Академија за
Project & Product Management

Почеток:
Февруари 2022 - Уписи во тек
Времетраење:
30-недели
Плаќање на 10 месечни рати без камата
Вклучува:
Project Life-cycle | Agile | Scrum | Initiating & Planning Projects | Budgeting & Scheduling Projects | Managing Project Risks and Changes | Implementing & Closing Projects | Product Life-cycle | Achieving Product-Market Fit | Design Thinking | Hypothesis-driven Product Development | Launching Products
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• Сертификат
• Работа на реални проекти
• Кариерен coaching

Академија за
Project & Product Management

Почеток:
Февруари 2022 - Уписи во тек
Времетраење:
30-недели
Плаќање на 10 месечни рати без камата
Вклучува:
Project Life-cycle | Agile | Scrum | Initiating & Planning Projects | Budgeting & Scheduling Projects | Managing Project Risks and Changes | Implementing & Closing Projects | Product Life-cycle | Achieving Product-Market Fit | Design Thinking | Hypothesis-driven Product Development | Launching Products
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• Сертификат
• Работа на реални проекти
• Кариерен coaching

Зошто Project and Product Management во Brainster?

ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ 

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

ГРАДЕЊЕ НА MINDSET 

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

КАРИЕРНА ПОДГОТОВКА

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

ФЛЕКСИБИЛНОСТ И СТРУКТУИРАНОСТ ВО ИСТО ВРЕМЕ

Предавањата кои се дел од оваа академија се поделени во self-paced и live, при што секој модул е структуирани на седмични целини. Овој пристап овозможува флексибилност во однос на следењето на self-paced предавањата, односно нивно прилагодување на распоредот на студентот, а во исто време се задржува структуираност бидејќи на крајот на секоја седмица има live предавање преку кој се поминува се’ што е покриено со self-paced предавањата, плус се овозможува директен контакт со нашите инструктори.


МЕНТОРСКИ ПРИСТАП

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.

Зошто кариера во Project & Product Management?

$87k+

годишна плата на
интернационално ниво

Секоја IT и Tech компанија

вработува
Project & Product менаџери

3та

најдобра професија во САД според Glassdoor листата за 2021

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Амбициозен/на
Сакаш да започнеш кариера во дигиталните индустрии и up-and-coming професии ама не си тип на човек кој може да биде врзан за компјутер и код целото работно време. Доколку сакаш целосно да смениш кариера и можеш да одвоиш по 15h неделно, а си природно љубопитен, сакаш да работиш со луѓе, забележуваш детали другите што не ги забележуваат и си адаптибилен, тогаш си вистински fit за оваа професија.
Junior Project и Product менаџер
Ако си почетник во сферата на Product и Project менаџмент и сакаш да ги научиш најдобрите практики во оваа сфера бидејќи не си можел да ги научиш на факултет или на друго место.
Софтверски инженер
Ако веќе си програмер меѓутоа сакаш да водиш и менаџираш големи проекти, сакаш да пробаш нешто ново или си континуирано во интеракција со product менаџери и сакаш да го разбереш целиот product циклус.
Претприемач и/или менаџер
Ако си претприемач, основната дејност ти е креирањето и лансирањето на дигитални продукти. Ако си менаџер, не може, а да не знаеш низ кои фази поминува создавањето на дигитален продукт и како истиот да се лансира успешно.
Problem Solver
Работата на Product и Project менаџер е да решава проблеми. Ако во досегашната кариера ти биле потребни креативно размислување, решавање проблеми и љубопитност и сакаш да се испробаш во up-and-coming професија која не бара премногу технички компетенции, тогаш ова е кариерата за тебе.

Зошто Brainster?

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Искуството во Brainster

Реални проекти

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Достапни термини

УПИСИ ВО ТЕК

1490€

1250€

Плаќање на 15 месечни рати без каматаЗакажи повик

УПИСИ ВО ТЕК

1490€

1250€

Плаќање на 15 месечни рати без каматаЗакажи повик

УПИСИ ВО ТЕК

1490€

1250€

Плаќање на 10 месечни рати без камата

ДАТУМ

Февруари 2022

Закажи повик

Достапни термини

ЦЕНА

1490€

1250€

Плаќање на 10
месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Февруари 2022

Детали за академијата

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

SQL
Стандарден и најшироко користен програмски јазик за релациони бази на податоци. Се користи за управување и организирање на податоци во сите видови системи во кои постојат различни врски со податоци.
Python
Ефикасен, сигурен и многу побрз од повеќето современи програмски јазици, користен за мобилни апликации, десктоп апликации, web development, хардверско програмирање, машинско учење итн.
Power BI
Моќна алатка за анализирање, репортирање и визуелизирање на податоци која може да се користи од страна на индивидуалци или пак тимови.
Машинско учење
Модели за идентификување патерни, донесување одлуки со минимална интервенција од луѓе, зголемување на точноста и ефикасноста и отстранување (или значително намалување) на можноста за човечка грешка

Модули на академијата

Hybrid Learning Experience

Што сè е вклучено?

1 час неделно во живо каде ќе имаш интеракција со инструктор и можност да ја примениш во пракса научената лекција покриена со однапред снимените лекции.

2-3 снимени лекции за самостојно учење неделно кои можат да бидат гледани во било кое време помеѓу сабота и петок (пред часот во живо) со цел да имаш пофлексибилно учење за време на Академијата.

3 еден-на-еден менторски сесии за време на Академијата за персонализирано учење и искуство.

Овие лекции се достапни како дел од снимените лекции и од часовите во живо, а нивната цел е да имаш мултимедијално учење и искуство.

За време на оваа Академија ќе работиш на многу задачи со цел да си го следиш и проверуваш твојот напредок, како и стекнатите знаења, вештини и способности од Академијата.

На овие сесии ќе бидат претставени структуирани проблеми кои ќе треба да ги решиш преку тимска работа со други студенти со цел да вежбаш на тимскиот пристап кон решавање на предизвиците што е вообичаена појава работата на реалните проекти.

Ќе бидат претставени и неколку студии на случај по модулите за време на Академијата, за да можеш да се справиш со одредена тема од реалниот свет со цел практично да го искористиш знаењето.

Секој од модулите и темите кои се опфатени на Академијата вклучуваат лекции како да се имплементираат метрики и мерливи индикатори за да можеш да го имплементираш твоето знаење на твоето работно место на начин кој може да се измери.

Ќе работиш на најмалку 3 реални проекти за време на Академијата што ќе бидат обезбедени од Brainster или од нашите партнери за ко-иновација, со цел да добиеш вистинско чувство за способностите што ќе ги стекнеш за време на процесот на учење и како истите да ги практикуваш во реалниот свет.

Пред да започнеш со Академијата, ќе поминеш низ специјална проценка, со цел да имаме подобра претстава за твоето ниво на способности поврзани со Академијата што ја имаш избрано. Ова е со цел да го прилагодиме твојот едукативен процес врз основа на резултатите од проценката.

Откако ќе ја завршиш проценката за професионални способности, ќе организираме информативна средба за да можеме да разговараме за резултатите од проценката, што тие значат и како да ја искористиш новостекнатата свесност за да постигнеш успешни резултати за време на Академијата. Првата недела на Академијата ќе биде ориентациона недела, каде што фокусот е на запознавање на твоите колеги - студенти, инсталирање на потребните софтвери, и запознавање со системот за учење. Исто така, во текот на оваа недела ќе ги запознаеш и нашите инструктори.

Прилагоден модул кој е составен дел од Академијата, што ќе ти помогне во следните чекори по нејзиното завршување. Истиот вклучува насоки за како полесно да ја промениш кариерата, да ја најдеш работата во областа за која си специјализирал и сл.

Организираме барем еден tech настан во живо за време на Академијата, чија цел е да дознаеш за најновите случувања во технолошкиот сектор и како тие влијаат на областа опфатена со Академијата на која присуствуваш.

Brainster Curriculum - Whole Јourney

Запознај ги инструкторите на Академијата за Project & Product Management

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:

Student Success менаџер на Академијата за Project & Product Management

Се размислуваш за Product&Project Managent?

Цена и термини

Апликација во 3 лесни чекори

Достапни термини

УПИСИ ВО ТЕК

1490€

1250€

Плаќање на 15 месечни рати без каматаЗакажи повик

УПИСИ ВО ТЕК

1490€

1250€

Плаќање на 15 месечни рати без каматаЗакажи повик

УПИСИ ВО ТЕК

1490€

1250€

Плаќање на 10 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Февруари 2022

Закажи повик

Достапни термини

ЦЕНА

1490€

1250€

Плаќање на 10
месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Февруари 2022

Сакаш да плаќаш на рати?
Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на 10 рати без камата и можност за исплаќање на дел од сумата по вработување

Калкулатор на рати

Плаќање на 10 месечни рати

1250

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Brainster 360°

Познати CEOs кои ја почнале кариерата како
Product или Project менаџери:

ЧПП

Q Како функционира и како тече наставата на оваа академија?

A

Оваа академија е со комбиниран или хибриден модел со цел да го добиеме најдоброто од двата светови. Од една страна овозможуваме флексибилност во учењето на голем дел од темите преку self-paced курсевите кои се однапред снимени и поставени на платформата така што студентот ќе може да ги слуша во период на денот и неделата што му/и одговараат, а од друга страна на крајот на секоја недела има live час на кој се обработуваат темите што биле покриени со self-paced курсевите за да се овозможи интеракција во живо со инструкторот, да се решаваат практични задачи и да се задржи одговорноста и проактивноста на студентот.

Q Како е структуирана академијата?

A

Академијата е структуирана на модули кои се учат во определен број на недели. Точно е определено која тема од модулот во која недела се учи, па затоа флексибилноста во следењето на self-paced курсевите е овозможено само во рамките на таа недела, се’ со цел да не се изгуби ритамот на студентите и секој студент да е подготвен за live часот кој ги обработува темите определени за таа недела. Поради ова академијата има конкретни датуми на почеток и крај, со цел задржување на концетрацијата и мотивараноста на студентите.

Q На кој начин се одвива селекцијата на соодветни кандидати за оваа Академија?

A

Пред или по плаќањето, кандидатот има интервју со Student Success менаџерот при што се дискутира позадината на кандидатот, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за project и product менаџмент. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и посветеност се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Q Кои се професионалните позадини на студентите кои се запишуваат на оваа Академија?

A

На оваа Академија се запишуваат студенти со најразличен background! Заедничко кај сите нив е голема амбиција, желба за влез во Project and Product менаџмент светот и стекнување на skill set кој се бара на пазарот. Често имаме студенти кои прават целосна промена на кариера, па доаѓаат од економски, правни или медицински науки, филолози, музичари, но имаме и студенти од техничките факултети кои сакаат да ги збогатат своите знаења и унапредат вештините за работа.

Q Дали добивам сертификат и кои се условите за добивање на сертификат по завршувањето на Академијата?

A

Да! По презентацијата на завршниот проект, доколку ги исполнувате условите за добивање сертификат*, ќе добиете потпишан сертификат за успешно комплетирање на Академијата за Project and Product Management на Brainster. *Услови за добивање сертификат: минимум определени поени за присуство на активностите во рамки на програмата (предавања, работилници, менторски сесии), изработени реални проекти и предизвици и/или работа на дополнителни проекти.

Q Дали организаторот на оваа обука е акредитиран?

A

Brainster преку Brainster Next е акредитирана високобразовна установа од страна на Министерството за образование и наука и Одборот за акредитација и евалуација.

Q Дали е потребно предзнаење за успех на Академијата за Project and Product Management?

A

Освен желба за учење и работа, предзнање не е неопходно. Со многу помош од страна на тимот на инструктори и труд и посветеност од страна на студентот, успехот е неминовен.

Q Дали часовите ќе се одвиваат целосно online?

A

Водејќи се од примери од интернационални престижни универзитети и академии, предавањата ќе се одвиваат целосно online. Нашата цел е овозможување на максимално возможна флексибилност на оваа академија, не само во кое време ќе се слуша туку и од каде ќе се слуша.

Q Дали live часовите се одвиваат наутро или попладне? Дали се во работни денови или и за време на викенд?

A

Live часовите ќе се одвиваат или во петок после завршување на работното време (после 18 часот) или во термин за време на викендот по договор.