Pop-up курс: 5 техники за успешна комуникација и јавно говорење

со: Ана Јовковска

Преку 4 часовната работилница со Ана Јовковска посвети се на уметноста на комуницирањето и развивање на техники и вештини за успешна деловна комуникација и јавно говорење. 

Комуникациските и презентациските вештини се рендген за човековиот карактер и затоа се толку важна алатка во современото технолошко општество.

Добрата комуникација е клучен фактор за многу професии. Анализите покажуваат дека комуникациските вештини се еден од најважните предуслови за успешна кариера. Дури 80% од менаџерите се сложуваат дека вештината на комуницирање е една од клучните вештини на работното место.

А бидејќи во основата на комуникацијата е културата на говорот, оваа работилница ќе се фокусира токму на тоа, со акцент на јавното говорење.


- Што ќе научиш?

✓ Што е успешна комуникација

✓ Што кажува говорот на телото

✓ Како со комуникациските вештини да ја развиеш најдобрата верзија на себе си

✓ Како да ги владееш техниките на вербална и невербална комуникација

✓ Како да ја победиш тремата и стравот од јавно говорење

✓ Што е потребно за добар говор

✓ Како да ја развиеш моќта на владеење со непредвидливото

✓ Како преку комуникациските методи да ја развиваш својата емоционална интелигенција (ЕQ)

✓ Его состојби на личноста клучни за успешна интерперсонална комуникација

✓ Комуникацијата во служба на управување со времето

✓ Комуникацијата во служба на управување со конфликти

=========================================================

Дали си менаџер или сопственик на компанија?

Компаниите можат да се претплатат на еднодневните Pop-Up курсеви.

За 50€ месечно ќе добиете 4 билети кои вработените од компанијата ќе можат да ги искористат за претстојниот месец. Претплатата може да се изврши за 1 месец или за повеќе месеци.

Без разлика дали сакате да ги наградите, да ги едуцирате вработените или да иновирате во својата компанија, Pop-Up курсевите ќе ви помогнат да изградите посилен тим и да дојдете до подобри бизнис резултати.

Исконтактирајте не на contact@brainster.co за сите информации поврзани со месечната претплата.


Преку 4 часовната работилница со Ана Јовковска посвети се на уметноста на комуницирањето и развивање на техники и вештини за успешна деловна комуникација и јавно говорење. 

Комуникациските и презентациските вештини се рендген за човековиот карактер и затоа се толку важна алатка во современото технолошко општество.

Добрата комуникација е клучен фактор за многу професии. Анализите покажуваат дека комуникациските вештини се еден од најважните предуслови за успешна кариера. Дури 80% од менаџерите се сложуваат дека вештината на комуницирање е една од клучните вештини на работното место.

А бидејќи во основата на комуникацијата е културата на говорот, оваа работилница ќе се фокусира токму на тоа, со акцент на јавното говорење.


- Што ќе научиш?

✓ Што е успешна комуникација

✓ Што кажува говорот на телото

✓ Како со комуникациските вештини да ја развиеш најдобрата верзија на себе си

✓ Како да ги владееш техниките на вербална и невербална комуникација

✓ Како да ја победиш тремата и стравот од јавно говорење

✓ Што е потребно за добар говор

✓ Како да ја развиеш моќта на владеење со непредвидливото

✓ Како преку комуникациските методи да ја развиваш својата емоционална интелигенција (ЕQ)

✓ Его состојби на личноста клучни за успешна интерперсонална комуникација

✓ Комуникацијата во служба на управување со времето

✓ Комуникацијата во служба на управување со конфликти

=========================================================

Дали си менаџер или сопственик на компанија?

Компаниите можат да се претплатат на еднодневните Pop-Up курсеви.

За 50€ месечно ќе добиете 4 билети кои вработените од компанијата ќе можат да ги искористат за претстојниот месец. Претплатата може да се изврши за 1 месец или за повеќе месеци.

Без разлика дали сакате да ги наградите, да ги едуцирате вработените или да иновирате во својата компанија, Pop-Up курсевите ќе ви помогнат да изградите посилен тим и да дојдете до подобри бизнис резултати.

Исконтактирајте не на contact@brainster.co за сите информации поврзани со месечната претплата.


Започнува на:

28.03.2019

18:00-22:00

07.10.2019

18:00-22:00

4 часа

1200 ден.

Нема слободни места

10 слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Ана Јовковска

Ана Јовковска

За авторот

Ана Јовковска е новинарка, писателка, едукаторка, експерт за комуникациски и презентациски вештини и јавно говорење. 25 години работи во медиуми, од кои 20 години во телевизија како водителка, уредничка и продуцентка на дебатни емисии. Авторка и продуцентка е на ТВ-проектот „Пулс“. Колумнистка е во списанието „Портрет“. Модераторка е на голем број конференции и трибини. Иницира и развива кампањи од општествена одговорност. Авторка е на две книги: „Пулсот и времето“(2015, „Силсонс/Матица македонска“) и „Ехо на слободата“ (2018, „ТРИ“).

Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Ана Јовковска
Ана Јовковска

Инструктор

Започнува на:

28.03.2019

18:00-22:00

07.10.2019

18:00-22:00

4 часа

1200 ден.

Нема слободни места

10 слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: