Курс за WordPress

со: Антоние Димовски

Тука си затоа што сакаш да правиш сајтови во WordPress? Се наоѓаш на вистинското место, и сето ова можеш да го совладаш бeз учење или познавање на програмски јазик. 

Со контролата на WordPress на преку 25% од сите Web сајтови во светот, никогаш не било подобро време да изградиш бизнис и приход со негова помош. WordPress е open-source (бесплатен софтвер за увид и користење). Има илјадници девелопери кои секојдневно развиваат ресурси за него, и од оваа причина потребно е малку учење и разбирање за да станеш умешен во изградба и менаџирање на сајтови со негова помош. 

Многу од моите најдобри и најдолготрајни клиенти дојдоа од "напуштени" WordPress сајтови,  каде дизајнерот или девелоперот оставиле недовршена работа. Мојата способност за брзо време да навлезам во овие проекти, да ги возновам, поправам, редизајнирам и да продолжам да ги менаџирам на WordPress платформа, е главниот виновник за мојот инстантен и обновлив приход низ годините.  

Ќе научиш:

како да работиш во WordPress преку 6 дневна, интерактивна, забавна и предизвикувачка програма која е лесна за следење (преку 12 часа face-to-face предавање и тренинг)

да инсталираш локална околина и да работиш со Wordpress Web страни приватно, на сопствен компјутер

 да евалуираш и да избереш хостинг за твоите Web страни и страните на  твоите клиенти 

да градиш 2 модерни мобилно-респонсивни Web страни, секој од нив со различен фокус  и намена - и секој од нив пренаменлив за лични проекти и потреби

да наоѓаш, инсталираш и конфигурираш бесплатен open-source софтвер и алатки со кои  ќе можеш да создаваш и менаџираш WordPress сајтови. 

 "цаки" поврзани со хостинг и развојни околини, вклучувајќи  сервери, фајлови и бази на податоци користени од WordPress. 

како да едитираш WordPress фајлови и бази на податоци за рачно  менаџирање на инсталацијата и решавање на потенцијални идни проблеми за твоите WordPress сајтови.

 додавање на Google Maps вметнат во твојот сајт и Google Analytics интеграција за следење  на посетители и сообраќај.

да создаваш сајт во форма на блог, кој ќе вклучува навигација според тагови и категории,  и post формати за организирање на содржина. 

Напредни вештини:

 миграција и преместување на WordPress сајтови на различни хостови и сервери

 надминување на разлики при миграција помеѓу два разлини хостинг сервиси

 работа со основни теми (frameworks) и надградени теми (child themes)

✓ рачно создавање на надградени теми и користење на плагини

 изменување на WordPress Dashboard за клиенти

 рaбота со плагини, и евалуирање на плагини за употребливост, репутација и  долготрајност 

✓ тестирање на вебсајт за брзина и издржливост

Custom Post Types за изменување на функционалноста на вебсајтот да ги одрази вашите  или потребите на клиентот 

 ажурирање (update) на WordPress, на теми и на плагини, физичка и дигитална испорака

 менаџирање повеќе вебсајти од еднаш, создавање на backup и restore системи

За кого е наменет овој курс?

Учесници кои се заинтересирани за изградба на сајтови користејќи слободни и бесплатни алатки  и софтвер. Оние веќе запознаени со WordPress но бараат подлабоко разбирање за тоа како сите делови функционираат заедно. Оние кои се нови на WordPress, но бараат систем за создавање и менаџирање на професионални Web страни за клиенти или за самите себеси.

Ќе ти биде од корист основно познавање на графички дизајн, хостирање и менаџмент на сервери, поправање на расипани и хакнати сајтови и извршување ажурирања и промени на постоечки сајтови. Ако веќе си WordPress девелопер, и запознаен со тоа како функционира WordPress  подробно, со клучните WordPress фајлови, серверски околини, MySQL бази на податоци и WordPress теми и плагини, најверојатно овој курс ќе биде доста основен за тебе. 

Огромната WordPress заедница : Како отворен софтвер, Wordpress е составен од заедница од илјадници талентирани и креативни девелопери и дизајнери. Голем дел од нивниот труд е достапен како слободни и бесплатни ресурси кои ќе ти овозможат да го изградиш сопствениот бизнис.  

Со тоа што нема да потрошиме ни денар на програмери и дизајнери, можеме едноставно да застанеме на рамената на оние кои се занимавале со WordPress години наназад, и да го создадеме нашиот сопствен бизнис, на начин на кој ќе ги совладаме вештините и тајните презентирани во овој курс. 

Низ овој курс, ќе ти го пренесам знаењето и искуството што го испеков низ 5 години поминати во изградба, одржување, мигрирање и хостирање на WordPress сајтови. 


