Академија за
UX/UI Дизајн

Отворени уписи за: Есен 2023
Времетраење:
10 месеци
Плаќање на 20 месечни рати без камата
Вклучува:
Stake Holder Interviews, User Flows, Prototyping,
Testing, Wireframes, Web, E-shop, App, Portfolio
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Академија за UX/UI Дизајн

Отворени уписи за: Есен 2023
Времетраење:
10 месеци
Плаќање на 20 месечни рати без камата
Вклучува:
Stake Holder Interviews,
User Flows, Prototyping,
Testing, Wireframes, Web,
E-shop, App, Portfolio
Потребно искуство:
Почетник
Добиваш:
• 2 сертификати
• Работа на реални проекти
Можност за пракса и вработување

Детали за академијата

Достапни термини

ГРУПА 10

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Декември 2022

ГРУПА 11

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Мај 2023

ГРУПА 12

2150€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023

Запознај ги инструкторите на Aкадемијата за UX/UI Дизајн

Модули на академијата

Типична работна недела на Академијата

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

Figma
Брзорастечки и континуирано развиван софтвер , прогласен во 2020 година како најкористена алатка во UX/UI дизајнот.
inVision
Алатка ориентирана кон prototype. Сите оние пријатни анимации кои се случуваат користејќи одредена апликација се изработуваат токму во оваа алатка.
Visual Studio Code
Алатка која ќе ти помогне кодирањето да ти изгледа интересно, брзо и едноставно.

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Креативец
Ќе имаш можност да ја развиваш и истакнеш твојата креативност.
Некој кој сака кариера вo дигиталната индустрија
Моментот за прв чекор кон нова и успешна кариера е сега
Архитект
Ќе можеш твојот архитектонски пристап да го примениш во IT средина.
Амбициозен
претприемач
Стекнатото знаење ќе ти биде од значителна помош при растот и развојот на твојот бизнис.

Зошто UX/UI Дизајн во Brainster?

Дигитална платформа за учење

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

Градење на mindset

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

Менторски пристап

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.

Кариерна подготовка

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера во UX/UI Дизајн?

6та

најплатена професија во 2021 според Forbes

$56k - $100k

годишна плата на UX дизајнер во САД и западно-европските држави

Секој $1

инвестиран во UX резултира со поврат на помеѓу $2 и $100

Реални проекти

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-Innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење. 

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата. 

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Искуството во Brainster

Brainster низ бројки

0
Држави
0 +
Алумни
0 %
Вработување
1 /5
Оценка од студентите

Brainster 360°

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:
Katerina Ristovska | Graficki Dizajn | Brainster

Student Experience Specialist на Академијата за UX/UI дизајн

Сè уште размислуваш дали Академијата за UX/UI Дизајн е за тебе?

Апликација во 3 лесни чекори

Цена и термини

Достапни Термини

ГРУПА 10

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Декември 2022

ГРУПА 11

Пополнето

ПОЧЕТОК НА АКАДЕМИЈА

Мај 2023

ГРУПА 12

2150€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ОТВОРЕНИ УПИСИ ЗА

Есен 2023

Сакаш да плаќаш на рати?
Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на максимум 20 рати без камата.

Калкулатор на рати

Плаќање на максимум 20 месечни рати без камата​

2150

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 5 10 15 20

Зошто Brainster?

Brainster with others table | UX/UI Design | Brainster
Brainster with others | UX/UI Design | Brainster

ЧПП

Q Дали оваа Академија е за мене?

A

Оваа Академија е за тебе ако си амбициозна и љубопитна личност која има пасија за учење и сака да професионално да напредува во tech светот и да работи како UX/UI дизајнер. За да се запишеш на Академијата не ти е потребно предзнаење. Нашата подготвителна програма ги обучува студентите со потребните предзнаења за успешен старт на програмата со цел целата група студенти да има еднаков почеток. Секако, секогаш е плус за студентите ако имаат искуство или љубов кон уметност, дизајн, маркетинг, психологија, software development, архитектура или други блиски индустрии UX/UI дизајн.

Q Дали добивам сертификат по завршување на Академија?

A

Сите академии на Brainster се сертифицирани од акредитираната ИТ високообразовна институција Brainster Next College. По успешно завршената академија, секој студент ќе добие два сертификати, еден од Brainster и еден од Brainster Next College. Единствено нашите академии во Македонија се сертифицирани од акредитиран ИТ факултет.

Q Како да аплицирам?

A

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај повик од Admissions менаџерот за да договорите датум и време за online средба.

Q На кој начин се одвива селекцијата на соодветни кандидати за оваа Академија?

A

По online средбата, Student Success менаџерот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за UX/UI дизајн. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Q Колку време трае и како се одвива наставата на Академијата?

A

Академијата за UX/UI дизајн трае 8 месеци. Предавањата се во времетраење од 2 саати, секогаш попладне, во комбинација понеделник/среда/петок. Сите активности во рамки на програмата се online, на zoom. Покрај активностите по распоред, нагласуваме дека е неопходно и дополнително учење и вежбање отприлика 15тина саати неделно доколку студентот цели да совлада максимум од она што се учи на Академијата.

Q Дали постои можност за вработување после завршувањето на Академијата?

A

Како дел од активностите на Академијата е и Hiring & Learning програмата, што значи соработка со компании кои често нудат и можност за вработување. Нашиот Hiring Тим ќе се потруди да те поврзе со нашите партнери и да обезбедиме можност за пракса или вработување пред или по завршувањето на Академијата.

Q Дали може да се приклучам на листа на кандидати ако групата на студенти е пополнета?

A

Да. Отворени сме за апликации и кога е групата е пополнета. Ќе имаш можност да имаш резервирано место за интервју и можност за влез во наредната група на Академијата.
gallery | Brainster