Академија за Data Science

0applicants chose our academies in the last 7d

0applicants chose our academies in the last 7d

Академија за Data Science

Трансформирај информации во бизнис знаење со Data Science

Совладај ги потребните вештини кои ќе им помогнат на организациите да прават предвидувања и да донесуват data-driven одлуки. Приклучи се на академијата и започни ја твојата кариерна трансформација денес.

Потребно Искуство

Почетник

Времетраење

14 месеци

Посветеност

18 часа неделно

Почеток

Октомври 2023

Формат Активности како Intro Week се одржуваат во живо.

Online

Цена

2550

Почеток

Октомври | 2023

Data Science Academy
Program, Format & Structure

Модули

Module 1
Module 2
Module 3
Module 4
Module 5
Module 6
Module 7

Оваа академија е сертифицирана од акредитираната високообразовна институција - Brainster Next College.

Твојата типична работна недела

Група 1
|
Група 2
MON TUE WED THU FRI SAT

Онлајн Предавање

18:00 - 20:00

Нема Предавања

Self-paced учење:
повторување, читање,
истражување.

Онлајн Предавање

18:00 - 20:00

Нема Предавања

Self-paced учење:
повторување, читање,
истражување.

Онлајн Предавање

18:00 - 20:00
Friday Night Out

Работилница

Вежби и само вежби:
решавање предизвици,
заедно.

09:00 - 13:00
MON TUE WED THU FRI SUN

No Classes

Self-paced learning:
re-cap, reading,
research.

Class Online

19:30 - 21:30

Mentorship

In teams, 1 hour per team.
18:00 - 21:00

Class Online

19:30 - 21:30

Mentorship

In teams, 1 hour per team.
18:00 - 21:00
Friday Night Out

Workshop

This slot may be subject to change.
19:00 - 21:00

Запознај се со инструкторите

Со студентите во центарот на пристапот кон учење и предавање, програмата и атмосферата во дигиталната училница го прават искуството на учење беспрекорно. Запознај ги експертите и професионалците од индустријата кои стојат позади докажаната методологија.

Реални
Проекти

Работа со клиенти, организации, ментори и колеги во различни практични форми
кои подоцна ќе ти помогнат да изградиш career-proof портфолио.

Кросакадемски Хакатонски Завршен
Академија за Data Science – Завршен проект: Time Series Prediction of GDP Ratio
Read More
Студенти:

Александра Тодоровска, Ангел Котевски и Бојан Митиќ

Клиент | Time Series Prediction of GDP Ratio
Академија за Data Science – Завршен проект: Time Series Prediction
Read More
Студенти:

Софија Гошева, Драгана Паховец, Методи Ковачевски и Моника Андоновска

Клиент | Time Series Prediction of GDP Ratio
Академија за Data Science – Завршен проект: NLP
Read More
Студенти:

Татјана Вељковиќ, Илија Тодоров и Ивана Томовска

Клиент | Analyzing recent twitter health news trends
Реален проект на Академијата за Data Science: Power BI визуелизација
Read More
Студенти:

Методи Ковачевски, Ивана Томовска и Моника Андоновска.

Клиент | RYCO
Првиот хакатон на Академијата за Data Science
Read More
Студенти:

Катерина, Петар и Мартин

Клиент | Статистички модел за ефикасност на лекови
Read More
Previous
Next

    Whois this
         for?

Who

is this for?

01Индивидуи кои умеат аналитички, системски и холистички да им пристапуваат на проблемите и сакаат да се стекнат со соодветните технички вештини за хранење на својата љубопитност.

02Професионалци во областа на науката, инженерството или финансиите кои сакаат да се доквалификуваат во областа на податочните науки.

03Математичари и статистичари кои сакаат да се оспознаат со сите потребни вештини за целосно да преминат кон кариера како data scientist.

Mindset

Analytical
Data-Driven
Problem-Solving

Career Background

Finance & Economics
Science & Engineering
Mathematics & Statistics