Профил

проф. д-р Мартин Михајлов

проф. д-р Мартин Михајлов

Вонреден професор на Економски факултет

Биографија

Мартин Михајлов е опседнат со истражување на модерните технологии и нивното влијание врз луѓето. Со криптовалутите се запознава во 2013-та година кога го истражува Dark Web и оттогаш повеќе не е истиот :)  

Инаку е доктор по информатички науки. Работи на Економскиот факултет во Скопје веќе 12 години каде што држи настава по IT предмети, учествува во бројни научно-истражувачки проекти и објавува научни трудови во престижни списанија. Кога не се занимава со академска работа или талка некаде низ светот или е на тренинг по бразилско џиу џицу.

Веб-локација