Профил

Дарјан Раденковиќ

Дарјан Раденковиќ

Digital Marketing Specialist at New Media MK

Биографија

Дарјан е задолжен за Performance Marketing отсекот на New Media MK, а во фокусот на неговиот интерес покрај стратегиите за дигитален маркетинг се дигиталното рекламирање и анализата на податоците од маркетинг активностите, како и платформите Google AdWords, Google Analytics и Facebook Ads Manager.

Тој е магистер по комуникации на УКИМ, со професионално искуство како асистент на Факултетот за комуникации и медиуми. Претходно повеќе од 6 години го водеше Секторот за маркетинг на Винер – Виена Иншуренс Груп, каде последните 3 години беше активно ангажиран во искористување на можностите на дигиталниот маркетинг во индустријата.

Веб-локација