Избери ја својата иднина

Совладај ги најбараните вештини на денешницата преку работа на реални проекти за реални клиенти. Учи на единствените академии сертифицирани од акредитираниот ИТ факултет, Brainster Next College и поврзи се со докажани и искусни професионалци од tech индустријата. Започни да градиш кариера каква што посакуваш, во некоја од најплатените ИТ професии.
rodenden-7-godini-Brainster | Brainster
rodenden-7-godini-Brainster | Brainster

Избери ја својата иднина

Совладај ги најбараните вештини на денешницата преку работа на реални проекти за реални клиенти. Учи на единствените академии сертифицирани од акредитираниот ИТ факултет, Brainster Next College и поврзи се со докажани и искусни професионалци од tech индустријата. Започни да градиш кариера каква што посакуваш, во некоја од најплатените ИТ професии.

Академии

Сакаш да станеш дел од Brainster заедницата и заедно со нас да градиш нови успешни приказни, но не знаеш од каде да започнеш?

За повеќе детали контактирај го нашиот Admissions Mенаџер –  Ивана.

Што велат нашите студенти

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Brainster
во споредба со другите

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-Innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Learning-partner.png

Co-Innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Реални Проекти

Типична работна недела во Brainster

Научи од луѓето што знаат како!

Научи од луѓето што знаат како!

Brainster 360°

Што прават нашите студенти (graduates)
по завршувањето на академиите

Резервирај го твоето место

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок
Искористи Early Bird цена до 14-ти февруари!

Академија за
UX/UI Дизајн

АПЛИЦИРАЈ

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок
Искористи Early Bird цена до 31-ви јануари!

Академија за
Графички Дизајн

АПЛИЦИРАЈ

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок
Искористи Extended Early Bird цена сега!

Академија за Дигитален Маркетинг

АПЛИЦИРАЈ

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок
 

Академија за
Data Science

АПЛИЦИРАЈ

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок

Академија за
Software Testing

АПЛИЦИРАЈ

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок

Академија за
Full Stack Програмирање

АПЛИЦИРАЈ

Отворени уписи за:
пролетен уписен рок

Академија за
Front End
Програмирање

АПЛИЦИРАJ

Како до кариера во најперспективните професии на денешницата?
Изборот на образование и кариера се одлуки кои имаат големо влијание на квалитетот на твојот живот.

Реши го нашиот тест за кариерно насочување.

Често Поставувани Прашања

A

Brainster е компанија која организира и спроведува едукациски програми во полето на: програмирање, software testing, дигитален маркетинг, графички дизајн, data science и UX/UI дизајн.

Нашата специјалност се кариерните трансформации на студентите во некои од најбараните и најплатените ИТ професии, преку организирање на академии и преку поврзување на талентите кои покажале значителен успех со компании за вработување.

Brainster им овозможува на сите активно да учествуваат во градењето на локалната 2.0 заедница, да се вмрежат со луѓе со слични интереси, да креираат, да го споделуваат своето знаење и да учат едни од други.

A

Податоците од најновиот извештај на Светскиот Економски Форум – The future of jobs report најавуваат дека работните места ќе бидат многу различни во наредните 10 години. Се смета дека дури 50% од работните места ќе бидат заменети со автоматизација на истите. Овој податок не мора да значи дека работните позиции ќе бидат заменети со компјутери, туку дека вработените ќе работат заедно со напредни машини што се развиваат многу брзо. Токму затоа преквалификацијата ќе биде клучна во наредниот период, бидејќи за 10 години од сега, се проектира дека 90% од работните места ќе бараат поседување на дигитални вештини. Младите, ниско квалификуваните и ранливите категории на граѓани се оние кои ќе имаат најголема потреба за да ги доразвијат или научат потребните вештини кои ќе ги наметнува пазарот на трудот.

A

Изборот на образование и кариера се одлуки кои имаат големо влијание на квалитетот на животот на луѓето. Со таа цел, тимот на Brainster креираше моќна алатка која ќе им помогне на сите во донесувањето на оваа важна одлука и да ги насочи кон вистинската кариера.
Алатката за кариерното насочување ќе ви помогне да откриете: кој од 16-те типови на личност сте, која професија најмногу ви одговара според типот на личност и да ги пронајдете најдобрите дигитални вештини за себе.
*По решавање на квизот, закажете информативна средба со нашиот Student Success Manager.

A

Процесот започнува со пополнување на некој од формуларите за апликација. Потоа, таа апликација влегува во нашата база на апликанти со потенцијални студенти. Во рок од 24 часа ќе ве исконтактира student admission manager-от со цел да договорите термин за online средба каде што ќе ви биде објаснето сѐ што ве интересира.
По информативната средба, се закажува интервју каде што student success manager-от ќе ви постави прашања и ќе ви даде насоки и совети за кариерното насочување. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифатат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за нашите Академии.

A

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати, еден од Brainster и еден од Brainster Next College. Единствено нашите академии во Македонија се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

A

Водени од идејата за унапредување на процесот на вработување и иновирање, Brainster лансираше online платформа која на компаниите во tech индустријата ќе им нуди брз, ефикасен и пресонализиран пристап кон талентирани кадри кои се подготвени за вработување.
Нашиот Co-innovation & Hiring тим ќе се потруди да ги поврзе студентите со нашите партнери за вработување и да ја најде идеалната работа за нив. Оваа платформа е креирана од потребата за унифицираност и заедничка корист помеѓу компаниите и нашите студенти при вработување и ко-иновирање.