Изградете сопствена веб страна за 4 дена на WordPress

со: Mario Davchevski

На овој 4 дневен курс, чекор-по-чекор ќе научиш како да изградиш сопствена веб страна на WordPress. Принципот на изучување на овој курс е со работа на реална веб страна. Секој од посетителите, по завршување на курсот, ќе си замине дома со сопствена веб страна. 


Доколку не сакате да му се јавувате на вашиот пријател програмер од средно да ви помогне околу вашиот вебсајт и сакате сами да можете долгорочно да си го одржувате, тогаш овој курс е за вас. 

Ние веруваме дека WordPress е најдобриот и најлесен начин за да ја споделиш твојата приказна, твојот бизнис или кауза на интернет. 


Wordpress е најкористената алатка (CMS) за креирање на веб сајтови. Преку 60 милиони веб сајтови се креирани со помош на истата. Низ последните неколку години бројот на веб сајтови креирани со Wordpress експоненцијално расте. Моментално 39% од светските сајтови кои користат CMS се изградени со Wordpress.


Низ овие 4 дена ќе ги пројдеме основите за креирање на еден mobile-ready, Wordpress веб сајт. Ќе инсталираме Wordpress на вашиот сервер од mkhost и ќе се запознаеме со целата негова структура. 


За овој курс не ви се потребни никакви предзнаења за програмски јазици, бидејќи со моќта на Wordpress и со 0 линии код ќе успееме да изградиме персонален вебсајт. 


Ден 1


Запознавање со Wordpress. Разлики меѓу Wordpress.com и Wordpress.org

Инсталација на Wordpress

Запознавање со WP dashboard. 

Posts vs Pages

Media & WYSIWYG едитор

Users, Comments, Permalinks, Widgets

Categories vs Tags


Ден 2


Wordpress Plugins 

Wordpress Themes

Маркет за Теми и плагини, избор на теми (pros & cons). 

Подесување на насловна и контакт страна на основна тема. (?)

Поставување на Google Analytics & Contact Form plugin. 

Инсталирање на Share Plugin.


Ден 3


Инсталација на PRO тема

Запознавање со темата и подесување на истата

Креирање на насловна и контакт страна. 

Инсталирање на плагини за сајтот


Ден 4


Довршување на сајтот од Ден3

Завршни (основни) зборови окулу брзина, сигурност, останати трикови и како и каде да продолжат со усовршување WP skills

На овој 4 дневен курс, чекор-по-чекор ќе научиш како да изградиш сопствена веб страна на WordPress. Принципот на изучување на овој курс е со работа на реална веб страна. Секој од посетителите, по завршување на курсот, ќе си замине дома со сопствена веб страна. 


Доколку не сакате да му се јавувате на вашиот пријател програмер од средно да ви помогне околу вашиот вебсајт и сакате сами да можете долгорочно да си го одржувате, тогаш овој курс е за вас. 

Ние веруваме дека WordPress е најдобриот и најлесен начин за да ја споделиш твојата приказна, твојот бизнис или кауза на интернет. 


Wordpress е најкористената алатка (CMS) за креирање на веб сајтови. Преку 60 милиони веб сајтови се креирани со помош на истата. Низ последните неколку години бројот на веб сајтови креирани со Wordpress експоненцијално расте. Моментално 39% од светските сајтови кои користат CMS се изградени со Wordpress.


Низ овие 4 дена ќе ги пројдеме основите за креирање на еден mobile-ready, Wordpress веб сајт. Ќе инсталираме Wordpress на вашиот сервер од mkhost и ќе се запознаеме со целата негова структура. 


За овој курс не ви се потребни никакви предзнаења за програмски јазици, бидејќи со моќта на Wordpress и со 0 линии код ќе успееме да изградиме персонален вебсајт. 


Ден 1


Запознавање со Wordpress. Разлики меѓу Wordpress.com и Wordpress.org

Инсталација на Wordpress

Запознавање со WP dashboard. 

Posts vs Pages

Media & WYSIWYG едитор

Users, Comments, Permalinks, Widgets

Categories vs Tags


Ден 2


Wordpress Plugins 

Wordpress Themes

Маркет за Теми и плагини, избор на теми (pros & cons). 

Подесување на насловна и контакт страна на основна тема. (?)

Поставување на Google Analytics & Contact Form plugin. 

Инсталирање на Share Plugin.


Ден 3


Инсталација на PRO тема

Запознавање со темата и подесување на истата

Креирање на насловна и контакт страна. 

Инсталирање на плагини за сајтот


Ден 4


Довршување на сајтот од Ден3

Завршни (основни) зборови окулу брзина, сигурност, останати трикови и како и каде да продолжат со усовршување WP skills

Започнува на:

13.03.2016

18:00-21:30

18.03.2016

18:00-21:30

22.03.2016

18:00-21:30

28.03.2016

18:00-21:30

29.03.2016

18:00-21:30

04.05.2016

18:00-21:30

07.05.2016

18:00-21:30

11.05.2016

18:00-21:30

13.05.2016

18:00-21:30

20.10.2016

18:00-21:30

22.10.2016

18:00-21:30

25.10.2016

18:00-21:30

29.10.2016

18:00-21:30

31.01.2017

18:00-21:30

02.02.2017

18:00-21:30

07.02.2017

18:00-21:30

09.02.2017

18:00-21:30

4 часа

2900 ден.

Нема слободни места

Нема слободни места

4 слободни места

3 слободни места

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.

Оцена:

Категорија:
Тагови:
Сподели:

Mario Davchevski

Mario Davchevski

За авторот

Ко-сопственик и веб девелопер во Погон студио. Се занимава со Веб Девелопмент 10 години, од кои последните 5 години со front-end web development со специјализација во Wordpress Development. 

Never washing spiders down the plughole. 

Веб страна

http://pogon.co

Информации за курсот

Оцена:

Mario Davchevski
Mario Davchevski

Инструктор

Започнува на:

13.03.2016

18:00-21:30

18.03.2016

18:00-21:30

22.03.2016

18:00-21:30

28.03.2016

18:00-21:30

29.03.2016

18:00-21:30

04.05.2016

18:00-21:30

07.05.2016

18:00-21:30

11.05.2016

18:00-21:30

13.05.2016

18:00-21:30

20.10.2016

18:00-21:30

22.10.2016

18:00-21:30

25.10.2016

18:00-21:30

29.10.2016

18:00-21:30

31.01.2017

18:00-21:30

02.02.2017

18:00-21:30

07.02.2017

18:00-21:30

09.02.2017

18:00-21:30

4 часа

2900 ден.

Нема слободни места

Нема слободни места

4 слободни места

3 слободни места

Нема слободни места

Лаптоп

Курсот е пополнет или е завршен.

По завршувањето на курсот сите учесници ќе добијат сертификат.


Сподели:
Категорија:
Тагови: