Напреден курс за Search Engine Optimization

со: Билјана Димовска

Дали веќе беше дел од основниот SEO курс во Brainster? Или пак имаш добри предзнаења за SEO кои сам си ги стекнал? Можеби си дигитален маркетер или имаш свој бизнис или сајт. Сметаш дека е време да го видиш SEO-то во акција?   

Тогаш време е да бидеш дел од новиот напреден курс за SEO во Brainster!

Како ќе тече овој курс? 

- Ќе работиме вкупно 6 дена по 2 часа дневно на 2 различни проекти. Ќе им го дотераме SEO-то!:)  

- Ќе одбереме два проекти на кои ќе направиме onsite SEO и off-site SEO.

- Ќе одбереме алатки кои ќе ни користат во процесот. 

- Ќе имплементираме практично SEO Action Plan .

- Ќе работиме и домашни (sorry :))

Овој курс е наменет за:  

Дигитални маркетери, претприемачи, сопственици на мали и средни бизниси, маркетинг агенции, сопствeници на сајтови и сите кои имаат основно познавање од SEO, но сакаат да го имплементираат во својата стратегија. 

План за работа на еден проект

Ден 1:

- Запознавање со проектот: бизнис цели, таргет публика, таргет територија

- Keywords Analysis

- Competitive Analysis

- Backlinks Analysis

- Поставување на проектот на алатките за мерење

- Google Search Console

- Google Analytics

- SEO Ranking

Домашна: повтори го истото за твојот проект.


Ден 2:

- Onsite SEO set up: SEO Audit + Meta Data

- Оптимизација на слики

- Interlinking

- Offsite SEO Plan : ќе креираме повеќе backlinks од различен вид

Домашна: повтори го истото за твојот проект.

Ден 3:  

Прашања, прашања, прашања. Многу прашања и фидбек за сработеното.

Истиот процес ќе го поминеме и во наредните 3 дена со вториот проект.  

Како да се подготвиш за овој курс? 

 Одбери 2 проекти на кои би сакал да ги работиш твоите домашни. Доколку немаш таков, испрати мејл на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме! 

Секој од учесниците ќе добие сертификат во дигитална и печатена форма.

Дали веќе беше дел од основниот SEO курс во Brainster? Или пак имаш добри предзнаења за SEO кои сам си ги стекнал? Можеби си дигитален маркетер или имаш свој бизнис или сајт. Сметаш дека е време да го видиш SEO-то во акција?   

Тогаш време е да бидеш дел од новиот напреден курс за SEO во Brainster!

Како ќе тече овој курс? 

- Ќе работиме вкупно 6 дена по 2 часа дневно на 2 различни проекти. Ќе им го дотераме SEO-то!:)  

- Ќе одбереме два проекти на кои ќе направиме onsite SEO и off-site SEO.

- Ќе одбереме алатки кои ќе ни користат во процесот. 

- Ќе имплементираме практично SEO Action Plan .

- Ќе работиме и домашни (sorry :))

Овој курс е наменет за:  

Дигитални маркетери, претприемачи, сопственици на мали и средни бизниси, маркетинг агенции, сопствeници на сајтови и сите кои имаат основно познавање од SEO, но сакаат да го имплементираат во својата стратегија. 

План за работа на еден проект

Ден 1:

- Запознавање со проектот: бизнис цели, таргет публика, таргет територија

- Keywords Analysis

- Competitive Analysis

- Backlinks Analysis

- Поставување на проектот на алатките за мерење

- Google Search Console

- Google Analytics

- SEO Ranking

Домашна: повтори го истото за твојот проект.


Ден 2:

- Onsite SEO set up: SEO Audit + Meta Data

- Оптимизација на слики

- Interlinking

- Offsite SEO Plan : ќе креираме повеќе backlinks од различен вид

Домашна: повтори го истото за твојот проект.

Ден 3:  

Прашања, прашања, прашања. Многу прашања и фидбек за сработеното.

Истиот процес ќе го поминеме и во наредните 3 дена со вториот проект.  

Како да се подготвиш за овој курс? 

 Одбери 2 проекти на кои би сакал да ги работиш твоите домашни. Доколку немаш таков, испрати мејл на contact@brainster.co и со задоволство ќе ти помогнеме! 

Секој од учесниците ќе добие сертификат во дигитална и печатена форма.

Започнува на:
02.10.2018

02.10.2018

17:30-19:30

04.10.2018

17:30-19:30

09.10.2018

17:30-19:30

10.10.2018

17:30-19:30

15.10.2018

17:30-19:30

17.10.2018

17:30-19:30

12 часа

4800 ден.

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Билјана Димовска

Билјана Димовска

Digital Marketing Specialist

За авторот

Билјана е SЕО професионалец повеќе од 10 години. Најголем дел од своето знаење и искуство го здобила на SЕО проекти во рамките на дигитал маркетинг агенции од Обединетото Кралство (UK) и Обединетите Американски Држави (USA).

Во моментов е ангажирана како Digital Marketing Manager во IT Labs во Скопје. Нејзината работа тука често бара да настапи во улога на консултант за клиенти од американскиот пазар заради подобра имплементација на нивните бизнис потреби во софтверските решенија.

Покрај овој ангажман нејзиното портфолио на хонорарни SEO проекти е постојано активно. Некои од овие хонорарни клиенти остануваат под нејзина закрила повеќе од 4 години.

Како сертифициран Google AdWords Professional, Билјана знае како да ги искористи атрибутите на AdWords платените реклами и SEO-то во согласност со потребите и бизнис целите на соодветни клиенти.

Други интересни информации за Билјана

- SEO Предавач

- Дипл. Електро Инженер при Универзитетот “Кирил И Методиј” - Скопје

- Првиот Секретар и Ко-Основач на EESTEC Skopje

- Сопруга на Дарко и мајка на Филип и Јана

- Страствен гледач на Game of Thrones, Britania, Knightfall и што ќе препорачате следно :)

- Ако идеме на пиво, ќе пие кафе :)

Информации за курсот

Оцена:

Билјана Димовска
Билјана Димовска

Инструктор

Започнува на:
02.10.2018

02.10.2018

17:30-19:30

04.10.2018

17:30-19:30

09.10.2018

17:30-19:30

10.10.2018

17:30-19:30

15.10.2018

17:30-19:30

17.10.2018

17:30-19:30

12 часа

4800 ден.

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: