Курс за WordPress

со: Давид Шојиќ

Сакаш да изработуваш веб страници, но не знаеш од каде да започнеш?

Овој курс ќе ти помогне самостојно да изработиш сајт во WordPress, дури и да немаш никакви познавања од програмски јазици. 

Со застапеноста на WordPress на 1/3 од сите Web сајтови во светот, никогаш не било подобро време да го совладаш како вештина која ќе ти помогне околу твоите проекти или пак да понудиш услуги за клиенти. WordPress е open-source софтвер, бесплатен за увид и користење. Има илјадници девелопери кои секојдневно развиваат ресурси за него и доколку добро ги совладаш основите, многу лесно ќе можеш да поставиш и менаџираш сајтови со негова помош.  

Овој курс е одлично место од кое можеш да започнеш да ја градиш твојата кариера како WordPress Developer и успешно да се наметнеш на пазарот на побарувачка, кој е моментално мошне конкурентно платен.  

За секој учесник обезбедивме пристап до работен domain на кој ќе може интерактивно да работи за време на курсот паралелно со инструкторот. 

За кого е наменет овој курс?

Ако си:

✓ Website development ентузијаст

✓ Маркетер

✓ Дизајнер

✓ Девелопер

✓ Сопственик на мал или e-commerce бизнис и сакаш сам да си креираш страница

Или едноставно сакаш да ги совладаш можностите кои ги нуди WordPress , да започнеш ново хоби или кариера во градење на WordPress веб сајтови, овој курс е наменет за тебе.


Програма:

Ден 1

• Запознавање со WordPress

• Што е WordPress

• Колку е застапен

• Зошто WordPress...

• Запознавање со WordPress Dashboard

• Инсталирање WordPress преку панелска апликација за инсталација


Ден 2

• Запознавање со бесплатни WordPress теми.

• Инсталирање на тема.

• Креирање на блог портал.

• Одржување на блог.


Ден 3

• Запознавање со WordPress plugins

• Jetpack

• Contact form 7

• Revolution slider

• WP Super cache

• Popup plugin

• Facebook plugin и други...


Ден 4

• Додавање на прва галерија.

• Додавање на видеа (youtube, vimeo…)

• Менаџирање со мени.


Ден 5

• Запознавање со сајтови каде може да набавите премиум теми.

• Што се премиум теми?

• Зошто се подобри премиум темите?

• Изработка на информативна веб страна со премиум тема

• Користење на Visual Composer plugin


Ден 6

• Довршување на веб страната

• Завршни (основни) зборови окoлу брзина, сигурност, останати трикови, и како и каде да се продолжи со усовршување на WP skills. 


Секој од учесниците ќе добие сертификат за завршен курс во дигитална и печатена форма.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.

Сакаш да изработуваш веб страници, но не знаеш од каде да започнеш?

Овој курс ќе ти помогне самостојно да изработиш сајт во WordPress, дури и да немаш никакви познавања од програмски јазици. 

Со застапеноста на WordPress на 1/3 од сите Web сајтови во светот, никогаш не било подобро време да го совладаш како вештина која ќе ти помогне околу твоите проекти или пак да понудиш услуги за клиенти. WordPress е open-source софтвер, бесплатен за увид и користење. Има илјадници девелопери кои секојдневно развиваат ресурси за него и доколку добро ги совладаш основите, многу лесно ќе можеш да поставиш и менаџираш сајтови со негова помош.  

Овој курс е одлично место од кое можеш да започнеш да ја градиш твојата кариера како WordPress Developer и успешно да се наметнеш на пазарот на побарувачка, кој е моментално мошне конкурентно платен.  

За секој учесник обезбедивме пристап до работен domain на кој ќе може интерактивно да работи за време на курсот паралелно со инструкторот. 

За кого е наменет овој курс?

Ако си:

✓ Website development ентузијаст

✓ Маркетер

✓ Дизајнер

✓ Девелопер

✓ Сопственик на мал или e-commerce бизнис и сакаш сам да си креираш страница

Или едноставно сакаш да ги совладаш можностите кои ги нуди WordPress , да започнеш ново хоби или кариера во градење на WordPress веб сајтови, овој курс е наменет за тебе.


Програма:

Ден 1

• Запознавање со WordPress

• Што е WordPress

• Колку е застапен

• Зошто WordPress...

• Запознавање со WordPress Dashboard

• Инсталирање WordPress преку панелска апликација за инсталација


Ден 2

• Запознавање со бесплатни WordPress теми.

• Инсталирање на тема.

• Креирање на блог портал.

• Одржување на блог.


Ден 3

• Запознавање со WordPress plugins

• Jetpack

• Contact form 7

• Revolution slider

• WP Super cache

• Popup plugin

• Facebook plugin и други...


Ден 4

• Додавање на прва галерија.

• Додавање на видеа (youtube, vimeo…)

• Менаџирање со мени.


Ден 5

• Запознавање со сајтови каде може да набавите премиум теми.

• Што се премиум теми?

• Зошто се подобри премиум темите?

• Изработка на информативна веб страна со премиум тема

• Користење на Visual Composer plugin


Ден 6

• Довршување на веб страната

• Завршни (основни) зборови окoлу брзина, сигурност, останати трикови, и како и каде да се продолжи со усовршување на WP skills. 


Секој од учесниците ќе добие сертификат за завршен курс во дигитална и печатена форма.

Имаш дополнителни прашања? Пиши ни на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме.

Започнува на:

01.04.2019

17:30-19:30

03.04.2019

17:30-19:30

05.04.2019

17:30-19:30

08.04.2019

17:30-19:30

10.04.2019

17:30-19:30

20.08.2019

17:00-19:00

22.08.2019

17:00-19:00

23.08.2019

17:00-19:00

27.08.2019

17:00-19:00

29.08.2019

17:00-19:00

30.08.2019

17:00-19:00

26.11.2019

17:00-19:00

28.11.2019

17:00-19:00

02.12.2019

17:00-19:00

04.12.2019

17:00-19:00

05.12.2019

17:00-19:00

10.12.2019

17:00-19:00

10 часа

6400 ден.

5 слободни места

7 слободни места

9 слободни места

Лаптоп+тефтер

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Давид Шојиќ

Давид Шојиќ

WordPress Developer во WebPigment

За авторот

6 годишно искуство како freelance WordPress Developer, моментално дел од тимот на WebPigment. 

Како WordPress ентузијаст е редовно вклучен во настаните организирани од WordPress Macedonia. Редовен посетител на WordCamp-ови во Европа и регионот.

Информации за курсот

Оцена:

Давид Шојиќ
Давид Шојиќ

Инструктор

Започнува на:

01.04.2019

17:30-19:30

03.04.2019

17:30-19:30

05.04.2019

17:30-19:30

08.04.2019

17:30-19:30

10.04.2019

17:30-19:30

20.08.2019

17:00-19:00

22.08.2019

17:00-19:00

23.08.2019

17:00-19:00

27.08.2019

17:00-19:00

29.08.2019

17:00-19:00

30.08.2019

17:00-19:00

26.11.2019

17:00-19:00

28.11.2019

17:00-19:00

02.12.2019

17:00-19:00

04.12.2019

17:00-19:00

05.12.2019

17:00-19:00

10.12.2019

17:00-19:00

10 часа

6400 ден.

5 слободни места

7 слободни места

9 слободни места

Лаптоп+тефтер

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: