Академија за
Data Science

Академија за Data Science

Зошто Data Science во Brainster?

ДИГИТАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА УЧЕЊЕ 

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

 

ГРАДЕЊЕ НА MINDSET 

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

МЕНТОРСКИ ПРИСТАП

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.


КАРИЕРНА ПОДГОТОВКА

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера во Data Science?

56%

раст во бројот на
отворени работни места

топ 6

дејности во пораст

$130k

просечна годишна плата
на интернационално ниво

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Аналитичар
Луѓето кои имаат аналитичен ум се совршени за оваа професија.
Некој кој сака кариера вo IT индустријата
Моментот за прв чекор кон нова и успешна кариера е сега.
Економист
Твоето познавање на математика и статистика ќе ти бидат од голема корист.
Амбициозен претприемач
Стекнатото знаење ќе ти биде од значителна помош при растот и развојот на твојот бизнис.

Зошто Brainster?

Brainster низ бројки

Држави
0
Алумни
0 +
Вработување
0 %
Оценка од студентите
1 /5

Искуството во Brainster

Реални проекти

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Детали за академијата

Достапни термини

Отпочнати групи

2450€

Плаќање на 0 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Февруари 2021

Отпочнати групи

2450€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Мај 2021

УПИСИ ВО ТЕК

2450€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

25-ти Октомври 2021

Закажи повик

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

SQL
Стандарден и најшироко користен програмски јазик за релациони бази на податоци.Се користи за управување и организирање на податоци во сите видови системи во кои постојат различни врски со податоци.
Python
Ефикасен, сигурен и многу побрз од повеќето современи програмски јазици, користен за мобилни апликации, десктоп апликации, web development, хардверско програмирање, машинско учење итн.
Anaconda
The birthplace of Python一дистрибуција на програмскиот јазик Python и R за научна компутација која има цел да го симплифицира менаџирање и deployment.
Google Colab
Colab му овозможува секому да пишува арбитрарен код преку пребарувач и има посебна употреба во machine learning, дата анализа и едукација.

Модули на академијата

Типична работна недела на Академијата

Запознај ги инструкторите на Академијата за Data Science

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:

Student Success менаџер на Академијата за Data Science

Размислуваш дали Data Science е вистинскиот избор за тебе?

Цена и термини

Достапни термини

Отпочнати групи

2450€

Плаќање на 0 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Февруари 2021

Отпочнати групи

2450€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Мај 2021

УПИСИ ВО ТЕК

2450€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

25-ти Октомври 2021

Закажи повик

Апликација во 3 лесни чекори

Сакаш да плаќаш на рати?
No worries, we got your back.

Mожност на плаќање на 20 рати без камата и можност за исплаќање на дел од сумата по вработување

Калкулатор на рати

Плаќање на 20 месечни рати

2450

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 5 10 15 20

Brainster 360°

ЧПП

Q Кој вид на опрема, перформанси, би ми требале за успешен почеток на академијата (компјутер, лаптоп)?

A

Би било добро да имаш процесор кој е I5 + генерација, 8GB + RAM, SSD

Q Дали е можно пријавување само online или е потребно да се дојде лично до Скопје за да се поднесе апликацијата со соодветните документи?

A

Може да се пријавиш и online.

Q Колку време треба да посветам на учење надвор од рамките на Академијата ?

A

Од 10 до 15 часа неделно

Биди и ти дел од нашите успешни приказни