Академија за
Software Testing

Отворени уписи за: Есен 2023
Времетраење:
8 месеци
Плаќање на 20 месечни рати без камата
Вклучува:
SQL, Java/C#, Test Design, Testing Types,
Defect Reporting, Selenium Web Driver,
Rest API Testing, Appium, Jmeter
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Академија за Software Testing

Отворени уписи за: Есен 2023
Времетраење:
8 месеци
Плаќање на 20 месечни рати без камата
Вклучува:
SQL, Java/C#, Test Design, Testing Types,
Defect Reporting, Selenium Web Driver,
Rest API Testing, Appium, Jmeter
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Зошто Software Testing во Brainster?

Дигитална платформа за учење

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

Градење на mindset

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

Менторски пристап

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.

Кариерна подготовка

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера во Software Testing?

$80K

годишна плата на
интернационално ниво

85%

од студентите добиваат работа
еден месец по завршување на академијата

топ 10

професиja според
списанието Forbes

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Аналитичар
Луѓето кои имаат аналитичен ум се совршени за оваа професија.
Некој кој сака кариера вo IT индустријата
Моментот за прв чекор кон нова и успешна кариера е сега.
Перфекционист
Твоето „око за детали“ е она што ќе ти даде предност пред останатите.
Инженер
Твоето логичко размислување и афинитет кон нови технологии ти даваат значителна предност.

Зошто Brainster?

tabela-brainster-vs-others | Brainster

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Искуството во Brainster

Реални проекти

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.
Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Детали за академијата

Достапни термини

ГРУПИ 23 И 24

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Февруари 2023

ГРУПИ 25 И 26

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Март 2023

ГРУПа 27

2150€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Есен 2023

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

SQL
Задолжителен програмски јазик за управување со податоци за секој тестер на софтвер.
Java или C#
Задолжителен object-oriented програмски јазик за секој тестер на софтвер.
Selenium WebDriver
Задолжителна веб-рамка за автоматско тестирање за секој тестер на софтвер.
Appium
Задолжителна автоматизирана алатка за секој тестер на софтвер.

Модули на академијата

Типична работна недела на Академијата

Запознај ги инструкторите на Академијата за Software Testing

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:

student-experience-specialist-Antonio-Jovanoski| Brainster

Student Experience Specialist на Академијата за software testing

Размислуваш дали Software Testing е вистинскиот избор за тебе?

Цени и термини

Достапни термини

ГРУПИ 23 И 24

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Февруари 2023

ГРУПИ 25 И 26

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Март 2023

ГРУПа 27

2150€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Есен 2023

Апликација во 3 лесни чекори

Сакаш да плаќаш на рати? Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на максимум 20 рати без камата.

Калкулатор на рати

Плаќање на максимум 20 месечни рати без камата​

2150

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 5 10 15 20

Brainster 360°

ЧПП

Q Зошто е оваа Академија e релевантна во денешно време?

A

Сите компании на пазарот на труд, не само гигантите од Силиконската долина – се развиваат во насока на tech компании, а со тоа и се отвараат нови работни места за софтвер тестери кои креативно ќе пристапат кон проблемите и ќе спроведат одржливи решенија за истите. Истражувањето на Harvey Nesh и KPMG покажало дека дури 67% од испитаниците кои биле tech лидери изјавиле дека не се во можност да го најдат талентот кој им е потребен поради недостаток на кадри во оваа област. Во светот, а и кај нас се продуцира премногу код од страна на програмерите па потребни се се повеќе софтвер тестери за истиот да се ревидира

Q Кои се професионалните позадини на студентите кои се запишуваат на оваа Академија?

A

На оваа Академија се запишуваат студенти со најразличен background! Заедничко кај сите нив е голема амбиција, желба за влез во IT светот и стекнување на skill set кој се бара на пазарот. Често имаме студенти кои прават целосна промена на кариера, па доаѓаат од економски, правни или медицински науки, филолози, музичари, но имаме и студенти од техничките факултети кои сакаат да ги збогатат своите знаења и унапредат вештините за работа.

Q Со кои вештини ќе се стекнеме за време на оваа Академија?

A

По завршувањето на оваа Академија ти ќе знаеш: Основи на манипулација со бази на податоци (SQL, Excel) Основи на програмски јазик (Java/C#) Како се пишуваат test cases Примена на различни типови на тестирање, дизајн на тестирањето и постигнување што поголем coverage со тестирањето Како да ги репортираш сите недостатоци кои ги имаш најдено за време на тестирањето во јасен и концизен bug report Да стекнеш доверба кај клиентот и да му помогнеш да постигне поголем квалитет на финалниот продукт Автоматизација на мануелни test cases Waterfall и SCRUM методологии Како да се претставиш себе на интервју и на социјални мрежи

Q Какви придобивки може да добиеме од оваа Академија?

A

Главните придобивки од оваа Академија се следниве: Учење од искусни ментори со долгогодишно искуство во областа Стекнување вештини преку работа на реални проекти Вмрежување со професионалци од областа Индивидуален фидбек за секоја домашна задача Кариерно насочување преку сеопфатен кариерен модул (учење презентациски вештини, вештини за пишување, себе-презентација и подготовка на CV, LinkedIn профил и симулација на интервју) Поддршка од наша страна во кариерниот пат на студентите и по завршувањето на Академијата

Q Дали добивам сертификат и кои се условите за добивање на сертификат по завршувањето на Академијата?

A

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати, еден од Brainster и еден од Brainster Next College. Единствено нашите академии во Македонија се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

Q Како да аплицирам?

A

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај повик од координаторот на Академијата за да договорите датум и време за online информативна средба.

Q Дали ми е потребно претходно предзнаење од областа или знаење од сродна област?

A

За да се влезе на оваа Академија не се потребни никакви предзнаења од ИТ сферата или сродна област бидејќи програмата е структуирана на начин што се учи чекор по чекор, од почеток. Сепак, потребна е посветеност и вложување труд и пожелни се лични карактеристики како што се внимание кон детали, аналитички ум и тимски дух.

Q Дали на Академијата се запишуваат веќе вработени студенти и дали можам да постигнам да го совладам материјалот и покрај полното работно време?

A

90% од студентите запишани на оваа Академија работат со полно работно време а голем дел од нив се и во улога на родители. Досегашното искуство ни покажа дека со добра организација на време и желба за учење се постигнува без никаков проблем!

Q Дали постои можност за вработување после завршувањето на Академијата?

A

Како дел од активностите на Академијата е и Learning&Hiring програмата, што значи соработка со компании кои често нудат и можност за вработување. Нашиот Hiring Тим ќе се потруди да те поврзе со нашите партнери и да ја најдеме твојата идеална работа.

Q Дали постои можност за плаќање на рати?

A

Постои можност за плаќање на 20 рати без камата.
gallery-software-testing | Brainster