Програма:

Ден 1

Вовед во WordPress 

Инсталирање на локална WordPress сервер околина 

Ден 2 

Запознавање со WordPress dashboard 

Запознавање со основните типови содржина во WordPress 

Изградба на мултинаменски блог Web сајт (прв дел) 

Ден 3 

Изградба на мултинаменски блог Web сајт (втор дел) 

Ден 4 

Мигрирање на WordPress за хостирање и развој 

Се за бесплатни и премиум теми 

Работа со Child Теми 

Менување и додавање функционалност на WordPress Core фајлови 

Ден 5 

Работење со визуелни и маркетинг плагини 

Ден 6 

Работење со плагини за безбедност и брзина 

Менаџирање на апдејти 

Секој од учесниците ќе добие сертификат за завршен курс во дигитална и печатена форма.

Тука си затоа што сакаш да правиш сајтови во WordPress? Се наоѓаш на вистинското место, и сето ова можеш да го совладаш бeз учење или познавање на програмски јазик. 

Со контролата на WordPress на преку 25% од сите Web сајтови во светот, никогаш не било подобро време да изградиш бизнис и приход со негова помош. WordPress е open-source (бесплатен софтвер за увид и користење). Има илјадници девелопери кои секојдневно развиваат ресурси за него, и од оваа причина потребно е малку учење и разбирање за да станеш умешен во изградба и менаџирање на сајтови со негова помош. 

Многу од моите најдобри и најдолготрајни клиенти дојдоа од "напуштени" WordPress сајтови,  каде дизајнерот или девелоперот оставиле недовршена работа. Мојата способност за брзо време да навлезам во овие проекти, да ги возновам, поправам, редизајнирам и да продолжам да ги менаџирам на WordPress платформа, е главниот виновник за мојот инстантен и обновлив приход низ годините.  

Ќе научиш:

како да работиш во WordPress преку 6 дневна, интерактивна, забавна и предизвикувачка програма која е лесна за следење (преку 12 часа face-to-face предавање и тренинг)

да инсталираш локална околина и да работиш со Wordpress Web страни приватно, на сопствен компјутер

 да евалуираш и да избереш хостинг за твоите Web страни и страните на  твоите клиенти 

да градиш 2 модерни мобилно-респонсивни Web страни, секој од нив со различен фокус  и намена - и секој од нив пренаменлив за лични проекти и потреби

да наоѓаш, инсталираш и конфигурираш бесплатен open-source софтвер и алатки со кои  ќе можеш да создаваш и менаџираш WordPress сајтови. 

 "цаки" поврзани со хостинг и развојни околини, вклучувајќи  сервери, фајлови и бази на податоци користени од WordPress. 

како да едитираш WordPress фајлови и бази на податоци за рачно  менаџирање на инсталацијата и решавање на потенцијални идни проблеми за твоите WordPress сајтови.

 додавање на Google Maps вметнат во твојот сајт и Google Analytics интеграција за следење  на посетители и сообраќај.

да создаваш сајт во форма на блог, кој ќе вклучува навигација според тагови и категории,  и post формати за организирање на содржина. 

Напредни вештини:

 миграција и преместување на WordPress сајтови на различни хостови и сервери

 надминување на разлики при миграција помеѓу два разлини хостинг сервиси

 работа со основни теми (frameworks) и надградени теми (child themes)

✓ рачно создавање на надградени теми и користење на плагини

 изменување на WordPress Dashboard за клиенти

 рaбота со плагини, и евалуирање на плагини за употребливост, репутација и  долготрајност 

✓ тестирање на вебсајт за брзина и издржливост

Custom Post Types за изменување на функционалноста на вебсајтот да ги одрази вашите  или потребите на клиентот 

 ажурирање (update) на WordPress, на теми и на плагини, физичка и дигитална испорака

 менаџирање повеќе вебсајти од еднаш, создавање на backup и restore системи

За кого е наменет овој курс?

Учесници кои се заинтересирани за изградба на сајтови користејќи слободни и бесплатни алатки  и софтвер. Оние веќе запознаени со WordPress но бараат подлабоко разбирање за тоа како сите делови функционираат заедно. Оние кои се нови на WordPress, но бараат систем за создавање и менаџирање на професионални Web страни за клиенти или за самите себеси.

Ќе ти биде од корист основно познавање на графички дизајн, хостирање и менаџмент на сервери, поправање на расипани и хакнати сајтови и извршување ажурирања и промени на постоечки сајтови. Ако веќе си WordPress девелопер, и запознаен со тоа како функционира WordPress  подробно, со клучните WordPress фајлови, серверски околини, MySQL бази на податоци и WordPress теми и плагини, најверојатно овој курс ќе биде доста основен за тебе. 

Огромната WordPress заедница : Како отворен софтвер, Wordpress е составен од заедница од илјадници талентирани и креативни девелопери и дизајнери. Голем дел од нивниот труд е достапен како слободни и бесплатни ресурси кои ќе ти овозможат да го изградиш сопствениот бизнис.  

