Академија за
Графички Дизајн

Почеток:
Пролет 2022 - Уписи во тек
Времетраење:
7 месеци
Плаќање на 18 месечни рати без камата
Вклучува:
lllustrator, Photoshop, InDesign,
Брендинг и лого дизајн, Постер дизајн,
Дизајн на пакување, Motion design
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• Сертификат
• Работа на реални проекти
• Можност за директна препорака во процесот на барање работа

Академија за Графички Дизајн

Почеток:
Пролет 2022 - Уписи во тек
Времетраење:
7 месеци
Плаќање на 18 месечни рати без камата
Вклучува:
lllustrator, Photoshop, InDesign,
Брендинг и лого дизајн, Постер дизајн,
Дизајн на пакување, Motion design
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• Сертификат
• Работа на реални проекти
• Можност за директна препорака
во процесот на барање работа

Зошто Графички Дизајн во Brainster?

ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ 

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

 

ГРАДЕЊЕ НА MINDSET 

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

МЕНТОРСКИ ПРИСТАП

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.


КАРИЕРНА ПОДГОТОВКА

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера во Графички Дизајн?

40 000+

денари просечна плата
на графички дизајнер

ТОП 6

дејности во пораст

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Креативец
Ќе имаш можност да ја развиваш и истакнеш твојата креативност.
Некој кој сака кариера вo дигиталната индустрија
Моментот за прв чекор кон нова и успешна кариера е сега.
Перфекционист
Твоето „око за детали“ е она што ќе ти даде предност пред останатите
Амбициозен претприемач
Стекнатото знаење ќе ти биде од значителна помош при растот и развојот на твојот бизнис.

Зошто Brainster?

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Искуството во Brainster

Реални проекти

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-Innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Детали за академијата

Достапни термини

Отпочнати групи

1950€

Плаќање на 18 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Aприл 2021

Отпочнати групи

1950€

Плаќање на 18 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Јуни 2021

УПИСИ ВО ТЕК

1950€

Плаќање на 18 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

ПРОЛЕТ 2022

Закажи повик

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

Adobe Illustrator
Програма за уредување векторска графика која се користи за дизајнирање на логоа, креативни цртежи, типографија, дигитална уметност, нацрти и други прецизни илустрации
Adobe Photoshop
Индустриски стандард не само во светот на растерската графика, туку глобално и во светот на дигиталната уметност. Oвозможува обработка на фотографии, креирање на фото-монтажи, правилна употреба на филтри, маски, слоеви (layers), анимации и креирање на mock-up слики.
Adobe InDesign
Водечки софтвер за layout и дизајнирање страници за печатени и дигитални медиуми. InDesign овозможува да креирате и објавувате книги, дигитални списанија, е-книги, постери, интерактивни PDF-датотеки и многу повеќe.

Модули на академијата

Типична работна недела на Академијата

Запознај ги инструкторите на Aкадемијата за Графички Дизајн

Student Success Center

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија.
Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:

Student Success менаџер на Академијата за графички дизајн

Сè уште размислуваш дали Академијата за Графички Дизајн е за тебе?

Цена и термини

Достапни Термини

Отпочнати групи

1950€

Плаќање на 18 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Aприл 2021

Отпочнати групи

1950€

Плаќање на 18 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Јуни 2021

УПИСИ ВО ТЕК

1950€

Плаќање на 18 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

ПРОЛЕТ 2022

Закажи повик

Апликација во 3 лесни чекори

Сакаш да плаќаш на рати?
Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на 18 рати без камата и можност за исплаќање на дел од сумата по вработување

Калкулатор на рати

Плаќање на 18 месечни рати без камата​

1950

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 3 6 9 12 15 18

Brainster 360°

ЧПП

Q Зошто е оваа Академија e релевантна во денешно време?

A

Сега повеќе од кога било, компаниите ја препознаваат вредноста на дизајнот, применувајќи ги неговите принципи насекаде, од веб-искуства, до физички производи, до испорака на услуги. Според InVision, 92% од зрелите организации за дизајн можат да повлечат права линија од напорите на нивниот тим за дизајн до приходите на нивната компанија. Ова го гледаме како одразено на работните позиции: 70% од дизајнерските тимови го зголемија бројот на членови во изминатата година.

Q Кои се професионалните позадини на студентите кои се запишуваат на оваа Академија?

A

На оваа Академија се запишуваат студенти со различни професионални средини како графички дизајн, дизајн на интерфејс, архитектура и маркетинг, како и повеќе далечни области како психологија и антропологија. Искуството во Brainster создава трајни пријателства и соработки кои ќе ве поддржуваат за време на откривањето на целиот живот.

Q Со кои вештини ќе се стекнеме за време на оваа Академија?

A

На крајот на оваа Академија ти ќе:
• Имаш длабоко разбирање за типографија, теорија на бои, фотографии, layout, блокирање и други теории и вештини за дизајн
• Научиш да креираш логоа и пакети за брендирање за потенцијални клиенти
• Ги разбереш ги и научиш основните алатки и можности на Adobe Photoshop, Illustrator и InDesign
• Едитираш и манипулираш со фотографии во Adobe Photoshop
• Научиш како да работиш со повеќе layouts на страници во Adobe InDesign и создадеш корица за книга
• Дознаеш историја на фонтови и букви и како да спариш фонтови
• Чекор-по-чекор процес да станеш графички дизајнер

Q Какви придобивки може да добиеме од оваа Академија?

A

Еве само некои од придобивките што можат да ги очекуваат нашите студенти во Brainster: Стручни инструкции за вештините што ви се потребни за успешно започнување на кариера како графички дизајнер Пристап до алатката за разговор Slack за да комуницирате со вашите инструктори, врсници и алумни во текот на целиот курс. Профил на дигиталната платформа за учење на Brainster и пакет алатки и бонус материјли, проверени од експерти за да го освежете вашето знаење во текот на вашата кариера. Работа на реални проекти, за реални клиенти, кои ќе може да ги додадете во вашето професионално портфолио за прикажување нови вештини на потенцијалните работодавци и соработници. Кариерна работилница која ќе ви помогне да креирате професионално резиме, како да се снајдете во процесот на барање работа, од технички предизвици, до преговори за плата и повеќе. Подготовка за интервју. Индивидуален фидбек од инструктори. Останете мотивирани и искористете го максимално ова искуство со помош на нашиот посветен Brainster тим. Конекции со професионална мрежа на инструктори и врсници што трае многу повеќе од курсот. Brainster може да ви помогне да се снајдете и да успеете во оваа област.

Q Дали добивам сертификат и кои се условите за добивање на сертификат по завршувањето на Академијата?

A

Да! По презентацијата на завршниот проект, ќе добиете потпишан сертификат за завршување. Илјадници алумни во Brainster го користат својот сертификат за да демонстрираат вештини на потенцијалните работодавци – вклучувајќи ги и нашите партнери за вработување. Академијата за Графички Дизајн на Brainster е добро ценета од многу врвни работодавци, кои придонесуваат за нашата наставна програма и соработуваат со нас за да ги обучуваат свои тимови.

Услови за добивање сертификат:
• Присуство на 90% од часовите;
• Сите домашни задачи да бидат изработени на време;
• Изработка и презентација на завршен проект

Q Дали оваа Академија е за мене?

A

Оваа Академија е за тебе ако си амбициозна и љубопитна личност која има пасија за учење и сака да расте во tech кариера и да работи како графички дизајнер. За да се запишеш на Академијата не ти е потребно предзнаење. Нашата претпрограма им ги овозможува на студентите потребните предзнаења за успешен старт на програмата и превенира голем дел од потешкотиите кои потенцијално би се појавиле за време на учењето понатаму.

Q Како да аплицирам?

A

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај повик од нашиот Admissions менаџер за да договорите датум и време за online средба со неа.

Q На кој начин се одвива селекцијата на соодветни кандидати за оваа Академија?

A

По средбата или интервјуто координаторот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за графички дизајн. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Q Колку време трае и како се одвива наставата на Академијата?

A

Академијата за графички дизајн трае 32 недели. Наставата се одвива онлајн. Неделно се одржуваат три часови во времетрање од по два часа.

Q Дали е потребно предзнаење за успех на Академијата за графички дизајн?

A

Освен желба за учење и работа, предзнање не е неопходно. Со многу помош од страна на тимот на инструктори и труд и посветеност од страна на студентот, успехот е неминовен.

Q Дали постои можност за вработување после завршувањето на Академијата?

A

Како дел од активностите на Академијата е и Learning&Hiring програмата, што значи соработка со компании кои често нудат и можност за вработување. Нашиот Hiring Тим ќе се потруди да те поврзе со нашите партнери и да ја најдеме твојата идеална работа.

Q Која е цената на Академијата за графички дизајн и дали постои можност за плаќање на рати?

A

Цената на Академијата за графички дизајн e 1950 евра, со можност за плаќање на 18 рати.