Профил

Филип  Петровски

Филип Петровски

Business Intelligence Manager

Биографија

Магистер по Менаџмент на Информации на NOVA IMS во Лисабон, со специјализација во Business Intelligence и Knowledge Management. Дипломец на ФИНКИ на насока Информациски системи. Во потрага по идеален спој помеѓу бизнис и информациски технологии, проучува Data Science и влегува подлабоко во теоретската, но и практичната позадина на областа.

Одредено време живее во Лисабон каде работи во Closer Consulting и успева за брзо време да се пробие во компаниската хиерархија. Денес е Product visionary и Branch Manager на Closer Consulting во Македонија.

Посветен претприемач, со силна желба да го пренесе своето интернационално искуство во Македонија и да допринесе во градењето на можности за реално Data Science искуство на младите професионалци во Македонија.

Веб-локација

https://www.linkedin.com/in/fpetrovski/


Во моментов Филип не е учесник на ниту еден курс.