 слободни места

Нема слободни места

4 слободни места

2 слободни места

6 слободни места

Лап топ

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: