Курс за Search Engine Optimization

со: Михаил Ангелов

Search Engines процесираат над 6.5 билиони пребарувања во еден ден!  

Еволуцијата на дигиталниот свет комплетно го промени начинот како луѓето комуницираат, учат и конзумираат продукти или услуги. Повеќе од секогаш, брендовите имаат можност да стигнат до повеќе клиенти и да ги слушат нивните барања со цел да ја прилагодат нивната порака, бренд и стратегија. Токму затоа, онлајн присуството е неизбежен дел од секој бизнис.

Search Engine Optimization е процесот на (високо) рангирање на одредена Web страна во резултатите на пребарувачите како Google, Yahoo итн. Нуди огромни можности за работа во дигиталниот универзум, од растење на сопствениот бизнис до freelance правење на SEO за некоја компанија. Во многу случаи се употребува системот "publish and pray" кога станува збор за креирање на онлајн содржина на Web сајтот. Тука настапува Search Engine оптимизацијата - користи техники кои го контролираат местото на таа содржина во интернет светот, и ја позиционираат таму каде што сакаме да биде.

Полесно е да им продадеме на оние кои се веќе заинтересирани за нашите производи нели? 

Над 70% од сите пребарувања се извршуваат на Google. Постојат над 1 билион веб страни (без The Dark Web), додека само околу 15% од нив користат SEO во склоп на нивната маркетинг стратегија. А SEO претставува долгорочна стратегија! Неопходноста, наметливоста како и потребата од изучувањето на оваа тема се шири со брзо темпо. 

Кусот е наменет за сите маркетери, фронтенд програмери, претприемачи и конзумирачи на интернет. 

 Наменет е за сите оние кои сакаат да научат нова вештина неопходна за работа во дигиталната индустрија. За оние кои сакаат да се здобијат со уште една дигитална вештина во своето CV. За оние кои имаат Web страна или Blog и сакаат да го подобрат своето SEO и онлајн визибилност и да постигнат подобри резултати за својот бизнис, без да ги оставаат работите на случајност.

Ќе ги изучиме и разгледаме дел од најдобрите алатки, извори и примери кои што ќе ви послужат да добиете квалитетни информации и резултати. Овој курс ќе ви помогне да ги научите основите и принципите на Search Engine оптимизацијата по правилен редослед како и етиката за кои работи и тактики се и не се дозволени во играта на Google со цел стекнување на квалитетна и широка перцепција за целокупниот процес и идните трендови во оваа област.


Ден 1

About Search Engines

About GOOGLE

Општо за SEO во Search Engine Marketing

SEO myths (then and now)

SEO in 90s

SEO now (2017) – ad blockers

Black Hat and White hat SEO

Ден 2

Google Algorithms

SEO Trends

Idea – Attitude - GOALS

Domain Name and Hosting

Mobile First, Flat Design, Nice Font

Website Structure

Landing Pages

Дискусија и идеи за лансирање на сајтови

Ден 3

Keywords Research

Content and Keyword Density

PANDA Algorithm

On-Page SEO (Page Tags)

Blogging and PR

Microdata, Structured Data and Sitemaps

SEO Audit

Ден 4

Google’s Penguin (4.0) Algorithm

Off – Page SEO

Најдобри практики за Link Building

TOOLS for link building

Google Analytics

Social Media (social media traffic)

Tools for Social Media Management

Ден 5

На кратко за Local SEO – Google My Business

Тимот кој ќе ви биде потребен за водење на вебсајт за непречено функционирање

SUMMARY – повторување на најважните чекори (што треба ДА правите – што НЕ треба да правите)

Keep up with Google algorithms

Сите достапни и квалитетни алатки

Мерливост преку метрики и резултати

Google’s 2017 updates — what’s on the horizon?

На кратко за AdWords

Дискусија и добри примери за оптимизирани сајтовиSearch Engines процесираат над 6.5 билиони пребарувања во еден ден!  

Еволуцијата на дигиталниот свет комплетно го промени начинот како луѓето комуницираат, учат и конзумираат продукти или услуги. Повеќе од секогаш, брендовите имаат можност да стигнат до повеќе клиенти и да ги слушат нивните барања со цел да ја прилагодат нивната порака, бренд и стратегија. Токму затоа, онлајн присуството е неизбежен дел од секој бизнис.

Search Engine Optimization е процесот на (високо) рангирање на одредена Web страна во резултатите на пребарувачите како Google, Yahoo итн. Нуди огромни можности за работа во дигиталниот универзум, од растење на сопствениот бизнис до freelance правење на SEO за некоја компанија. Во многу случаи се употребува системот "publish and pray" кога станува збор за креирање на онлајн содржина на Web сајтот. Тука настапува Search Engine оптимизацијата - користи техники кои го контролираат местото на таа содржина во интернет светот, и ја позиционираат таму каде што сакаме да биде.

Полесно е да им продадеме на оние кои се веќе заинтересирани за нашите производи нели? 

Над 70% од сите пребарувања се извршуваат на Google. Постојат над 1 билион веб страни (без The Dark Web), додека само околу 15% од нив користат SEO во склоп на нивната маркетинг стратегија. А SEO претставува долгорочна стратегија! Неопходноста, наметливоста како и потребата од изучувањето на оваа тема се шири со брзо темпо. 

Кусот е наменет за сите маркетери, фронтенд програмери, претприемачи и конзумирачи на интернет. 

 Наменет е за сите оние кои сакаат да научат нова вештина неопходна за работа во дигиталната индустрија. За оние кои сакаат да се здобијат со уште една дигитална вештина во своето CV. За оние кои имаат Web страна или Blog и сакаат да го подобрат своето SEO и онлајн визибилност и да постигнат подобри резултати за својот бизнис, без да ги оставаат работите на случајност.

Ќе ги изучиме и разгледаме дел од најдобрите алатки, извори и примери кои што ќе ви послужат да добиете квалитетни информации и резултати. Овој курс ќе ви помогне да ги научите основите и принципите на Search Engine оптимизацијата по правилен редослед како и етиката за кои работи и тактики се и не се дозволени во играта на Google со цел стекнување на квалитетна и широка перцепција за целокупниот процес и идните трендови во оваа област.


Ден 1

About Search Engines

About GOOGLE

Општо за SEO во Search Engine Marketing

SEO myths (then and now)

SEO in 90s

SEO now (2017) – ad blockers

Black Hat and White hat SEO

Ден 2

Google Algorithms

SEO Trends

Idea – Attitude - GOALS

Domain Name and Hosting

Mobile First, Flat Design, Nice Font

Website Structure

Landing Pages

Дискусија и идеи за лансирање на сајтови

Ден 3

Keywords Research

Content and Keyword Density

PANDA Algorithm

On-Page SEO (Page Tags)

Blogging and PR

Microdata, Structured Data and Sitemaps

SEO Audit

Ден 4

Google’s Penguin (4.0) Algorithm

Off – Page SEO

Најдобри практики за Link Building

TOOLS for link building

Google Analytics

Social Media (social media traffic)

Tools for Social Media Management

Ден 5

На кратко за Local SEO – Google My Business

Тимот кој ќе ви биде потребен за водење на вебсајт за непречено функционирање

SUMMARY – повторување на најважните чекори (што треба ДА правите – што НЕ треба да правите)

Keep up with Google algorithms

Сите достапни и квалитетни алатки

Мерливост преку метрики и резултати

Google’s 2017 updates — what’s on the horizon?

На кратко за AdWords

Дискусија и добри примери за оптимизирани сајтовиЗапочнува на:

15.11.2017

20:00-22:00

17.11.2017

20:00-22:00

20.11.2017

20:00-22:00

22.11.2017

20:00-22:00

24.11.2017

20:00-22:00

17.01.2018

20:00-22:00

18.01.2018

20:00-22:00

22.01.2018

20:00-22:00

24.01.2018

20:00-22:00

26.01.2018

20:00-22:00

10 часа

4400 ден.

Нема слободни места

2 слободни места

Лап топ, и многу прашања!:)

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Михаил Ангелов

Михаил Ангелов

Дигитален и интернет маркетер, SEO консултант и Social Media Marketing специјалист.

За авторот

Работи freelance на неколку проекти, и како Internet Marketing Specialist во Opfolio – start up фирма. 

Претходно искуство:

- Предавач за SEO 

- интернет маркетер и SEO консултант за странски клиент,

- менаџер за онлајн кампањи во Httpool

- сертифициран Google AdWords Partner

- Магистер по економија (финансии) – на Европски Универзитет Р. Македонија

- Свири тапани повеќе од 20 години :)

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Михаил Ангелов
Михаил Ангелов

Инструктор

Започнува на:

15.11.2017

20:00-22:00

17.11.2017

20:00-22:00

20.11.2017

20:00-22:00

22.11.2017

20:00-22:00

24.11.2017

20:00-22:00

17.01.2018

20:00-22:00

18.01.2018

20:00-22:00

22.01.2018

20:00-22:00

24.01.2018

20:00-22:00

26.01.2018

20:00-22:00

10 часа

4400 ден.

Нема слободни места

2 слободни места

Лап топ, и многу прашања!:)

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: