Академија за
UX/UI Дизајн

Академија за UX/UI Дизајн

Зошто UX/UI Дизајн во Brainster?

Дигитална платформа за учење

Централизирано место за споделување на сите материјали, задачи, проекти, известувања во рамки на и по завршување на програмата. Алатка која го олеснува процесот на далечинско учење на студентите, а воедно и процесот на пренесување на знаењето од страна на инструкторите.

Градење на mindset

Развивање на начин на размислување и пристап кон проблеми преку многу предизвици, hands-on учење и работа на реални проекти. Охрабрување на истражувачки дух кај студентите и mindset на континуирано подобрување и доживотно учење.

Менторски пристап

При учење, при решавање на предизвици и при работа на реални проекти студентите имаат во континуитет менторска поддршка од страна на нивните инструктори со цел да го утврдат знаењето кое го стекнуваат и да развиваат дополнителни вештини во областа која ја учат.

Кариерна подготовка

Модул во рамки на секоја програма составен од работилница, сесии и симулации преку кои студентите учат од гостински предавачи – HR професионалци како најдобро да ги демонстрираат своите знаења и вештини во процесот на апликации за работа или пракса, како да ги развијат своите меки вештини и како да работат и комуницираат со клиенти и различни профили на професионалци.

Зошто кариера во UX/UI Дизајн?

6та

најплатена професија во 2021 според Forbes

$56k - $100k

годишна плата на UX дизајнер во САД и западно-европските држави

Секој $1

инвестиран во UX резултира со поврат на помеѓу $2 и $100

Твојот профил е совршен за академијата ако си:

Креативец
Ќе имаш можност да ја развиваш и истакнеш твојата креативност.
Некој кој сака кариера вo дигиталната индустрија
Моментот за прв чекор кон нова и успешна кариера е сега
Архитект
Ќе можеш твојот архитектонски пристап да го примениш во IT средина.
Амбициозен
претприемач
Стекнатото знаење ќе ти биде од значителна помош при растот и развојот на твојот бизнис.

Зошто Brainster?

Brainster низ бројки

Држави
0
Алумни
0 +
Вработување
0 %
Оценка од студентите
1 /5

Искуството во Brainster

Компании партнери за ко-иновирање и вработување

Co-Innovation

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење. 

Hiring

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата. 

Learning-partner.png

Co-innovation

Hiring-partners.png

Hiring

Во делот на ко-иновирање, компаниите и организациите имаат можност да аплицираат со идеја и да добијат тимови на наши талентирани студенти, кои со поддршка од искусни ментори, ќе ја преточат таа идеја во иновативно решение подготвено за користење.

Во делот за вработување, компаниите имаат можност да пристапат кон нашата огромна база на талентирани студенти од различни области или пак директно да нè контактираат, со цел да добијат персонализиран избор на студенти во согласност со потребите на компанијата.

Детали за академијата

Достапни термини

ОТПОЧНАТИ ГРУПИ

1950€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Март 2021

ОТПОЧНАТИ ГРУПИ

1950€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Октомври 2021

УПИСИ ВО ТЕК

1950€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

27-ми Октомври 2021

Закажи повик

Алатки кои ќе ги научиш на академијата

Figma
Брзорастечки и континуирано развиван софтвер , прогласен во 2020 година како најкористена алатка во UX/UI дизајнот.
AdobeXd
Направена за UX дизајнерите од гигантот Adobe. Моќна и лесна за дизајнирање кориснички искуства.
inVision
Алатка ориентирана кон prototype. Сите оние пријатни анимации кои се случуваат користејќи одредена апликација се изработуваат токму во оваа алатка.
Miro
Број 1 платформа за визуелна колаборација, каде може да креираш, соработуваш и централизираш истражување на едно место!

Модули на Академијата

Typical Week at the Bootcamp

Модули на академијата

Типична работна недела на Академијата

Запознај ги инструкторите на Aкадемијата за UX/UI Дизајн

Student Success Центар

Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на: Нашиот Student Success тим е посветен на професионалниот развој и искуство на студентите во тек на целата Академија. Континуирано ги поддржуваат и водат низ процесите на:

Student Success менаџер на Академијата за UX/UI Дизајн

Сè уште размислуваш дали Академијата за UX/UI Дизајн е за тебе?

Цена и термини

Достапни Термини

ОТПОЧНАТИ ГРУПИ

1950€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Март 2021

ОТПОЧНАТИ ГРУПИ

1950€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

Јуни 2021

УПИСИ ВО ТЕК

1950€

Плаќање на 20 месечни рати без камата

ПОЧЕТОК

27-ми Октомври 2021

Закажи повик

Апликација во 3 лесни чекори

Сакаш да плаќаш на рати?
Без грижи, има опција.

Mожност на плаќање на 20 рати без камата и можност за исплаќање на дел од сумата по вработување

Калкулатор на рати

Плаќање на 20 месечни рати без камата​

1950

1 МЕСЕЧНА РАТА
1 5 10 15 20

Brainster 360°

ЧПП

Q Дали оваа Академија е за мене?

A

Оваа Академија е за тебе ако си амбициозна и љубопитна личност која има пасија за учење и сака да професионално да напредува во tech светот и да работи како UX/UI дизајнер. За да се запишеш на Академијата не ти е потребно предзнаење. Нашата подготвителна програма ги обучува студентите со потребните предзнаења за успешен старт на програмата со цел целата група студенти да има еднаков почеток. Секако, секогаш е плус за студентите ако имаат искуство или љубов кон уметност, дизајн, маркетинг, психологија, software development, архитектура или други блиски индустрии UX/UI дизајн.

Q Дали добивам сертификат по завршување на Академија?

A

Ако успешно го одбраниш завршниот проект, добиваш сертификат. Најважно е дека ние ќе те обучиме од самиот почеток со сите алатки и вештини кои во моментот ги бараат компаниите кај UX/UI дизајн професионалците. Токму затоа и нашата програма е креирана од професионалци во индустријата.

Q Како да аплицирам?

A

Со пополнување на формуларот за апликација, влегуваш во нашата база на апликанти со останатите потенцијални студенти. Во рок од 24 часа, очекувај повик од Admissions менаџерот за да договорите датум и време за online средба.

Q На кој начин се одвива селекцијата на соодветни кандидати за оваа Академија?

A

По online средбата, Student Success менаџерот има состанок со тимот од Академијата и ги претставува кандидатите кои аплицираат т.е. нивната позадина, слободно време за академијата, желба за посветеност, кариерни аспирации, mindset и причини зошто се одлучиле за UX/UI дизајн. Ова го правиме со цел да ги препознаеме студентите кои се „doers“ што ќе го прифаќаат нашиот „no-bullshit approach”. Убедени сме дека луѓето со љубопитен ум и широко познавање од многу области се најдобрите кандидати за оваа Академија.

Q Колку време трае и како се одвива наставата на Академијата?

A

Академијата за UX/UI дизајн трае 6 месеци. Предавањата се во времетраење од 2 саати, секогаш попладне, во комбинација понеделник/среда/петок, а во сабота 2-часовна работилница. Сите активности во рамки на програмата се online, на zoom. Покрај активностите по распоред, нагласуваме дека е неопходно и дополнително учење и вежбање отприлика 15тина саати неделно доколку студентот цели да совлада максимум од она што се учи на Академијата.

Q Дали постои можност за вработување после завршувањето на Академијата?

A

Да. Отворени сме за апликации и кога е групата е пополнета. Ќе имаш можност да закажеш термин за online средба со Student Success менаџерот, последователно и можност за влез во наредната група на Академијата.

Q Дали може да се приклучам на листа на кандидати ако групата на студенти е пополнета?

A

Да. Отворени сме за апликации и кога е групата е пополнета. Ќе имаш можност да имаш резервирано место за интервју и можност за влез во наредната група на Академијата.

Коинвестираме во твојата иднина

Аплицирај за твојот ваучер

10 Компании. 100 Студенти. 1000€ Ваучер.

Биди и ти дел од нашите успешни приказни