Академија за
Data Science

Академија за Data Science

Детали за академијата

Достапни термини

ГРУПА 12

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Февруари 2023

ГРУПА 13

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Мај 2023

ГРУПА 14

2550€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023

Запознај ги инструкторите на Академијата за Data Science

Модули на академијата

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

SQL

Стандарден и најшироко користен програмски јазик за релациони бази на податоци. Се користи за управување и организирање на податоци во сите видови системи во кои постојат различни врски со податоци.

Python

Ефикасен, сигурен и многу побрз од повеќето современи програмски јазици, користен за мобилни апликации, десктоп апликации, web development, хардверско програмирање, машинско учење итн.

Power BI

Моќна алатка за анализирање, репортирање и визуелизирање на податоци која може да се користи од страна на индивидуалци или пак тимови.

Машинско учење

Модели за идентификување патерни, донесување одлуки со минимална интервенција од луѓе, зголемување на точноста и ефикасноста и отстранување (или значително намалување) на можноста за човечка грешка

Типична работна недела на Академијата

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Аналитичар

Луѓето кои имаат аналитичен ум се совршени за оваа професија.

Некој кој сака кариера вo IT индустријата

Некој кој сака кариера вo IT индустријата

Економист

Твоето познавање на математика и статистика ќе ти бидат од голема корист.

Амбициозен претприемач

Стекнатото знаење ќе ти биде од значителна помош при растот и развојот на твојот бизнис.

Зошто Data Science во Brainster?

ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ 

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

 

ГРАДЕЊЕ НА MINDSET 

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

МЕНТОРСКИ ПРИСТАП

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.


КАРИЕРНА ПОДГОТОВКА

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера во Data Science?

56%

раст во бројот на
отворени работни места

топ 6

дејности во пораст

$130k

просечна годишна плата
на интернационално ниво

Реални проекти

Искуството во Brainster

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Brainster 360°

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:
student-experience-specialist-Blagica-Smilkova | Brainster

Student Experience Specialist на Академијата за Data Science

Размислуваш дали Data Science е вистинскиот избор за тебе?

Апликација во 3 лесни чекори

Цена и термини

Достапни термини

ГРУПА 12

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Февруари 2023

ГРУПА 13

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Мај 2023

ГРУПА 14

2550€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023

Сакаш да плаќаш на рати?
No worries, we got your back.

Mожност на плаќање на максимум 20 рати без камата.

Калкулатор на рати

Плаќање на максимум 20 месечни рати

2550

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 5 10 15 20

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Зошто Brainster?

tabela-brainster-vs-others | Brainster

ЧПП

Q Дали добивам сертификат и кои се условите за добивање на сертификат по завршувањето на Академијата?

A

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати, еден од Brainster и еден од Brainster Next College. Единствено нашите академии во Македонија се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

Q Кој вид на опрема, перформанси, би ми требале за успешен почеток на академијата (компјутер, лаптоп)?

A

Би било добро да имаш процесор кој е I5 + генерација, 8GB + RAM, SSD

Q Дали е можно пријавување само online или е потребно да се дојде лично до Скопје за да се поднесе апликацијата со соодветните документи?

A

Може да се пријавиш и online.

Q Колку време треба да посветам на учење надвор од рамките на Академијата ?

A

Од 10 до 15 часа неделно

gallery | Brainster