Со тоа што нема да потрошиме ни денар на програмери и дизајнери, можеме едноставно да застанеме на рамената на оние кои се занимавале со WordPress години наназад, и да го создадеме нашиот сопствен бизнис, на начин на кој ќе ги совладаме вештините и тајните презентирани во овој курс. 

Низ овој курс, ќе ти го пренесам знаењето и искуството што го испеков низ 5 години поминати во изградба, одржување, мигрирање и хостирање на WordPress сајтови. 


Програма:

Ден 1

Вовед во WordPress 

Инсталирање на локална WordPress сервер околина 

Ден 2 

Запознавање со WordPress dashboard 

Запознавање со основните типови содржина во WordPress 

Изградба на мултинаменски блог Web сајт (прв дел) 

Ден 3 

Изградба на мултинаменски блог Web сајт (втор дел) 

Ден 4 

Мигрирање на WordPress за хостирање и развој 

Се за бесплатни и премиум теми 

Работа со Child Теми 

Менување и додавање функционалност на WordPress Core фајлови 

Ден 5 

Работење со визуелни и маркетинг плагини 

Ден 6 

Работење со плагини за безбедност и брзина 

Менаџирање на апдејти 

Секој од учесниците ќе добие сертификат за завршен курс во дигитална и печатена форма.
Започнува на:

23.01.2018

17:30-19:30

25.01.2018

17:30-19:30

30.01.2018

17:30-19:30

01.02.2018

17:30-19:30

06.02.2018

17:30-19:30

08.02.2018

17:30-19:30

20.03.2018

17:30-19:30

22.03.2018

17:30-19:30

27.03.2018

17:30-19:30

29.03.2018

17:30-19:30

02.04.2018

17:30-19:30

04.04.2018

17:30-19:30

24.04.2018

20:00-22:00

26.04.2018

20:00-22:00

03.05.2018

17:30-19:30

08.05.2018

17:30-19:30

10.05.2018

17:30-19:30

15.05.2018

17:30-19:30

22.08.2018

17:30-19:30

24.08.2018

17:30-19:30

29.08.2018

17:30-19:30

31.08.2018

17:30-19:30

04.09.2018

17:30-19:30

06.09.2018

17:30-19:30

18.10.2018

20:00-22:00

24.10.2018

17:30-19:30

26.10.2018

17:30-19:30

29.10.2018

17:30-19:30

31.10.2018

17:30-19:30

02.11.2018

17:30-19:30

12 часа

4900 ден.

2 слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

1 слободно место

Windows или Mac преносен компјутер, со најмалку 1 гигабајт (GB) слободен простор на хард дискот. Mодерен интернет прелистувач, како Chrome, FireFox или Safari. Интернет пристап.

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Антоние Димовски

Антоние Димовски

За авторот

Антоние Димовски се занимава со изградба на WordPress сајтови и Web апликации веќе пола деценија. Во последните неколку години, Антоние има создадено вредност за широк дијапазон на мали и средни компании и стартапи ширум светот, во форма на сложени WordPress сајтови како дел од комплетни Web решенија. Со вродена способност да упростува сложени концепти и теми, Антоние исто така поминува голем дел од времето како тутор на компјутерски инжeнери кои ги штотуку ги започнуваат своите кариери во полето на развој на софтвер. 

Има работено и престојувано во Будимпешта и во Мадрид. Зборува англиски, германски и шпански јазик.

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Антоние Димовски
Антоние Димовски

Инструктор

Започнува на:

23.01.2018

17:30-19:30

25.01.2018

17:30-19:30

30.01.2018

17:30-19:30

01.02.2018

17:30-19:30

06.02.2018

17:30-19:30

08.02.2018

17:30-19:30

20.03.2018

17:30-19:30

22.03.2018

17:30-19:30

27.03.2018

17:30-19:30

29.03.2018

17:30-19:30

02.04.2018

17:30-19:30

04.04.2018

17:30-19:30

24.04.2018

20:00-22:00

26.04.2018

20:00-22:00

03.05.2018

17:30-19:30

08.05.2018

17:30-19:30

10.05.2018

17:30-19:30

15.05.2018

17:30-19:30

22.08.2018

17:30-19:30

24.08.2018

17:30-19:30

29.08.2018

17:30-19:30

31.08.2018

17:30-19:30

04.09.2018

17:30-19:30

06.09.2018

17:30-19:30

18.10.2018

20:00-22:00

24.10.2018

17:30-19:30

26.10.2018

17:30-19:30

29.10.2018

17:30-19:30

31.10.2018

17:30-19:30

02.11.2018

17:30-19:30

12 часа

4900 ден.

2 слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

Нема слободни места

1 слободно место

Windows или Mac преносен компјутер, со најмалку 1 гигабајт (GB) слободен простор на хард дискот. Mодерен интернет прелистувач, како Chrome, FireFox или Safari. Интернет пристап.

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: