Pop-up курс: Вовед во Google рекламирање (Google Ads)

со: Дарјан Раденковиќ

Запознај се со основите на една од најмоќните платформи за рекламирање - Google Ads и направи ја твојата прва кампања!

На 4-часовната работилница посветена на рекламирање преку Google, ќе се запознаеш со можностите на рекламирање кои ги нуди оваа мрежа. Ќе дознаеш каков тип на реклами можеш да креираш и каде тие може да се прикажуваат (Search Network, GDN, YouTube).

Ќе креираме кампања која ќе се прикажува на пребарувачот на Google (Search network campaign) и ќе зборуваме за тоа што е потребно за нашата реклама да биде меѓу првите резултати од пребарувањето.

Ќе зборуваме и за тоа како можеш да ги следиш ефектите од креираните реклами и како преку увидот во резултатите да ги подобриш рекламите за да добиеш уште подобри ефекти.

Покрај тоа што ќе ти помогне да научиш како функционира системот на рекламирање на Google, овој курс ќе ти помогне да стекнеш поголемо разбирање за интернет рекламирањето воопшто, а со тоа и за огромните можности што ги нуди дигиталниот маркетинг.


Што ќе научиш?

✓Запознавање со Google Ads платформата за рекламирање

✓Каде се прикажуваат рекламите креирани преку Google Ads

✓Кои се предностите на рекламирањето преку Google Ads

✓Запознавање со основната терминологија и најчесто користените поими

✓Подготовки за кампањата

✓Структурирање на кампањата согласно природата на твојот бизнис

✓Дефинирање на целната група

✓Избор на клучни зборови - keywords со кои ќе таргетираме

✓Креирање на кампањата

✓Таргетирање по демографски и геолокациски параметри

✓Креирање на ad groups и таргетирање со клучни зборови

✓Креирање на реклами во рамки на кампањата

✓Проширување на рекламата со екстензии

✓Добри практики на пишување на рекламата

✓Следење на резултатите од кампањата

✓Кои се најважните извештаи што треба да ги следиме

✓Кои се најважните метрики што треба да ги следиме (KPI`s)

✓Оптимизација на кампањата

✓Како согласно резултатите да ја оптимизираме кампањата за да добиеме уште подобри резултати


За кого е наменета оваа работилница?

Ако твојата работа е поврзана со маркетинг или размислуваш за кариера на ова поле, ако имаш сопствен бизнис или си во фаза на развивање старт-ап, ако имаш услуга или производ за кои сакаш да дознаат што повеќе луѓе или едноставно сакаш да се надградиш со вештина која е интересна и мошне ценета, воведниот курс за Google Ads е местото од каде што треба да почнеш.


==========================================================

Дали си менаџер или сопственик на компанија?

Компаниите можат да се претплатат на еднодневните Pop-Up курсеви. За 50€ месечно ќе добиете 4 билети кои вработените од компанијата ќе можат да ги искористат за претстојниот месец. Претплатата може да се изврши за 1 месец или за повеќе месеци.

Без разлика дали сакате да иновирате, да ги наградите или да ги едуцирате вработените, Pop-Up курсевите ќе ви помогнат да изградите посилен тим и подобри бизнис резултати.

Исконтактирајте не на contact@brainster.co или на 071337169 за сите информации поврзани со месечната претплата.

Запознај се со основите на една од најмоќните платформи за рекламирање - Google Ads и направи ја твојата прва кампања!

На 4-часовната работилница посветена на рекламирање преку Google, ќе се запознаеш со можностите на рекламирање кои ги нуди оваа мрежа. Ќе дознаеш каков тип на реклами можеш да креираш и каде тие може да се прикажуваат (Search Network, GDN, YouTube).

Ќе креираме кампања која ќе се прикажува на пребарувачот на Google (Search network campaign) и ќе зборуваме за тоа што е потребно за нашата реклама да биде меѓу првите резултати од пребарувањето.

Ќе зборуваме и за тоа како можеш да ги следиш ефектите од креираните реклами и како преку увидот во резултатите да ги подобриш рекламите за да добиеш уште подобри ефекти.

Покрај тоа што ќе ти помогне да научиш како функционира системот на рекламирање на Google, овој курс ќе ти помогне да стекнеш поголемо разбирање за интернет рекламирањето воопшто, а со тоа и за огромните можности што ги нуди дигиталниот маркетинг.


Што ќе научиш?

✓Запознавање со Google Ads платформата за рекламирање

✓Каде се прикажуваат рекламите креирани преку Google Ads

✓Кои се предностите на рекламирањето преку Google Ads

✓Запознавање со основната терминологија и најчесто користените поими

✓Подготовки за кампањата

✓Структурирање на кампањата согласно природата на твојот бизнис

✓Дефинирање на целната група

✓Избор на клучни зборови - keywords со кои ќе таргетираме

✓Креирање на кампањата

✓Таргетирање по демографски и геолокациски параметри

✓Креирање на ad groups и таргетирање со клучни зборови

✓Креирање на реклами во рамки на кампањата

✓Проширување на рекламата со екстензии

✓Добри практики на пишување на рекламата

✓Следење на резултатите од кампањата

✓Кои се најважните извештаи што треба да ги следиме

✓Кои се најважните метрики што треба да ги следиме (KPI`s)

✓Оптимизација на кампањата

✓Како согласно резултатите да ја оптимизираме кампањата за да добиеме уште подобри резултати


За кого е наменета оваа работилница?

Ако твојата работа е поврзана со маркетинг или размислуваш за кариера на ова поле, ако имаш сопствен бизнис или си во фаза на развивање старт-ап, ако имаш услуга или производ за кои сакаш да дознаат што повеќе луѓе или едноставно сакаш да се надградиш со вештина која е интересна и мошне ценета, воведниот курс за Google Ads е местото од каде што треба да почнеш.


==========================================================

Дали си менаџер или сопственик на компанија?

Компаниите можат да се претплатат на еднодневните Pop-Up курсеви. За 50€ месечно ќе добиете 4 билети кои вработените од компанијата ќе можат да ги искористат за претстојниот месец. Претплатата може да се изврши за 1 месец или за повеќе месеци.

Без разлика дали сакате да иновирате, да ги наградите или да ги едуцирате вработените, Pop-Up курсевите ќе ви помогнат да изградите посилен тим и подобри бизнис резултати.

Исконтактирајте не на contact@brainster.co или на 071337169 за сите информации поврзани со месечната претплата.

Започнува на:
18.03.2019

18.03.2019

18:00-22:00

4 часа

1200 ден.

2 слободни места

лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Сподели:

Дарјан Раденковиќ

Дарјан Раденковиќ

Digital Marketing Specialist

За авторот

Во фокусот на неговиот интерес покрај стратегиите за дигитален маркетинг се дигиталното рекламирање и анализата на податоците од маркетинг активностите, како и платформите Google AdWords, Google Analytics и Facebook Ads Manager.

Тој е магистер по комуникации на УКИМ, со професионално искуство како асистент на Факултетот за комуникации и медиуми. Претходно повеќе од 6 години го водеше Секторот за маркетинг на Винер – Виена Иншуренс Груп, каде последните 3 години беше активно ангажиран во искористување на можностите на дигиталниот маркетинг во индустријата.


Веб страна

Информации за курсот

Оцена:

Дарјан Раденковиќ
Дарјан Раденковиќ

Инструктор

Започнува на:
18.03.2019

18.03.2019

18:00-22:00

4 часа

1200 ден.

2 слободни места

лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија: