Стартап Работилница - Совети и трикови од основачот на Startup Weekend

со: Franck Nouyrigat

Сакате да започнете свој бизнис? Имате потреба од совети и тестирање на вашата бизнис идеја? Или пак сте во почетна фаза на развој на вашиот стартап и сакате да дознаете како најдобро да се претставите пред интернационална пубилка?

Ни претставува чест и задоволство да го најавиме како ексклузивен инструктор од странство за Brainster, еден од основачите на Startup Weeked - Franck Nouyrigat, кој ни доаѓа директно од New York.

Во соработка со SECO Entrepreneurship Programme на Владата на Швајцарија, имплементирана од SwissContact во партнерство со J.E. Austin Associates, како консултант (Eco-System Advisor) ни е чест што го имаме Franck Nouyrigat во Скопје. Тој е заинтересиран да работи со сите засегнати страни и има за цел да помогне при развојот на стартап сцената во Македонија.

Franck како ко-основач на Стартап Викенд ќе каже: “ Ние направивме промена во светот преку претприемачите кои биле дел од овој ‘настан’ ... Со Clint Nelsen и Mark Nager го креиравме Startup Weekend во 2009 година и транзитиравме во непрофитна организација со цел за создавање на солидна заедница. Денес, ние сме во повеќе земји од Старбакс и имаме повеќе од 10.000 неверојатни волонтери и спонзори кои ги водат нашите локални настани. Startup Weekend алумни успeаа да генерираат повеќе од 140 милиони долари (според angel.co) и го променивме животот на илјадници (во соработка со нашата прекрасна заедница).“

На оваа работилница ќе имате можност да дознаете за:

- Научени лекции од искуството со Startup Weekend / Up global / Startup America

- Реална слика за тоа како да се започне стартап бизнис, поддршка и претпоставка за неговата иднина

- Развој на бизнис моделот на вашиот стартап

- Како да ја презентирате вашата идеја/стартап пред интернационална публика

- Интерактивна работилница / што можеме да промениме како заедница

Бидете едни од ретките кои ќе ја имаат оваа уникатна можност да се запознаат со човекот кој основал еден од најуспешните и најраспространети стартап настани во денешно време. Сите кои биле дел барем од еден Startup Weekend, раскажуваат дека тој е настанот кој им помогнал многу во нивната кариера или буквална го променил нивниот живот. Franck, со неговото долгогодишно искуство ќе ви пренесе реални и практични техники, како и tips& tricks.

Доколку сте основач на стартап или сте во фаза на равој на идеја за стартап ова е работилница е за вас! Местата се ограничени и ќе се прави селекција...


Сакате да започнете свој бизнис? Имате потреба од совети и тестирање на вашата бизнис идеја? Или пак сте во почетна фаза на развој на вашиот стартап и сакате да дознаете како најдобро да се претставите пред интернационална пубилка?

Ни претставува чест и задоволство да го најавиме како ексклузивен инструктор од странство за Brainster, еден од основачите на Startup Weeked - Franck Nouyrigat, кој ни доаѓа директно од New York.

Во соработка со SECO Entrepreneurship Programme на Владата на Швајцарија, имплементирана од SwissContact во партнерство со J.E. Austin Associates, како консултант (Eco-System Advisor) ни е чест што го имаме Franck Nouyrigat во Скопје. Тој е заинтересиран да работи со сите засегнати страни и има за цел да помогне при развојот на стартап сцената во Македонија.

Franck како ко-основач на Стартап Викенд ќе каже: “ Ние направивме промена во светот преку претприемачите кои биле дел од овој ‘настан’ ... Со Clint Nelsen и Mark Nager го креиравме Startup Weekend во 2009 година и транзитиравме во непрофитна организација со цел за создавање на солидна заедница. Денес, ние сме во повеќе земји од Старбакс и имаме повеќе од 10.000 неверојатни волонтери и спонзори кои ги водат нашите локални настани. Startup Weekend алумни успeаа да генерираат повеќе од 140 милиони долари (според angel.co) и го променивме животот на илјадници (во соработка со нашата прекрасна заедница).“

На оваа работилница ќе имате можност да дознаете за:

- Научени лекции од искуството со Startup Weekend / Up global / Startup America

- Реална слика за тоа како да се започне стартап бизнис, поддршка и претпоставка за неговата иднина

- Развој на бизнис моделот на вашиот стартап

- Како да ја презентирате вашата идеја/стартап пред интернационална публика

- Интерактивна работилница / што можеме да промениме како заедница

Бидете едни од ретките кои ќе ја имаат оваа уникатна можност да се запознаат со човекот кој основал еден од најуспешните и најраспространети стартап настани во денешно време. Сите кои биле дел барем од еден Startup Weekend, раскажуваат дека тој е настанот кој им помогнал многу во нивната кариера или буквална го променил нивниот живот. Franck, со неговото долгогодишно искуство ќе ви пренесе реални и практични техники, како и tips& tricks.

Доколку сте основач на стартап или сте во фаза на равој на идеја за стартап ова е работилница е за вас! Местата се ограничени и ќе се прави селекција...


Започнува на:
09.03.2016

09.03.2016

17:00-20:30

4 часа

Бесплатен

20 слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Franck Nouyrigat

Franck Nouyrigat

За авторот

I'm passionate about Bold projects with wide impact lead by entrepreneurial spirit. I co-founded the non profit Startup Weekend with the help of our amazing community, former board member of Up.co before we exited to Techstars. I am now the founder of Recorp.co where I help corporations to move at startup speed with the help of the top 5% entrepreneurs

Информации за курсот

Оцена:

Franck Nouyrigat
Franck Nouyrigat

Инструктор

Започнува на:
09.03.2016

09.03.2016

17:00-20:30

4 часа

Бесплатен

20 слободни места

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: