Social media за бизнис

со: Дарко Булдиоски

Денес, на еден или друг начин, нема бегање од маркетинг преку социјалните мрежи како Facebook и Instagram. Не е добро да се избегнува исто како што не е добро и комплетно да зависите од него. Во секој случај мора добро да го познавате како функционира, кои опции ги нуди и како ние (корисниците) се однесуваме таму.

Токму затоа, овој курс ќе претпостави дека веќе сте ја донеле одлуката да користите социјални медиуми како маркетинг алатка за комуникација со вашите постоечки или потенцијални купувачи. Исто така ќе претпостави и дека имате соодветна стратегија за поврзување на овој канал во целокупната маркетинг и бизнис стратегија. Соодветно на тоа оваа обука ќе тргне од тука па натаму… ќе навлезе длабоко во оперативниот дел.

Преку обуката искусниот предавач Дарко Булдиоски ќе се обиде да опише и пренесе што е можно повеќе ситни, но секако битни, трикови и совети за подобро работење на Facebook. Ќе го сподели искуството на неговата агенција NewMediaMK за креирање и оптимизација на содржина, користење на различни алатки за подобро управување и известување за ефектот на маркетирањето преку социјални медиуми. Овој курс ќе го отвори прашањето за грижата на корисници, интеграција на системите во една компанија со цел опслужување на социјалните медиуми, ќе сподели совети како да избегнете и да се справите со криза, и како да се поставите кон т.н. хејтери и тролови и сл.

Од обуката може да очекувате многу корисни совети, препорачани алатки и сервиси, темплејти и материјали. И секако може да очекувате одговори на многу ваши конкретни прашања.

Ден 1

- креирање на содржина

- ресурси за пронаоѓање материјали за објави

- развој на content план

- оптимизација на содржина

Ден 2

- алатки за креирање содржина (gif + видео)

- алатки за закажување и управување

- алатки за анализа и извештаи

Ден 3

- Организација на тим за поддршка

- Реорганизација на комуникациски канали

- Алатки за управување и ботови

- Криза, и како да ја избегнете


Денес, на еден или друг начин, нема бегање од маркетинг преку социјалните мрежи како Facebook и Instagram. Не е добро да се избегнува исто како што не е добро и комплетно да зависите од него. Во секој случај мора добро да го познавате како функционира, кои опции ги нуди и како ние (корисниците) се однесуваме таму.

Токму затоа, овој курс ќе претпостави дека веќе сте ја донеле одлуката да користите социјални медиуми како маркетинг алатка за комуникација со вашите постоечки или потенцијални купувачи. Исто така ќе претпостави и дека имате соодветна стратегија за поврзување на овој канал во целокупната маркетинг и бизнис стратегија. Соодветно на тоа оваа обука ќе тргне од тука па натаму… ќе навлезе длабоко во оперативниот дел.

Преку обуката искусниот предавач Дарко Булдиоски ќе се обиде да опише и пренесе што е можно повеќе ситни, но секако битни, трикови и совети за подобро работење на Facebook. Ќе го сподели искуството на неговата агенција NewMediaMK за креирање и оптимизација на содржина, користење на различни алатки за подобро управување и известување за ефектот на маркетирањето преку социјални медиуми. Овој курс ќе го отвори прашањето за грижата на корисници, интеграција на системите во една компанија со цел опслужување на социјалните медиуми, ќе сподели совети како да избегнете и да се справите со криза, и како да се поставите кон т.н. хејтери и тролови и сл.

Од обуката може да очекувате многу корисни совети, препорачани алатки и сервиси, темплејти и материјали. И секако може да очекувате одговори на многу ваши конкретни прашања.

Ден 1

- креирање на содржина

- ресурси за пронаоѓање материјали за објави

- развој на content план

- оптимизација на содржина

Ден 2

- алатки за креирање содржина (gif + видео)

- алатки за закажување и управување

- алатки за анализа и извештаи

Ден 3

- Организација на тим за поддршка

- Реорганизација на комуникациски канали

- Алатки за управување и ботови

- Криза, и како да ја избегнете


Започнува на:
21.09.2017

21.09.2017

18:00-20:00

26.09.2017

18:00-20:00

28.09.2017

18:00-20:00

6 часа

2900 ден.

2 слободни места

Лап топ, ентузијазам!

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Дарко Булдиоски

Дарко Булдиоски

За авторот

The founder and CEO of NewMediaMK. More than 12 years of experience in digital communication. Early adopter, digital strategist, geeketeer, trainer, speaker, consultant, blogger, vlogger, driver and everything else his colleagues and friends needs him to be.

Program Director of AllWeb

EC-Council trainer for internet marketing

Columnist for magazine Ekonomija&Biznis

So-Mo Borac Judge.

Consul at Webit Ambassadors

Official LeWeb Blogger

Official Blogger at Vienna Blog Summit

Creator of komunikaii.net

Веб страна

http://allweb.mk

Информации за курсот

Оцена:

Дарко Булдиоски
Дарко Булдиоски

Инструктор

Започнува на:
21.09.2017

21.09.2017

18:00-20:00

26.09.2017

18:00-20:00

28.09.2017

18:00-20:00

6 часа

2900 ден.

2 слободни места

Лап топ, ентузијазам!

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: