Академија за
Човечки Ресурси

Отворени уписи: Есен 2023
Времетраење:
8 и пол месеци
Плаќање на 17 месечни рати без камата
Вклучува:
Recruiting, Selection & On-boarding | Performance Management | Motivating & Rewarding People | Establishing Organizational Architecture | Developing Organizational Culture & Behavior | HR Analytics | HR Business Partner | Learning & Development
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Академија за
Човечки Ресурси

Отворени упис: Есен 2023
Времетраење:
8 и пол месеци
Плаќање на 17 месечни рати без камата
Вклучува:
Recruiting, Selection & On-boarding | Performance Management | Motivating & Rewarding People | Establishing Organizational Architecture | Developing Organizational Culture & Behavior | HR Analytics | HR Business Partner | Learning & Development
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Детали за академијата

Достапни термини

ГРУПА 4

Пополнето


ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Април 2023


група 5

1700€

Плаќање на 17 месечни рати без камата


ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023


Запознај ги инструкторите на Академијата за Човечки Ресурси

Hybrid Learning Experience

Што сè е вклучено?

Часови во живо

1 час неделно во живо каде ќе имаш интеракција со инструктор и можност да ја примениш во пракса научената лекција покриена со однапред снимените лекции.

Лекции за самостојно учење

2-3 снимени лекции за самостојно учење неделно кои можат да бидат гледани во било кое време помеѓу сабота и петок (пред часот во живо) со цел да имаш пофлексибилно учење за време на Академијата.

Менторски сесии

3 еден-на-еден менторски сесии за време на Академијата за персонализирано учење и искуство.

Текстуални лекции

Овие лекции се достапни како дел од снимените лекции и од часовите во живо, а нивната цел е да имаш мултимедијално учење и искуство.

Тестови, квизови, задачи, предизвици и проблеми

За време на оваа Академија ќе работиш на многу задачи со цел да си го следиш и проверуваш твојот напредок, како и стекнатите знаења, вештини и способности од Академијата.

Сесии со други студенти за решавање на предизвици

На овие сесии ќе бидат претставени структуирани проблеми кои ќе треба да ги решиш преку тимска работа со други студенти со цел да вежбаш на тимскиот пристап кон решавање на предизвиците што е вообичаена појава работата на реалните проекти.

Case studies

Ќе бидат претставени и неколку студии на случај по модулите за време на Академијата, за да можеш да се справиш со одредена тема од реалниот свет со цел практично да го искористиш знаењето.

Метрики од модулите и KPI’s

Секој од модулите и темите кои се опфатени на Академијата вклучуваат лекции како да се имплементираат метрики и мерливи индикатори за да можеш да го имплементираш твоето знаење на твоето работно место на начин кој може да се измери.

Реални проекти

Ќе работиш на најмалку 3 реални проекти за време на Академијата што ќе бидат обезбедени од Brainster или од нашите партнери за ко-иновација, со цел да добиеш вистинско чувство за способностите што ќе ги стекнеш за време на процесот на учење и како истите да ги практикуваш во реалниот свет.

Проценка на професионални способности

Пред да започнеш со Академијата, ќе поминеш низ специјална проценка, со цел да имаме подобра претстава за твоето ниво на способности поврзани со Академијата што ја имаш избрано. Ова е со цел да го прилагодиме твојот едукативен процес врз основа на резултатите од проценката.

Информативна средба и ориентациона недела

Откако ќе ја завршиш проценката за професионални способности, ќе организираме информативна средба за да можеме да разговараме за резултатите од проценката, што тие значат и како да ја искористиш новостекнатата свесност за да постигнеш успешни резултати за време на Академијата. Првата недела на Академијата ќе биде ориентациона недела, каде што фокусот е на запознавање на твоите колеги - студенти, инсталирање на потребните софтвери, и запознавање со системот за учење. Исто така, во текот на оваа недела ќе ги запознаеш и нашите инструктори.

Кариерен модул

Прилагоден модул кој е составен дел од Академијата, што ќе ти помогне во следните чекори по нејзиното завршување. Истиот вклучува насоки за како полесно да ја промениш кариерата, да ја најдеш работата во областа за која си специјализирал и сл.

Tech настан во живо

Организираме барем еден tech настан во живо за време на Академијата, чија цел е да дознаеш за најновите случувања во технолошкиот сектор и како тие влијаат на областа опфатена со Академијата на која присуствуваш.

Модули на академијата

Brainster Curriculum - Whole Јourney

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Амбициозен/на
Сакаш да започнеш кариера во дигиталните индустрии и up-and-coming професии ама не си тип на човек кој може да биде врзан за компјутер и код целото работно време. Доколку сакаш целосно да смениш кариера и можеш да одвоиш по 15h неделно, а си природно љубопитен, сакаш да работиш со луѓе, забележуваш детали другите што не ги забележуваат и си адаптибилен, тогаш си вистински fit за оваа професија.
People-oriented
Ако уживаш да се социјализираш со други луѓе, имаш огромен кург на познаници и пријатели, главното хоби ти е поврзано со луѓе, заинтересиран/а си социјална психологија и општо се грижиш за wellbeing-от на другите луѓе.
HR Assistant/Junior HR Specialist
Ако веќе си почнал со кариера во HR, меѓутоа си на почетните чекори и сакаш да дознаеш и да се обучиш во сите делови на човечките ресурси за да можеш да напредуваш во твојата HR кариерa.
Претприемач и/или менаџер
Ако си претприемач и/или менаџер знаеш дека твојот најбитен ресурс се луѓето кои работат за тебе. Во голем дел од сервисните индустрии, а особено во IT и Tech индустријата, фер е да се каже дека луѓето се и твојот единствен ресурс. Секој претприемач и менаџер мора да ги знае генералните фундаменти на менаџментот со човечки ресурси за да може да ја постави структурата и културата на својата компанија на правилен начин.
Психолози кои сакаат да сменат кариера
Социјалната психологија е фундамент на менаџментот на човечки ресурси. Многу психолози се одлучуваат да се специјализираат во делот на организациска и индустриска психологија (дел од социјалната психологија), при што градат лукративни кариери како консултанти и HR професионалци и менаџери. Bureau of Labor Statistics проценува дека бројот на работни места во делот на индустриска и организациска психологија само во САД се зголемил за 53% во изминатите 10 години.

Зошто Академија за Човечки Ресурси во Brainster?

ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ 

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

ГРАДЕЊЕ НА MINDSET 

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

КАРИЕРНА ПОДГОТОВКА

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

ФЛЕКСИБИЛНОСТ И СТРУКТУИРАНОСТ ВО ИСТО ВРЕМЕ

Предавањата кои се дел од оваа академија се поделени во self-paced и live, при што секој модул е структуирани на седмични целини. Овој пристап овозможува флексибилност во однос на следењето на self-paced предавања, односно нивно прилагодување на распоредот на студентот, а во исто време се задржува структуираност бидејќи на крајот на секоја седмица има live предавање преку кој се поминува се’ што е покриено со self-paced предавања, плус се овозможува директен контакт со нашите инструктори.

МЕНТОРСКИ ПРИСТАП

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.

Зошто кариера во човечки ресурси?

Влијателна
професија

Ќе работите на кариерниот раст и развој на професионалците, истовремено подобрувајќи ги нивните животи општо

Стабилен раст

очекуван раст од 5% на HR specialist работни места интернационално во 2022 година според Bureau of Labor Statistics

Просперитетна
професија

HR e една од најбројните нетехнички позиции во IT секторот и во просек е подобро платена од другите нетехнички позиции

Реални проекти

Искуството во Brainster

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Brainster 360°

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:
student-experience-specialist-Marijana-Bogdanoska | Brainster

Student Success менаџер на Академијата за Човечки Ресурси

Размислуваш дали Aкадемијата за човечки ресурси е вистинскиот избор за тебе?

Апликација во 3 лесни чекори

Цена и термини

Достапни термини

ГРУПА 4

Пополнето


ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Април 2023


група 5

1700€

Плаќање на 17 месечни рати без камата


ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023


Сакаш да плаќаш на рати?
Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на максимум 17 рати без камата.

Калкулатор на рати

Плаќање на максимум 17 месечни рати

1700

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 3 5 7 9 11 13 15 17

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

ЧПП

Q Како функционира и како тече наставата на оваа академија?

A

Оваа академија е со комбиниран или хибриден модел со цел да го добиеме најдоброто од двата светови. Од една страна овозможуваме флексибилност во учењето на голем дел од темите преку self-paced предавањата кои се однапред снимени и поставени на платформата така што студентот ќе може да ги слуша во период на денот и неделата што му/и одговараат, а од друга страна на крајот на секоја недела има live час на кој се обработуваат темите што биле покриени со self-paced предавањата за да се овозможи интеракција во живо со инструкторот, да се решаваат практични задачи и да се задржи одговорноста и проактивноста на студентот.

Q Како е структуирана академијата?

A

Академијата е структуирана на модули кои се учат во определен број на недели. Точно е определено која тема од модулот во која недела се учи, па затоа флексибилноста во следењето на self-paced предавањата е овозможено само во рамките на таа недела, се’ со цел да не се изгуби ритамот на студентите и секој студент да е подготвен за live часот кој ги обработува темите определени за таа недела. Поради ова академијата има конкретни датуми на почеток и крај, со цел задржување на концетрацијата и мотивараноста на студентите.

Q На кој начин се одвива селекцијата на соодветни кандидати за оваа Академија?

A

Пред или по плаќањето, кандидатот има интервју со Student Success менаџерот при што се дискутира позадината на кандидатот, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за менаџмент на човечки ресурси. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и посветеност се најдобрите кандидати за оваа Академија.

 

Q Кои се професионалните позадини на студентите кои се запишуваат на оваа Академија?

A

На оваа Академија се запишуваат студенти со најразличен background! Заедничко кај сите нив е голема амбиција, желба за влез во светот на човечките ресурси и стекнување на skill set кој се бара на пазарот. Често имаме студенти кои прават целосна промена на кариера, па доаѓаат од економски, правни или медицински науки, филолози, музичари, но имаме и студенти од техничките факултети кои сакаат да ги збогатат своите знаења и унапредат вештините за работа.

Q Дали добивам сертификат и кои се условите за добивање на сертификат по завршувањето на Академијата?

A

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати, еден од Brainster и еден од Brainster Next College. Единствено нашите академии во Македонија се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

Q Дали е потребно предзнаење за успех на Академијата за човечки ресурси?

A

Освен желба за учење и работа, предзнање не е неопходно. Со многу помош од страна на тимот на инструктори и труд и посветеност од страна на студентот, успехот е неминовен.

Q Дали часовите ќе се одвиваат целосно online?

A

Водејќи се од примери од интернационални престижни универзитети и академии, предавањата ќе се одвиваат целосно online. Нашата цел е овозможување на максимално возможна флексибилност на оваа академија, не само во кое време ќе се слуша туку и од каде ќе се слуша.

Q Дали live часовите се одвиваат наутро или попладне? Дали се во работни денови или и за време на викенд?

A

Live часовите ќе се одвиваат или во петок после завршување на работното време (после 18 часот) или во термин за време на викендот по договор.
gallery | Brainster