Академија за
Full-Stack програмирање

Отворени уписи за: Есен 2023
Времетраење:
13 месеци
Плаќање на 20 месечни рати без камата
Вклучува:
PHP, Laravel, HTML5, CSS3, Bootstrap,
JavaScript, jQuery, AJAX, SQL
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Академија за
Full-Stack програмирање

Отворени уписи за: Есен 2023
Времетраење:
13 месеци
Плаќање на 20 месечни рати без камата
Вклучува:
PHP, Laravel, HTML5, CSS3, Bootstrap,
JavaScript, jQuery, AJAX, SQL
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Зошто веб програмирање во Brainster?

Дигитална платформа за учење

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

Градење на mindset

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

Менторски пристап

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.

Кариерна подготовка

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера како full-stack програмер?

$110K +

годишна плата на
интернационално ниво

80%

од студентите добиваат работа во првите 12 месеци од завршувањето на академијата

Бр. 1

професија на денешницата
според Forbes

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Аналитичар
Луѓето кои имаат аналитичен ум се совршени за оваа професија.
Некој кој сака кариера вo IT индустријата
Моментот за прв чекор кон нова и успешна кариера е сега
Перфекционист
Твоето „око за детали“ е она што ќе ти даде предност пред останатите.
Амбициозен претприемач
Стекнатото знаење ќе ти биде од значителна помош при растот и развојот на твојот бизнис.

Зошто Brainster?

tabela-brainster-vs-others | Brainster

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Искуството во Brainster

Реални проекти

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-Innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.
Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Детали за академијата

Достапни термини

ГРУПА 12

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Февруари 2023

ГРУПИ 13 и 14

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Мај 2023

ГРУПА 15

2450€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

HTML5&CSS
Научи како да правиш високо-квалитетни “eye-catching” и респонзивни веб страници и UI решенија
JavaScript
JavaScript е најчесто користениот програмски јазик на денешницата. Првично креиран како client-side, сега неговата примена е скоро неограничена: се користи како server-side програмски јазик( Node.js), но и како јазик за креирање мобилни и веб апликации (React Native, Ionic).
PHP
Научи да програмираш во најпопуларниот server-side програмски јазик на денешницата. Повеќе од 80% од сајтовите на интернет работат со помош на PHP, па јазикот ќе биде релевантен и во годините што доаѓаат. Со PHP може да пишуваш скрипти кои ќе ти помогнат за градење на динамички страни, поточно скрипти за популирање на веб страна со податоци од база.
Laravel
Креирај комплексни и скалабилни веб апликации користејќи ја MVC (model-view-controller) архитектурата со Laravel, една од најкористените PHP frameworks за изработка на интерактивни интерфејси

Модули на академијата

Типична работна недела на Академијата

Typical-Week-Full-Stack | Brainster
Typical-Week-Full-Stack | Brainster

Запознај ги инструкторите на Aкадемијата за Full-stack

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:

student-experience-specialist-Mia-Novkoska-coding | Brainster

Student Experience Specialist на Академијата за Full Stack програмирање

Дали сметаш дека кариера во Full-stack програмирање е правилниот избор за тебе?

Цена и термини

Достапни термини

ГРУПА 12

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Февруари 2023

ГРУПИ 13 и 14

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Мај 2023

ГРУПА 15

2450€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023

Апликација во 3 лесни чекори

Сакаш да плаќаш на рати?
Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на максимум 20 рати без камата.

Калкулатор на рати

Плаќање на максимум 20 месечни рати без камата​

2450

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 5 10 15 20

Brainster 360°

ЧПП

Q На кој начин се одвива селекцијата на соодветни кандидати за оваа Академија?

A

По средбата или интервјуто Student Success менаџерот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за full stack програмирање. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и посветеност се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Q Кои се професионалните позадини на студентите кои се запишуваат на оваа Академија?

A

На оваа Академија се запишуваат студенти со најразличен background! Заедничко кај сите нив е голема амбиција, желба за влез во IT светот и стекнување на skill set кој се бара на пазарот. Често имаме студенти кои прават целосна промена на кариера, па доаѓаат од економски, правни или медицински науки, филолози, музичари, но имаме и студенти од техничките факултети кои сакаат да ги збогатат своите знаења и унапредат вештините за работа.

Q Дали добивам сертификат и кои се условите за добивање на сертификат по завршувањето на Академијата?

A

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати, еден од Brainster и еден од Brainster Next College. Единствено нашите академии во Македонија се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

Q Колку време трае и како се одвива наставата на Академијата?

A

Академијата трае една година и е со навистина интензивна програма составена од 2 предавања, 1 работилница и 1 менторска сесија неделно. Предавањата се во времетраење од 2 саати, секогаш попладне, во комбинација понеделник/среда или вторник/четврток. Работилницата е во недела, во термин по договор. Менторската сесија е во времетраење од 1 саат. Сите активности во рамки на програмата се online, на zoom. Покрај активностите по распоред, нагласуваме дека е неопходно и дополнително учење, вежбања, решавање на задачи отприлика 20тина саати неделно доколку студентот цели да совлада максимум од она што се учи на Академијата.

Q Дали е потребно предзнаење за успех на Академијата за full-stack програмирање?

A

Освен желба за учење и работа, предзнање не е неопходно. Со многу помош од страна на тимот на инструктори и труд и посветеност од страна на студентот, успехот е неминовен.

Q Дали постои можност за вработување после завршувањето на Академијата?

A

Како дел од активностите на Академијата е и Hiring & Learning програмата, што значи соработка со компании кои често нудат и можност за вработување. Нашиот Hiring Тим ќе се потруди да те поврзе со нашите партнери и да обезбедиме можност за пракса или вработување пред или по завршувањето на Академијата

Q Дали постои можност за плаќање на рати?

A

Постои можност за плаќање на 20 рати без камата.

Q Дали часовите ќе се одвиваат целосно online?

A

Водејќи се од примери од интернационални престижни универзитети и академии, предавањата ќе се одвиваат целосно online. Безбедноста и здравјето на студентите и инструкторите ни е секогаш на прво место.

Q Дали предавањата се одвиваат наутро или попладне? Дали се во работни денови или и за време на викенд?

A

Сите предавања и менторски сесии на академијата се одвиваат попладне, односно по 17:00 во работни денови, а работилниците се во сабота или во недела, во термин по договор.
gallery-coding | Brainster