Курс за Public Speaking со Ана Трпеска

со: Ана Трпеска

 Како да зборуваш за луѓето да те слушаат?

Без разлика на професијата, секој од нас се соочил со тремата и несигурноста што се јавува пред секое јавно говорење. 

Низ теоретски и практични делови, научи како да се подготвиш за твоето јавно претставување, како да го победиш стравот од презентирање и како сигурно да застанеш пред мала или голема публика која ќе сака да те слушне. Искористи го твојот потенцијал да бидеш чуен и разбран низ јавен говор кој ќе биде запаметен долго по неговиот крај.

Овој курс е наменет за:

Сите оние кои сакаат да ги научат тајните алатки на добриот јавен говор и да ги подобрат своите вештини. 

Доколку во твојот приватен и професионален живот има ситуација каде треба да зборуваш и изнесуваш идеи, искуства или знаења пред еден човек или поголема група на луѓе. 

Можеби е тоа јавен настап, презентација на проект на работа, тренинг.. не дозволувај твојот потенцијал да остане скриен или заробен.  

Што сѐ ќе поминеш? 

- Како да се продадеш себеси и твојата идеја 

- Како да зборуваш за луѓето да те слушаат

- Присуство на сцена  

- Позиционирање на сцена

- Говор на тело

- Публика 

- Идентификување на публиката

- Персона

- Storyboard на твојот говор

- Q&A сесија

- Како да ги спречиш/контролираш вербалните тикови  

- Гласот како алатка

- Типови на глас

- Вежби за гласот

- Проектирање на гласот

- Идентификување на тема за практичниот дел  

Практичен дел:

Секој од учесниците ќе треба да подготви кратка презентација на тема која претходно ќе ја утврдиме. Секој од учесниците ќе може да даде feedback. 

Што ќе евалуираме: Намера, идентификување на публика, говор на тело, вербални тикови, глас, присуство на сцена.

По завршувањето, сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма.

 Како да зборуваш за луѓето да те слушаат?

Без разлика на професијата, секој од нас се соочил со тремата и несигурноста што се јавува пред секое јавно говорење. 

Низ теоретски и практични делови, научи како да се подготвиш за твоето јавно претставување, како да го победиш стравот од презентирање и како сигурно да застанеш пред мала или голема публика која ќе сака да те слушне. Искористи го твојот потенцијал да бидеш чуен и разбран низ јавен говор кој ќе биде запаметен долго по неговиот крај.

Овој курс е наменет за:

Сите оние кои сакаат да ги научат тајните алатки на добриот јавен говор и да ги подобрат своите вештини. 

Доколку во твојот приватен и професионален живот има ситуација каде треба да зборуваш и изнесуваш идеи, искуства или знаења пред еден човек или поголема група на луѓе. 

Можеби е тоа јавен настап, презентација на проект на работа, тренинг.. не дозволувај твојот потенцијал да остане скриен или заробен.  

Што сѐ ќе поминеш? 

- Како да се продадеш себеси и твојата идеја 

- Како да зборуваш за луѓето да те слушаат

- Присуство на сцена  

- Позиционирање на сцена

- Говор на тело

- Публика 

- Идентификување на публиката

- Персона

- Storyboard на твојот говор

- Q&A сесија

- Како да ги спречиш/контролираш вербалните тикови  

- Гласот како алатка

- Типови на глас

- Вежби за гласот

- Проектирање на гласот

- Идентификување на тема за практичниот дел  

Практичен дел:

Секој од учесниците ќе треба да подготви кратка презентација на тема која претходно ќе ја утврдиме. Секој од учесниците ќе може да даде feedback. 

Што ќе евалуираме: Намера, идентификување на публика, говор на тело, вербални тикови, глас, присуство на сцена.

По завршувањето, сите учесници ќе добијат сертификат во дигитална и печатена форма.

Започнува на:

15.05.2018

20:00-22:00

16.05.2018

20:00-22:00

19.05.2018

13:00-15:00

04.10.2018

17:30-19:30

08.10.2018

17:30-19:30

10.10.2018

17:30-19:30

13.10.2018

17:30-19:30

6 часа

3200 ден.

Нема слободни места

4 слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Ана Трпеска

Ана Трпеска

Talent and Recruitment Consultant во FrontwiseGroup и Radio Host во Metropolis Radio Network

За авторот

Ана има повеќегодишно медиумско искуство. 10 години работи како дел од тимот на „Петар за Појадок и Пауза“ на Метрополис Радио. Модератор е на настани, конференции и панел дискусии. (Мајски Оперски Вечери, Интернационалната Конференција за Човечки Ресурси, Настани на Асоцијацијата за  е-трговија на Македонија, InTech…)

Во моментов работи како Talent and Recruitment Consultant во Frontwisegroup.

Она што ја мотивира е човек кон човек интеракцијата, оттаму и љубовта кон јавното говорење. 

Секогаш верува во човечките капацитети и способноста за развивање на истите. 

Информации за курсот

Оцена:

Ана Трпеска
Ана Трпеска

Инструктор

Започнува на:

15.05.2018

20:00-22:00

16.05.2018

20:00-22:00

19.05.2018

13:00-15:00

04.10.2018

17:30-19:30

08.10.2018

17:30-19:30

10.10.2018

17:30-19:30

13.10.2018

17:30-19:30

6 часа

3200 ден.

Нема слободни места

4 слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: