Pop-up курс: Adobe Photoshop Lightroom

со: Кирил Ѓоргов

Научи како да обработуваш и уредуваш фотографии преку 4 часовната работилница за Adobe Lightroom. 

Lightroom е софтвер за пост-обработка кој овозможува да ги сортираш твоите фотографии, да ги уредуваш и да ги извезуваш во која било големина потребна.

Научи најефикасно и најлесно да уредуваш фотографии без да имаш никакво претходно познавање или искуство во напредни програми.

Што ќе научиш? 

Ретуширање - Во овој курс ние учиме како да ја погледнете сликата како целина и да ја ретуширате на глобално ниво. Наместо да се фокусираме на секоја пора, ние земаме поширок пристап за ретуширање.

 Import и Export  - Како да креирате дефиниции на клучни зборови, местења за метаподатоци, да додадете заштита на авторски права и да ги претворите вашите RAW датотеки во повеќе рационализиран формат.

Глобално и локално уредување на слики - Телото на едно лице обично е поинаква боја од нивното лице, кое има тенденција да се појавува повеќе црвено. Ќе научите како да ги видите разликите во тонот на кожата и да ги корегирате за варијации. Исто така, научете да ја користите алатката за печат на клон и лек за четка за брзо отстранување на флеки.

Креирање повеќе верзии на слики

  

Структура на датотеки / Организација / Работен тек


HDR - High Dynamic Range сликите комбинираат повеќе експозиции заедно за прикажување детали во нагласните точки, средните тонови и сенките. Ќе составуваме портрет во HDR слика, комбинирајќи повеќе техники за неверојатна финална слика.

Панорама


==========================================================


Дали си менаџер или сопственик на компанија?

Компаниите можат да се претплатат на еднодневните Pop-Up курсеви. За 50€ месечно ќе добиете 4 билети кои вработените од компанијата ќе можат да ги искористат за претстојниот месец. Претплатата може да се изврши за 1 месец или за повеќе месеци.

Без разлика дали сакате да иновирате, да ги наградите или да ги едуцирате вработените, Pop-Up курсевите ќе ви помогнат да изградите посилен тим и подобри бизнис резултати.

Исконтактирајте не на contact@brainster.co или на 071337169 за сите информации поврзани со месечната претплата.

Научи како да обработуваш и уредуваш фотографии преку 4 часовната работилница за Adobe Lightroom. 

Lightroom е софтвер за пост-обработка кој овозможува да ги сортираш твоите фотографии, да ги уредуваш и да ги извезуваш во која било големина потребна.

Научи најефикасно и најлесно да уредуваш фотографии без да имаш никакво претходно познавање или искуство во напредни програми.

Што ќе научиш? 

Ретуширање - Во овој курс ние учиме како да ја погледнете сликата како целина и да ја ретуширате на глобално ниво. Наместо да се фокусираме на секоја пора, ние земаме поширок пристап за ретуширање.

 Import и Export  - Како да креирате дефиниции на клучни зборови, местења за метаподатоци, да додадете заштита на авторски права и да ги претворите вашите RAW датотеки во повеќе рационализиран формат.

Глобално и локално уредување на слики - Телото на едно лице обично е поинаква боја од нивното лице, кое има тенденција да се појавува повеќе црвено. Ќе научите како да ги видите разликите во тонот на кожата и да ги корегирате за варијации. Исто така, научете да ја користите алатката за печат на клон и лек за четка за брзо отстранување на флеки.

Креирање повеќе верзии на слики

  

Структура на датотеки / Организација / Работен тек


HDR - High Dynamic Range сликите комбинираат повеќе експозиции заедно за прикажување детали во нагласните точки, средните тонови и сенките. Ќе составуваме портрет во HDR слика, комбинирајќи повеќе техники за неверојатна финална слика.

Панорама


==========================================================


Дали си менаџер или сопственик на компанија?

Компаниите можат да се претплатат на еднодневните Pop-Up курсеви. За 50€ месечно ќе добиете 4 билети кои вработените од компанијата ќе можат да ги искористат за претстојниот месец. Претплатата може да се изврши за 1 месец или за повеќе месеци.

Без разлика дали сакате да иновирате, да ги наградите или да ги едуцирате вработените, Pop-Up курсевите ќе ви помогнат да изградите посилен тим и подобри бизнис резултати.

Исконтактирајте не на contact@brainster.co или на 071337169 за сите информации поврзани со месечната претплата.

Започнува на:
25.02.2019

25.02.2019

18:00-22:00

4 часа

1200 ден.

2 слободни места

Лаптоп и маус

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Кирил  Ѓоргов

Кирил Ѓоргов

Creative Director

За авторот

Графички дизајнер со неколкугодишно искуство во повеќе маркетинг агенции и freelance експерт за наши и странски брендови. Колекционер на патики и DJ. Основоположник на SneakerHead културата во Македонија и создавач на првиот информативен веб магазин на Балканот за оваа култура. Специјалност му е секогаш да ја пренесе информацијата на нов, свеж и необичен начин. Сака ведар и чист дизајн кој го привлекува вниманието на секого.

Веб страна

https://www.facebook.com/Kgjorgov

Информации за курсот

Оцена:

Кирил  Ѓоргов
Кирил Ѓоргов

Инструктор

Започнува на:
25.02.2019

25.02.2019

18:00-22:00

4 часа

1200 ден.

2 слободни места

Лаптоп и маус

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: